Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

UbU
Posty: 45
Rejestracja: pt sty 18, 2019 12:34 pm

pn gru 23, 2019 10:19 am

Cześć

Jest już oficjalny OpenHAB 2.5.
Czy mogę nieśmiało prosić o zaktualizowaną wersję binding.supla?

Dzięki :-)
magx2
Posty: 345
Rejestracja: śr maja 17, 2017 1:27 pm
Kontaktowanie:

pn gru 23, 2019 10:24 am

Wlasnie widzialem ze kilka dni temu wypuscili. Jak sie domyslam nowy binding nie dziala?
UbU
Posty: 45
Rejestracja: pt sty 18, 2019 12:34 pm

pn gru 23, 2019 10:27 am

Po aktualizacji OpenHAB do 2.5 wszystko działa jak działało.
Sugerujesz, że jak jest OK to nie ruszać?
magx2
Posty: 345
Rejestracja: śr maja 17, 2017 1:27 pm
Kontaktowanie:

pn gru 23, 2019 10:33 am

Jestem pewien ze jak dziala to nie ruszac :D . Za duzo lat doswiadczen w IT :D

A tak na serio to zobacze czy jest sens cos zmieniac. Pamietam ze byly 2 wersje bindingu bo 2.4 czegos tam nie obslugiwalo
tjach
Posty: 1
Rejestracja: sob lut 01, 2020 5:13 pm

sob lut 01, 2020 5:16 pm

Cześć!

Dzięki bardzo za pracę,. Dopiero zacząłem się bawić Suplą, a tu już jakiś błąd. Opisałem go na githubie:
https://github.com/SUPLA/openhab2-addons/issues/4

Pewnie jakąś głupotę zrobiłem :)

Logi wysyłam w wiadomości prywatnej.
magx2
Posty: 345
Rejestracja: śr maja 17, 2017 1:27 pm
Kontaktowanie:

sob lut 01, 2020 7:17 pm

Dzięki za logi. Jestem na urlopie najszybciej zajmę się tym we wt.

Inna sprawa nie do końca wiem czy ten binding działa z site map. Może lepiej próbuj paper ui.
Marklask
Posty: 8
Rejestracja: ndz mar 01, 2020 11:31 am

czw mar 05, 2020 9:47 pm

Witam,
postawiłem Openhaba 2.5 i zainstalowałem binding Supli. Bardzo fajne narzędzie, gratulacje, ściągnęło wszystkie urządzenia z Supla Cloud perfekcyjnie, ale mam pewien problem. Światło (switch) działa prawidłowo, natomiast dla rolet status i działanie jest odwrotne (inverted) niż w rzeczywistości. Np. ikona rolety pokazuje stan otwarty (0%), natomiast fizycznie oraz stan w Supla Could jest zamknięty (100%). Nikt nie pisze o takim problemie. Czy mogę prosić o weryfikację problemu? Tutaj log -
supla.zip
(628.73 KiB) Pobrany 28 razy
z góry dzięki. Mariusz
Marklask
Posty: 8
Rejestracja: ndz mar 01, 2020 11:31 am

sob kwie 04, 2020 5:23 pm

Powiedzcie proszę jak używa się tego Supla Server w Openhab? Jak bez użycia cloud można tutaj dodawać i sterować urządzeniami? Próbowałem wielu różnych prób i nie wiem jak połączyć urządzenia supla. Z góry dzieki
Marklask
Posty: 8
Rejestracja: ndz mar 01, 2020 11:31 am

sob kwie 04, 2020 5:42 pm

magx2 pisze:
sob kwie 04, 2020 5:28 pm
Jaki typ urządzeń chcesz dodać? Czego już próbowałeś?
Mam różne jak: row-02, srw-01. Skonfigurowałem server supli w openhabie, ale jak urządzenia dodać? Skonfigurować? Czy jest pomimo openhaba wymagany Docker?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”