Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API
Póki co zadziałają ty ROW. Powiedz mi co już zrobiłeś? Zainstalowałeś binding? Co ci nie działa?
Nie wiem jak dodać urządzenie. Wszedłem bezpośrednio na row i skonfigurowałem zgodnie z serwerem supli ale w urządzeniu nie ma ani hasła do serwera ani hasło do email. Czy urządzenie row musi mieć jakiś inny firmware niż oryginał? Nie mam pojęcia jak to zrobić
Podeślesz screeny?
Cztery pierwsze pozycje są takie jak na zdjeciu w zalaczeniu
https://images.app.goo.gl/i41s9V6gUbBPVqFE8
Więcej nie ma. Brak haseł wiec jak można dodać?
https://images.app.goo.gl/i41s9V6gUbBPVqFE8
Więcej nie ma. Brak haseł wiec jak można dodać?
- Załączniki
-
- Zdjęcie konfiguracji servera supli
- 4F29A64C-CE18-40F3-877F-0CC747FAAE08.jpeg (461.4 KiB) Przejrzano 1030 razy
Jak konfigurujesz ROWa to jako serwer wpisz adres IP OpenHABa a jako email, email który podałeś w konfiguracji OpenHABa
Cześć!
Próbowałem się połączyć z OpenHab'em za pomocą Bridge for Supla Cloud. W tym celu stworzyłem api oauth2 na Supla Cloud. Po wypełnienu wszystkich danych otrzymuje komunikat jak na screen'ie niżej. (1) Dla pewności chciałem się upewnić czy dane wpisywane w polach Username i Password, to dane do logowania do Supla Cloud?(2), Pola clientID i secret skopiowałem z aplikacji OAuth, i tu też mam pytanie, co powinno znaleźć się w polu Zwrotne URLe autoryzacyjne?(3).
Próbowałem się połączyć z OpenHab'em za pomocą Bridge for Supla Cloud. W tym celu stworzyłem api oauth2 na Supla Cloud. Po wypełnienu wszystkich danych otrzymuje komunikat jak na screen'ie niżej. (1) Dla pewności chciałem się upewnić czy dane wpisywane w polach Username i Password, to dane do logowania do Supla Cloud?(2), Pola clientID i secret skopiowałem z aplikacji OAuth, i tu też mam pytanie, co powinno znaleźć się w polu Zwrotne URLe autoryzacyjne?(3).
- Załączniki
-
- supla.jpg (100.32 KiB) Przejrzano 976 razy
Czy ty masz pobrana dobrą wersję bindingu? Skąd go pobrałeś? Jaką masz wersję?
Zainstalowałem z add-ons Eclipse IoT Market, a następnie znalazłem Supla Binding w zakładce Bindings, co do wersji to nie wiem za bardzo gdzie to sprawdzić. Pod Supla Bindings w Add-ons/Bindings mam taką informację market:binding-4020685 - 1.0. W Supported Things są dwie opcje: Supla Device i Bridge for Supla Cloud.
EDIT: Właśnie się zorientowałem, że trzeba wrzucić twój binding. jeśli dobrze zrozumiałem to należy plik org.openhab.binding.supla-2.5.0-supla-190624-1.jar wrzucić do openhab2/addons? Po tej akcji ukazały mi się trzy opcje Supla Cloud, Supla Device, Supla Server. Po dodaniu tokena w Supla cloud mam informację uninitzialized. Coś pominąłem?
EDIT: Właśnie się zorientowałem, że trzeba wrzucić twój binding. jeśli dobrze zrozumiałem to należy plik org.openhab.binding.supla-2.5.0-supla-190624-1.jar wrzucić do openhab2/addons? Po tej akcji ukazały mi się trzy opcje Supla Cloud, Supla Device, Supla Server. Po dodaniu tokena w Supla cloud mam informację uninitzialized. Coś pominąłem?
Właśnie coś mi smierdziało. Usuń ta wersję. Nowa wersje pobierz z githuba Supli