Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

magx2
Posty: 345
Rejestracja: śr maja 17, 2017 1:27 pm
Kontaktowanie:

sob kwie 04, 2020 5:48 pm

Póki co zadziałają ty ROW. Powiedz mi co już zrobiłeś? Zainstalowałeś binding? Co ci nie działa?
Marklask
Posty: 8
Rejestracja: ndz mar 01, 2020 11:31 am

sob kwie 04, 2020 6:13 pm

magx2 pisze:
sob kwie 04, 2020 5:48 pm
Póki co zadziałają ty ROW. Powiedz mi co już zrobiłeś? Zainstalowałeś binding? Co ci nie działa?
Nie wiem jak dodać urządzenie. Wszedłem bezpośrednio na row i skonfigurowałem zgodnie z serwerem supli ale w urządzeniu nie ma ani hasła do serwera ani hasło do email. Czy urządzenie row musi mieć jakiś inny firmware niż oryginał? Nie mam pojęcia jak to zrobić
Marklask
Posty: 8
Rejestracja: ndz mar 01, 2020 11:31 am

sob kwie 04, 2020 6:29 pm

Cztery pierwsze pozycje są takie jak na zdjeciu w zalaczeniu
https://images.app.goo.gl/i41s9V6gUbBPVqFE8
Więcej nie ma. Brak haseł wiec jak można dodać?
Załączniki
Zdjęcie konfiguracji servera supli
Zdjęcie konfiguracji servera supli
4F29A64C-CE18-40F3-877F-0CC747FAAE08.jpeg (461.4 KiB) Przejrzano 834 razy
magx2
Posty: 345
Rejestracja: śr maja 17, 2017 1:27 pm
Kontaktowanie:

sob kwie 04, 2020 6:34 pm

Jak konfigurujesz ROWa to jako serwer wpisz adres IP OpenHABa a jako email, email który podałeś w konfiguracji OpenHABa
Marklask
Posty: 8
Rejestracja: ndz mar 01, 2020 11:31 am

sob kwie 04, 2020 6:36 pm

magx2 pisze:
sob kwie 04, 2020 6:34 pm
Jak konfigurujesz ROWa to jako serwer wpisz adres IP OpenHABa a jako email, email który podałeś w konfiguracji OpenHABa
Dzieki. Przetestuje jutro i dam znać
kakubaz
Posty: 2
Rejestracja: pn kwie 13, 2020 8:25 am

pn kwie 13, 2020 8:34 am

Cześć!

Próbowałem się połączyć z OpenHab'em za pomocą Bridge for Supla Cloud. W tym celu stworzyłem api oauth2 na Supla Cloud. Po wypełnienu wszystkich danych otrzymuje komunikat jak na screen'ie niżej. (1) Dla pewności chciałem się upewnić czy dane wpisywane w polach Username i Password, to dane do logowania do Supla Cloud?(2), Pola clientID i secret skopiowałem z aplikacji OAuth, i tu też mam pytanie, co powinno znaleźć się w polu Zwrotne URLe autoryzacyjne?(3).
Załączniki
supla.jpg
supla.jpg (100.32 KiB) Przejrzano 780 razy
magx2
Posty: 345
Rejestracja: śr maja 17, 2017 1:27 pm
Kontaktowanie:

pn kwie 13, 2020 9:54 am

Czy ty masz pobrana dobrą wersję bindingu? Skąd go pobrałeś? Jaką masz wersję?
kakubaz
Posty: 2
Rejestracja: pn kwie 13, 2020 8:25 am

pn kwie 13, 2020 10:24 am

Zainstalowałem z add-ons Eclipse IoT Market, a następnie znalazłem Supla Binding w zakładce Bindings, co do wersji to nie wiem za bardzo gdzie to sprawdzić. Pod Supla Bindings w Add-ons/Bindings mam taką informację market:binding-4020685 - 1.0. W Supported Things są dwie opcje: Supla Device i Bridge for Supla Cloud.


EDIT: Właśnie się zorientowałem, że trzeba wrzucić twój binding. jeśli dobrze zrozumiałem to należy plik org.openhab.binding.supla-2.5.0-supla-190624-1.jar wrzucić do openhab2/addons? Po tej akcji ukazały mi się trzy opcje Supla Cloud, Supla Device, Supla Server. Po dodaniu tokena w Supla cloud mam informację uninitzialized. Coś pominąłem?
magx2
Posty: 345
Rejestracja: śr maja 17, 2017 1:27 pm
Kontaktowanie:

pn kwie 13, 2020 11:00 am

Właśnie coś mi smierdziało. Usuń ta wersję. Nowa wersje pobierz z githuba Supli
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”