Strona 13 z 17

Re: Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

: pn kwie 27, 2020 8:09 pm
autor: Marklask
Witam,
dzisiaj pojawił się problem z aktualizacją statusów elementów z Supla Cloud. Supla Cloud jest online, natomiast things są offline, a w logach "too many requests". Mam ustawione interwał czasowy co 10 sekund.
Co mam zrobić i jak naprawić?
pozdrawiam

Re: Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

: pn kwie 27, 2020 8:21 pm
autor: magx2
Przemek wprowadził quota

Re: Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

: pn kwie 27, 2020 9:20 pm
autor: pzygmunt
Domyślnie 1000 requestów na godzinę

Re: Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

: wt kwie 28, 2020 4:33 pm
autor: Marklask
pzygmunt pisze:
pn kwie 27, 2020 9:20 pm
Domyślnie 1000 requestów na godzinę
Czy jest możliwość zwiększenia tych requestów?

Re: Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

: wt kwie 28, 2020 7:59 pm
autor: pzygmunt
Na chwilę obecną nie

Re: Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

: ndz maja 03, 2020 12:24 pm
autor: pawel229
U mnie też urządzenia stają się niedostępne tyle że w home assistant. Mam do niego podpięte 4 rolety. Teoretycznie odświeża stan co 30 sekund więc na 4 rolety to tylko 480 zapytań a mimo to stają się niewidoczne :?

Re: Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

: ndz maja 03, 2020 12:27 pm
autor: pzygmunt
Musisz przekraczać 1000 zapytań

Re: Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

: ndz maja 03, 2020 2:11 pm
autor: magx2
pawel229 pisze:
ndz maja 03, 2020 12:24 pm
U mnie też urządzenia stają się niedostępne tyle że w home assistant. Mam do niego podpięte 4 rolety. Teoretycznie odświeża stan co 30 sekund więc na 4 rolety to tylko 480 zapytań a mimo to stają się niewidoczne :?
A logach pojawia się błąd że za dużo zapytań?

Re: Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

: ndz maja 03, 2020 6:05 pm
autor: pawel229
W logu mam tylko:

Kod: Zaznacz cały

Traceback (most recent call last):
  File "/data/data/pl.sviete.dom/files/usr/lib/python3.7/site-packages/homeassistant/helpers/entity.py", line 279, in async_update_ha_state
    await self.async_device_update()
  File "/data/data/pl.sviete.dom/files/usr/lib/python3.7/site-packages/homeassistant/helpers/entity.py", line 476, in async_device_update
    await self.hass.async_add_executor_job(self.update)
  File "/data/data/pl.sviete.dom/files/usr/lib/python3.7/concurrent/futures/thread.py", line 57, in run
    result = self.fn(*self.args, **self.kwargs)
  File "/data/data/pl.sviete.dom/files/usr/lib/python3.7/site-packages/homeassistant/components/ais_supla/__init__.py", line 184, in update
    self.channel_data["id"], include=["connected", "state"]
KeyError: 'id'

Re: Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

: ndz maja 03, 2020 6:12 pm
autor: magx2
To nie jest OpenHAB, mam racje?