Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9352
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz maja 10, 2020 1:45 pm

Apache + PHP daje duży narzut na pojedyncze zapytanie. Jedno jest znacznie optymalniejsze.
magx2
Posty: 345
Rejestracja: śr maja 17, 2017 1:27 pm
Kontaktowanie:

sob maja 30, 2020 8:56 pm

Mam prawie skończonego PR. Zostały już tylko testy.

Nowa wersja będzie uderzała tylko 2 razy co zadany okres, raz po wszystkie urządzenia a drugi po wszystkie kanały. Będzie okej Przemek?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9352
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob maja 30, 2020 9:14 pm

W teorii powinni być ok ;)
magx2
Posty: 345
Rejestracja: śr maja 17, 2017 1:27 pm
Kontaktowanie:

pn cze 01, 2020 6:38 pm

Fixnąłem API, teraz uderza tylko 2 razy co zadany czas (domyślnie 10 sek). Dodatkowo dodałem kilka miłych featurów, mam nadzieję że się spodobają.

Jako że było bardzo dużo zmian w kodzie proszę o przetestowanie bety. W szczególności interesują mnie LEDy, dimmery i rolety. Jak wszystko będzie działać to zrobimy release: https://github.com/magx2/openhab2-addon ... 5.0-beta.1
UbU
Posty: 45
Rejestracja: pt sty 18, 2019 12:34 pm

śr cze 03, 2020 7:47 am

Dzisiaj wrzucę. Wystarczy podmienić starego jara?
magx2
Posty: 345
Rejestracja: śr maja 17, 2017 1:27 pm
Kontaktowanie:

śr cze 03, 2020 8:59 am

Yep. Jak coś nie będzie działać to dla pewności zrestartuj urządzenie (malinę, ect.)
UbU
Posty: 45
Rejestracja: pt sty 18, 2019 12:34 pm

czw cze 04, 2020 7:44 am

Usunąłem starego jara, wrzuciłem nowego, zrestartowałem OH.
Po pierwszych testach w Paper UI:
1. Stan przełączników nie jest prawidłowo odwzorowany w UI. Włączanie/wyłączanie działa.
2. LEDY nie działają w ogóle.

Dokładniej potestuję wszytko wieczorem.

PS.
Gdzie szukać "miłych" ficzerów?
UbU
Posty: 45
Rejestracja: pt sty 18, 2019 12:34 pm

pt cze 05, 2020 7:55 am

Do poprzednich uwag dorzucam:
1. LEDy działają ze switchem ON/OFF. Nie działa zmiana kolorów/saturacji.

i potwierdzam:

stan urządzeń nie jest prawidłowo aktualizowany.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”