Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

magx2
Posty: 344
Rejestracja: śr maja 17, 2017 1:27 pm
Kontaktowanie:

sob cze 06, 2020 11:38 am

To biorę się za fixowanie błędów.

A miłe ficzery to:
  • Obsługa liczników energii
  • Możliwość czyszczenia cachy i robienia refresha dla wszystkich urządzeń
  • Info o limitach API
magx2
Posty: 344
Rejestracja: śr maja 17, 2017 1:27 pm
Kontaktowanie:

sob cze 06, 2020 11:51 am

UbU pisze:
czw cze 04, 2020 7:44 am
1. Stan przełączników nie jest prawidłowo odwzorowany w UI. Włączanie/wyłączanie działa.
2. LEDY nie działają w ogóle.
Co znaczy że stan przełączników nie jest prawidłowo odwzorowany? Masz np włączoną lampkę a OH pokazuję wyłączoną? Próbowałeś kliknąć "Refresh All Devices"? Skąd masz to urządzenie, którym sterujesz? U mnie ROW-1/2 działa OK.
UbU pisze:
pt cze 05, 2020 7:55 am
stan urządzeń nie jest prawidłowo aktualizowany.
Których urządzeń? Co to za typy? I jaki jest typ błędu?

W miarę możliwości proszę też o logi :)
UbU
Posty: 44
Rejestracja: pt sty 18, 2019 12:34 pm

sob cze 06, 2020 2:31 pm

W którym miejscu jest refresh wszystkich urządzeń?
UbU
Posty: 44
Rejestracja: pt sty 18, 2019 12:34 pm

pn cze 08, 2020 9:57 am

magx2 pisze:
sob cze 06, 2020 3:04 pm
Tam gdzie masz bridga do clouda (tworząc go wpisywałeś token o Auth)
Nie widzę żadnych dodatkowych opcji w tym miejscu.
Jak mogę sprawdzić wersję wykorzystywanego bindingu do Supli?
magx2
Posty: 344
Rejestracja: śr maja 17, 2017 1:27 pm
Kontaktowanie:

pn cze 08, 2020 10:03 am

Open hab nie potrafi dodać nowych kanałów dla już istniejących rzeczy. Musisz dodać i usunąć supla cloud jeszcze raz. Pamiętaj że jak tak zrobisz to będziesz musiał poprawić bridge dla istniejących urządzeń (np światełek i ledów)
UbU
Posty: 44
Rejestracja: pt sty 18, 2019 12:34 pm

pn cze 08, 2020 10:28 am

Czy wszystkie urządzenia też mam usunąć/dodać?
magx2
Posty: 344
Rejestracja: śr maja 17, 2017 1:27 pm
Kontaktowanie:

pn cze 08, 2020 11:13 am

Nie musisz. Starczy że wejdziesz w edycję (każdego) i tam ustawisz bridge na nowy
UbU
Posty: 44
Rejestracja: pt sty 18, 2019 12:34 pm

pn cze 08, 2020 12:30 pm

Powalczyłem dzisiaj i tak:

LEDy działają.
Rolety działają.
Przełączniki działają, ale jest jakiś problem ze stanem tuż po akcji włączenia/wyłączenia. Objawia się tym, że stan przełącznika po chwili (ok. sekundy) powraca to stanu wyjściowego i prawidłowy stan przyjmuje dopiero po czasie wynikającym z ustawień bridga.
Oczywiście chodzi o stan kontrolki w UI.

Log wysyłam na priva.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”