Strona 8 z 11

Re: Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

: ndz cze 30, 2019 3:09 pm
autor: magx2
1. Super cieszę się :)
2. Logi?

Re: Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

: pn lip 01, 2019 6:46 am
autor: UbU
Poszedł log na priv

Re: Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

: czw lip 04, 2019 5:30 pm
autor: superprzemo
Witam,

Mam Serwer-Supla lokalnie na RPI3, zainstalowałem OH oraz Binding Supla. Niestety przy próbie połączenie przez token mam takie coś:

Kod: Zaznacz cały

Status: OFFLINE - CONFIGURATION_ERROR Cannot start server! java.net.ConnectException: Failed to connect to /192.168.1.45:443
Przy logowaniu się przez login i hasło do Supli niby się łączy, ale nie widzi urządzenia SOCKET-ESP01-DHT22 by@Zybi. Log wysyłam na priv.

Re: Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

: czw lip 04, 2019 5:45 pm
autor: magx2
Po co ci 3 supla servery?

Re: Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

: czw lip 04, 2019 6:34 pm
autor: superprzemo
magx2 pisze:
czw lip 04, 2019 5:45 pm
Po co ci 3 supla servery?
To z rozpędu, miałem nadzieje, że którymś razem zobaczy urządzenie :lol:

Re: Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

: czw lip 04, 2019 6:43 pm
autor: magx2
One ci sa w ogole nie potrzebne. Usun je

Re: Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

: czw lip 04, 2019 7:34 pm
autor: superprzemo
Ok, usunięte, ale przez token nadal nie chce się połączyć

Re: Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

: czw lip 04, 2019 8:47 pm
autor: magx2
Logi w zipie poproszę

Re: Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

: pt lip 05, 2019 6:08 am
autor: superprzemo
Log poleciał, dla pewności unieważniłem wszystkie wcześniejsze tokeny i wygenerowałem nowy, niestety w statusie mam
OFFLINE - CONFIGURATION_ERROR Cannot start server! javax.net.ssl.SSLHandshakeException: sun.security.validator.ValidatorException: PKIX path building failed: sun.security.provider.certpath.SunCertPathBuilderException: unable to find valid certification path to requested target

Re: Supla + OpenHAB | Natywnie i przez REST API

: pt lip 05, 2019 12:33 pm
autor: magx2
Rozumiem ze masz Supla Cloud na swojej instancji (tj na RPi). Brakuje ci certyfikatow dla SSL (w javie). Zrob tak jak jest tutaj napisane https://stackoverflow.com/a/12146838/1819402 i zrestartuje OH.

BTW.
Mozesz wkleic czesc tokena po kropce? Tam jest zaszysty adres i jestem ciekaw jak to wyglada.