Mały, bezprzewodowy czujnik temperatury na radiu

Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 786
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

ndz sty 05, 2020 7:44 pm

@makrz, zadziałał Ci załączony kod programu?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 303
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

wt sty 07, 2020 6:07 pm

Robert Błaszczak pisze:
ndz sty 05, 2020 7:44 pm
@makrz, zadziałał Ci załączony kod programu?
Sorki ale mam młyn (przeprowadzka).
Jutro najprawdopodobniej sprawdzę
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1117
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

wt sty 07, 2020 7:50 pm

makrz pisze:
wt sty 07, 2020 6:07 pm
Robert Błaszczak pisze:
ndz sty 05, 2020 7:44 pm
@makrz, zadziałał Ci załączony kod programu?
Sorki ale mam młyn (przeprowadzka).
Jutro najprawdopodobniej sprawdzę
Przed przeprowadzką sie sprawdza czy nie za zimno i nie za wilgotno :lol:
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 786
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt sty 07, 2020 8:22 pm

Prawda :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1117
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

wt sty 07, 2020 10:15 pm

A tak przy okazji to od 15 października bme wraz z bh1750 (taka lekka modyfikacja ze sztywnym przypisaniem kanałów)działa na akku bez żadnej zwiechy.

Wiatromierz po 1 miesiącu wyczerpał akku ale mam 18650 z odzysku ze starej baterii z 2008 roku wiec nie pierwszej świeżości i może trafił się jakiś felerny.

Podobnie z czujnikiem kontaktronowym na 868Mhz wczoraj aku wyzionął ducha ale też j/w z 2008 roku.


Ps. Mam prawie skonczony kod z GUI pod bramkę. Muszę jeszcze ogarnąć wgrywanie flash do moteino za pomoca jakiegos progr i bedzie można robic samemu (chodzi mi o mnej zaawansowanych aby tylko flashowali i działa ) . Bramka i nadajnik mialyby te same patametry , bramka np.na 4 czy 6 nadajników juz zaprogramowanych. Czyli 6 flash'y do nadajników jako node0, 1, 2..5.
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 303
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

śr sty 08, 2020 8:10 am

Robert Błaszczak pisze:
wt sty 07, 2020 8:22 pm
Prawda :lol: :lol: :lol:
QLQ pisze:
wt sty 07, 2020 7:50 pm
makrz pisze:
wt sty 07, 2020 6:07 pm
Robert Błaszczak pisze:
ndz sty 05, 2020 7:44 pm
@makrz, zadziałał Ci załączony kod programu?
Sorki ale mam młyn (przeprowadzka).
Jutro najprawdopodobniej sprawdzę
Przed przeprowadzką sie sprawdza czy nie za zimno i nie za wilgotno :lol:
Taaa. Zamiast się śmiać pomogli byście się rozpakować :D
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 303
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

śr sty 08, 2020 9:59 am

Robert Błaszczak pisze:
ndz sty 05, 2020 7:44 pm
@makrz, zadziałał Ci załączony kod programu?
Kod działa poprawnie

Kod: Zaznacz cały

T/H SUPLA TRANSMITER RB-10 868 MHz.
BATTx: 987 | Poziom baterii (0 - 3): 1
Wysłane dane: 25.01|32.55|1
SLEEP
SLEEP
SLEEP
SLEEP
SLEEP
SLEEP
SLEEP
SLEEP
SLEEP
SLEEP
SLEEP
SLEEP
SLEEP
Wysłane dane: 25.08|32.49|1
SLEEP
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 786
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr sty 08, 2020 10:27 am

Super, dzięki za info i miłego użytkowania.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Zybi
Posty: 1436
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr sty 08, 2020 11:32 pm

QLQ pisze:
wt sty 07, 2020 10:15 pm
...
Muszę jeszcze ogarnąć wgrywanie flash do moteino za pomoca jakiegos progr i bedzie można robic samemu (chodzi mi o mnej zaawansowanych aby tylko flashowali i działa )
...

Coś takiego działa u mnie:

http://www.hobbytronics.co.uk/arduino-xloader
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1117
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw sty 09, 2020 11:16 am

Zybi pisze:
śr sty 08, 2020 11:32 pm
QLQ pisze:
wt sty 07, 2020 10:15 pm
...
Muszę jeszcze ogarnąć wgrywanie flash do moteino za pomoca jakiegos progr i bedzie można robic samemu (chodzi mi o mnej zaawansowanych aby tylko flashowali i działa )
...

Coś takiego działa u mnie:

http://www.hobbytronics.co.uk/arduino-xloader
O! to dziś przetestuję.
ODPOWIEDZ