Mały, bezprzewodowy czujnik temperatury na radiu

Pier
Posty: 20
Rejestracja: śr lut 26, 2020 10:26 am

wt kwie 07, 2020 7:03 pm

Zybi pisze:
wt kwie 07, 2020 6:35 pm
Pier pisze:
wt kwie 07, 2020 5:22 pm
ZYBI dioda sygnalizacyjna działa jakoś dziwnie. Niezależnie od tego co ustawie w configu dioda zawsze świeci. Miga tylko kiedy esp jest w trybie konfiguracji. Tak ma być?
Dodam tylko że diodę podłączyłem do masy.
A i jeszcze jedno. Po wejściu w config ustawieniu i kliknięciu w safe & reboot moduł się restartuje ale znów wchodzi w config.
Odnośnie diody to została oprogramowana "inwersyjnie" i ma być podłączona z plusa zasilania poprzez rezystor ograniczający do GPIO.

A co jeszcze źle robisz to nie wiem, ale sprawdź czy na stronie konfiguracyjnej wpisujesz wszystkie dane do nazwy modułu włącznie, bo przy braku któregokolwiek parametru moduł dalej czeka w trybie AP na jego wprowadzenie.
Kurcze szkoda że nie wiedziałem że dioda do zasilania. Płytka już zrobiona. A jakbym się ładnie uśmiechnął to dało by soft zrobić z diodą do masy?

Jeśli chodzi o config to nie wpisuję tylko hasła do Wi-Fi tak jak Ci pisałem na PW.
Zybi
Posty: 1467
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

wt kwie 07, 2020 7:47 pm

Pier pisze:
wt kwie 07, 2020 7:03 pm
...

Kurcze szkoda że nie wiedziałem że dioda do zasilania. Płytka już zrobiona. A jakbym się ładnie uśmiechnął to dało by soft zrobić z diodą do masy?

Jeśli chodzi o config to nie wpisuję tylko hasła do Wi-Fi tak jak Ci pisałem na PW.
Diodę jest na GPIO2 więc i tak nie mógłbyś jej podłączyć z pinu do masy (a dlaczego to praca domowa) i w założeniach chodziło o diodę wbudowaną w moduły ESP.

Na PW pisałeś że soft Ci działa więc dlaczego nagle przestał?
Sprawdź czy GPIO0 nie masz przypadkowo podłączone do masy.
Pier
Posty: 20
Rejestracja: śr lut 26, 2020 10:26 am

wt kwie 07, 2020 8:01 pm

Zybi pisze:
wt kwie 07, 2020 7:47 pm
Pier pisze:
wt kwie 07, 2020 7:03 pm
...

Kurcze szkoda że nie wiedziałem że dioda do zasilania. Płytka już zrobiona. A jakbym się ładnie uśmiechnął to dało by soft zrobić z diodą do masy?

Jeśli chodzi o config to nie wpisuję tylko hasła do Wi-Fi tak jak Ci pisałem na PW.
Diodę jest na GPIO2 więc i tak nie mógłbyś jej podłączyć z pinu do masy (a dlaczego to praca domowa) i w założeniach chodziło o diodę wbudowaną w moduły ESP.

Na PW pisałeś że soft Ci działa więc dlaczego nagle przestał?
Sprawdź czy GPIO0 nie masz przypadkowo podłączone do masy.
Tak pisałem że działa bo w sumie tak jest. Teraz zauważyłem że nie chce wychodzić z trybu config. GPIO0 nie jest zwarty do masy, mam na nim przycisk.
Zybi
Posty: 1467
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

wt kwie 07, 2020 9:01 pm

Przetestowałem soft, który Ci wysłałem i nie potwierdzam automatycznego wchodzenia w tryb konfiguracji po "SAVE & REBOOT"
Wyczyść moduł blankiem i ponownie wgraj soft.
Pier
Posty: 20
Rejestracja: śr lut 26, 2020 10:26 am

czw kwie 09, 2020 5:59 am

Zybi pisze:
wt kwie 07, 2020 9:01 pm
Przetestowałem soft, który Ci wysłałem i nie potwierdzam automatycznego wchodzenia w tryb konfiguracji po "SAVE & REBOOT"
Wyczyść moduł blankiem i ponownie wgraj soft.
Zybi a wejście trzeba podciągnąć do zasilania?
dogu18
Posty: 104
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:35 pm

pn maja 04, 2020 9:04 pm

Witam czy ma może ktoś płytkę PCB do bramki?? chętnie bym odkupił jedną sztukę.
Pozdrawiam
wrobel111
Posty: 62
Rejestracja: wt cze 05, 2018 6:13 pm

śr maja 06, 2020 5:47 am

Ja także byłbym chętny na PCB od bramki
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 310
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

czw maja 07, 2020 6:26 am

wrobel111 pisze:
śr maja 06, 2020 5:47 am
Ja także byłbym chętny na PCB od bramki
dogu18 pisze:
pn maja 04, 2020 9:04 pm
Witam czy ma może ktoś płytkę PCB do bramki?? chętnie bym odkupił jedną sztukę.
Pozdrawiam
Witam
Jak chcecie to mogę Wam po jednej sztuce odstąpić. Samą płytkę oczywiście.
Pozostałe elementy do kupienia np. w tme.eu
Tutaj kody - FCR681466P, AZ1117CH-5.0TRG1, U.FL-R-SMT-1(10), M7-DC, C1206C102J5RACTU
Cena: co łaska + koszt przesyłki
Info na PW
brrr.JPG
brrr.JPG (706.15 KiB) Przejrzano 623 razy
20200507_075732.jpg
20200507_075732.jpg (1.2 MiB) Przejrzano 623 razy
dogu18
Posty: 104
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:35 pm

czw maja 07, 2020 12:42 pm

A mógł byś jeszcze podrzucić parametry kondensatorów przewlekany CH i info jaki to model obudowy?
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 310
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

czw maja 07, 2020 3:06 pm

dogu18 pisze:
czw maja 07, 2020 12:42 pm
A mógł byś jeszcze podrzucić parametry kondensatorów przewlekany CH i info jaki to model obudowy?
Obudowa- KM-84, C1 - 22uF, C2- 10uF
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”