Mały, bezprzewodowy czujnik temperatury na radiu

Awatar użytkownika
makrz
Posty: 298
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

pn paź 28, 2019 7:48 am

Robert Błaszczak pisze:
pn paź 28, 2019 5:24 am
To wygląda jak klon Moteino. Płytka gabarytowo większa od oryginału. Czy warto kupować? Na portalu na A. masz oryginał (przy zakupie 3 szt.) za 17.10 zł. Jeśli masz SMART to przesyłka za darmo.
No i nie ma pamięci flash ten klon, Z pamięcią + 2$.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 971
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pn paź 28, 2019 6:49 pm

makrz pisze:
pn paź 28, 2019 7:48 am
Robert Błaszczak pisze:
pn paź 28, 2019 5:24 am
To wygląda jak klon Moteino. Płytka gabarytowo większa od oryginału. Czy warto kupować? Na portalu na A. masz oryginał (przy zakupie 3 szt.) za 17.10 zł. Jeśli masz SMART to przesyłka za darmo.
No i nie ma pamięci flash ten klon, Z pamięcią + 2$.
Tez to widziałem ale nie wrzucałem bo się nie opłaca. Na A jest taniej tak jak Robert pisze.
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 298
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

wt paź 29, 2019 9:05 am

Witam. Mam pytanie czy te pullup-y do CL i DA mają być włączone? Na tym dinksie (Si7021) wiszą w powietrzu.
Drugie, to białe ma być czy ściągnąć?
Pozdrawiam.
20191029_094505.jpg
20191029_094505.jpg (263.46 KiB) Przejrzano 457 razy
Ryrzy
Posty: 136
Rejestracja: wt lis 07, 2017 10:40 am

wt paź 29, 2019 10:04 am

makrz pisze:
wt paź 29, 2019 9:05 am
Witam. Mam pytanie czy te pullup-y do CL i DA mają być włączone? Na tym dinksie (Si7021) wiszą w powietrzu.
Drugie, to białe ma być czy ściągnąć?
Pozdrawiam.
20191029_094505.jpg
wydaje mi sie ze to do zmiany adresu czujnika bardziej jest...
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 665
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt paź 29, 2019 10:07 am

To są "pullup-y". Ja połączyłem je kroplą cyny i wszystko działa.
Biała osłonka ma być. To jest filtr, aby wilgoć nie zbierała się bezpośrednio na czujniku.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Ryrzy
Posty: 136
Rejestracja: wt lis 07, 2017 10:40 am

wt paź 29, 2019 10:56 am

Robert Błaszczak pisze:
wt paź 29, 2019 10:07 am
To są "pullup-y". Ja połączyłem je kroplą cyny i wszystko działa.
Biała osłonka ma być. To jest filtr, aby wilgoć nie zbierała się bezpośrednio na czujniku.
a to przepraszam :)
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 298
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

wt paź 29, 2019 11:02 am

Robert Błaszczak pisze:
wt paź 29, 2019 10:07 am
To są "pullup-y". Ja połączyłem je kroplą cyny i wszystko działa.
Biała osłonka ma być. To jest filtr, aby wilgoć nie zbierała się bezpośrednio na czujniku.
I wszystko jasne. Dzięki.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 971
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

wt paź 29, 2019 4:01 pm

Jak by ktoś chciał samemu działać:
R6.rar
(448.02 KiB) Pobrany 17 razy

Źródło: https://github.com/LowPowerLab/Moteino
.
Clip.jpg
Clip.jpg (26.23 KiB) Przejrzano 385 razy
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 298
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

wt paź 29, 2019 11:18 pm

To jeszcze druga strona
Screenshot_(4).png
Screenshot_(4).png (669.7 KiB) Przejrzano 332 razy
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 298
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

czw paź 31, 2019 10:17 am

@Robert Błaszczak super projekt, bardzo mi się przyda, dzięki. Jeszcze kanał w bramce dla stanu baterii i poziom sygnału by się przydał.

OT. Po zmontowaniu bramki na pająku i nadajnika na płytce stykowej okazało się, że nie działa. Pomierzyłem wszystko 10 razy wszystko OK, nadal nie działa -pół dnia stracone. W końcu po długim wgapianiu się kod dowiedziałem się, że nie umiem liczyć do szesnastu!!!
W kluczu kodowania miałem 14 znaków. Dodałem 2 i działa pięknie.
Docelowo poskładam w obudowach hammond 1551V3 bo ładne, tylko ciasno ale da radę.
ODPOWIEDZ