Strona 1 z 2

Włącznik

: sob lip 27, 2019 1:50 pm
autor: QLQ
Dziś znów byłem w Cas........ie. Nie mogę tam chodzić bo zawsze coś znajdę i przyniosę do domu.
Wstępnie wymyśliłem to tak o'Suplować :)
01.jpg
01.jpg (33.86 KiB) Przejrzano 1380 razy
02.jpg
02.jpg (57.19 KiB) Przejrzano 1380 razy

Re: Włącznik

: sob lip 27, 2019 1:50 pm
autor: QLQ
20190727_153053.jpg
20190727_153053.jpg (55.39 KiB) Przejrzano 1379 razy

Re: Włącznik

: sob lip 27, 2019 9:31 pm
autor: slawek
Na moje oko przydałby się jeszcze przekaźnik... czy to tylko wina mojej "starczowzroczności"... :?:

Re: Włącznik

: sob lip 27, 2019 10:13 pm
autor: lesny8
A na moje oko przekaźnik już jest. Czarna kostka na ostatnim foto ;)

Re: Włącznik

: sob lip 27, 2019 11:56 pm
autor: QLQ
lesny8 pisze:
sob lip 27, 2019 10:13 pm
A na moje oko przekaźnik już jest. Czarna kostka na ostatnim foto ;)
Ano jest :D

Re: Włącznik

: ndz lip 28, 2019 8:39 am
autor: slawek
Zabraliście mi ostatnią nadzieję...(chodzi o mój wzrok :( )... ale za to na pewno nie ma "drutów" :lol:

Re: Włącznik

: ndz lip 28, 2019 1:10 pm
autor: Daro1003
Zasilacz 230V na 3,3V ? Gdzie kupowany ali ?
A układ wysterowania przekaznika ? Pokażesz ?

Re: Włącznik

: ndz lip 28, 2019 1:38 pm
autor: QLQ
Daro1003 pisze:
ndz lip 28, 2019 1:10 pm
Zasilacz 230V na 3,3V ? Gdzie kupowany ali ?
A układ wysterowania przekaznika ? Pokażesz ?
Przetwornica na 5v ale ma też wyjście i miejsce na 1117 na 3.3v. Układ przekaźnika standardowy z tranzystorem i diodą. Pójdę do kompa to wrzucę.

Re: Włącznik

: ndz lip 28, 2019 3:06 pm
autor: Daro1003
Mam takie przetwornice ale nie zwróciłem uwagi nawet ze jest opcja wyprowadzenia 3,3V.
Tak z ciekawości których GPIO używasz na przekaźnik i jaki soft ładujesz ?

Re: Włącznik

: sob sie 03, 2019 9:17 pm
autor: dogu18
co to jest i co to robi??