Stacja pogodowa by shimano73

Awatar użytkownika
Lector
Posty: 488
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

wt lut 04, 2020 6:33 pm

@shimano73 napisz do @Tomka z Koduj dla Polski to Ci poprawi literówkę w adresie :P
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1016
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pt lut 07, 2020 11:34 am

Niestety problem jest gdzie indziej , a konkretnie w ustawieniach stylu. W momencie gdy za komentuję ustawienie stylu

Kod: Zaznacz cały

content += "<style>body{font-size:14px;font-family:HelveticaNeue,....
wówczas checkbox się pojawia ,mozna go kliknąć .
Te ustawienia stylu są tak zakręcone :lol: że niestety nie jestem w stanie tego ogarnąć :(
Spróbujcie wstawić to u siebie do Primary gui v2 do supla_webpage_start czy efekt bedzie taki sam
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
krycha88
Posty: 645
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pt lut 07, 2020 12:50 pm

shimano73 pisze:
pt lut 07, 2020 11:34 am
Niestety problem jest gdzie indziej , a konkretnie w ustawieniach stylu. W momencie gdy za komentuję ustawienie stylu

Kod: Zaznacz cały

content += "<style>body{font-size:14px;font-family:HelveticaNeue,....
wówczas checkbox się pojawia ,mozna go kliknąć .
Te ustawienia stylu są tak zakręcone :lol: że niestety nie jestem w stanie tego ogarnąć :(
Spróbujcie wstawić to u siebie do Primary gui v2 do supla_webpage_start czy efekt bedzie taki sam
wrzuć kod na githuba to będzie łatwiej pomóc...
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1016
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

wt lut 11, 2020 7:05 pm

OK, mam swojego GitHuba, bo już nie wiem co robić.
Więc jeszcze raz opiszę problem, chciałbym wstawić do strony konfiguracyjnej "ptaszka" chceckbox.
W prowadziłem modyfikację w pliku web_server.cpp

Kod: Zaznacz cały

 content += "<div class='s'>";
   content += "<h3>Ustawienia AQI.ECO</h3>";
  // Dlaczego to nie działa ?  
   content += "<input type='checkbox' >Serwer aktywny<br>";
   
   content += "</div>";
Niestety to nie działa , choć tylko teoretycznie nie działa . bo jeśli zaremuję ustawianie stylu :

Kod: Zaznacz cały

 content += "<style>body{font-size:14px;font-family:......
wówczas checkbox się pojawia , oczywiście bez kolorków itp, ale musi być zielono ;)
Bardzo proszę o pomoc :(
Na github'ie umieściłem testowy program z czujnikiem bme280 aby było prościej i łatwiej.
https://github.com/shimano73/Supla_checkbox
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
rhoracek
Posty: 7
Rejestracja: pt paź 18, 2019 7:20 am

śr lut 12, 2020 8:41 pm

Hello,
I am a beginner, please provide an exact description of how to upload to NETTIGO and where is firmware for ESP or link.
Thank you
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1016
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

czw lut 13, 2020 5:21 am

rhoracek pisze:
śr lut 12, 2020 8:41 pm
Hello,
I am a beginner, please provide an exact description of how to upload to NETTIGO and where is firmware for ESP or link.
Thank you
I'm not sure what you mean by "upload to NETTIGO", if you would like to use a PCB from NETTIGO and firmware under Supla, you'll find it a few posts above or here: https://github.com/shimano73/Stacja_pogodowa,
  if you would like to use the original NETTGO firmware then you can find it here: https://github.com/nettigo/air-monitor/ ... r-firmware
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
krycha88
Posty: 645
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

czw lut 13, 2020 9:41 pm

shimano73 pisze:
wt lut 11, 2020 7:05 pm
OK, mam swojego GitHuba, bo już nie wiem co robić.
Więc jeszcze raz opiszę problem, chciałbym wstawić do strony konfiguracyjnej "ptaszka" chceckbox.
W prowadziłem modyfikację w pliku web_server.cpp

Kod: Zaznacz cały

 content += "<div class='s'>";
   content += "<h3>Ustawienia AQI.ECO</h3>";
  // Dlaczego to nie działa ?  
   content += "<input type='checkbox' >Serwer aktywny<br>";
   
   content += "</div>";
Niestety to nie działa , choć tylko teoretycznie nie działa . bo jeśli zaremuję ustawianie stylu :

Kod: Zaznacz cały

 content += "<style>body{font-size:14px;font-family:......
wówczas checkbox się pojawia , oczywiście bez kolorków itp, ale musi być zielono ;)
Bardzo proszę o pomoc :(
Na github'ie umieściłem testowy program z czujnikiem bme280 aby było prościej i łatwiej.
https://github.com/shimano73/Supla_checkbox
Wrzuciłeś aktualny kod? Bo masz tam to zakomentowane.

Ale zwróć uwagę, że brakuje klamerki zamykającej
https://github.com/shimano73/Supla_chec ... r.cpp#L353
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1016
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

czw lut 13, 2020 9:54 pm

krycha88 pisze:
czw lut 13, 2020 9:41 pm
shimano73 pisze:
wt lut 11, 2020 7:05 pm
OK, mam swojego GitHuba, bo już nie wiem co robić.
Więc jeszcze raz opiszę problem, chciałbym wstawić do strony konfiguracyjnej "ptaszka" chceckbox.
W prowadziłem modyfikację w pliku web_server.cpp

Kod: Zaznacz cały

 content += "<div class='s'>";
   content += "<h3>Ustawienia AQI.ECO</h3>";
  // Dlaczego to nie działa ?  
   content += "<input type='checkbox' >Serwer aktywny<br>";
   
   content += "</div>";
Niestety to nie działa , choć tylko teoretycznie nie działa . bo jeśli zaremuję ustawianie stylu :

Kod: Zaznacz cały

 content += "<style>body{font-size:14px;font-family:......
wówczas checkbox się pojawia , oczywiście bez kolorków itp, ale musi być zielono ;)
Bardzo proszę o pomoc :(
Na github'ie umieściłem testowy program z czujnikiem bme280 aby było prościej i łatwiej.
https://github.com/shimano73/Supla_checkbox
Wrzuciłeś aktualny kod? Bo masz tam to zakomentowane.

Ale zwróć uwagę, że brakuje klamerki zamykającej
https://github.com/shimano73/Supla_chec ... r.cpp#L353
No rzeczywiście coś namieszałem 😁
Ale nie w tym jest problem , robiłem jakieś próby i nie usunąłem tej klamry gdy wrzucałem na githuba
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
rhoracek
Posty: 7
Rejestracja: pt paź 18, 2019 7:20 am

wt lut 18, 2020 8:08 pm

I tested firmware Primary_GUI-V2_Stacja_pogodowa_aqieco_airmonitor.ino.nodemcu.bin, Uploaded via Tasmota PyFlasher
Not correct working in WEMOS D1 v.3
Supla cloud connected, sensor BME 280 no data /is connected and functional/, adress AIQ server cannot be changed

Thank you for help!
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1088
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

wt lut 18, 2020 9:53 pm

rhoracek pisze:
wt lut 18, 2020 8:08 pm
I tested firmware Primary_GUI-V2_Stacja_pogodowa_aqieco_airmonitor.ino.nodemcu.bin, Uploaded via Tasmota PyFlasher
Not correct working in WEMOS D1 v.3
Supla cloud connected, sensor BME 280 no data /is connected and functional/, adress AIQ server cannot be changed

Thank you for help!
Your server data is on the screen - do not share it with others
ODPOWIEDZ