Stacja pogodowa by shimano73

Awatar użytkownika
dzikusk
Posty: 104
Rejestracja: wt maja 01, 2018 7:24 pm
Lokalizacja: Bolesławiec

czw wrz 17, 2020 2:14 pm

1. Trzymam kciuki
2. Od momentu przejścia na twój soft, który jest super, na stronce aqi przestały być wysyłane odczyty detektora temp i wilgotności (docięcie na zółto) https://krasnikgorny.aqi.eco/pl/stacja1/graphs
Załączniki
2020-09-17 16_09_26-Window.png
2020-09-17 16_09_26-Window.png (55.49 KiB) Przejrzano 268 razy
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1168
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

czw wrz 17, 2020 4:21 pm

dzikusk pisze:
czw wrz 17, 2020 2:14 pm
1. Trzymam kciuki
2. Od momentu przejścia na twój soft, który jest super, na stronce aqi przestały być wysyłane odczyty detektora temp i wilgotności (docięcie na zółto) https://krasnikgorny.aqi.eco/pl/stacja1/graphs
A dlaczego u ciebie na wykresach są dwa czujniki ? Na moich wykresach nie ma czegoś takiego :o
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Awatar użytkownika
dzikusk
Posty: 104
Rejestracja: wt maja 01, 2018 7:24 pm
Lokalizacja: Bolesławiec

czw wrz 17, 2020 4:33 pm

Soft z Nettigo wysyła odczyt z HECA do aqi. Twój wyświetla to w Supli ale nie przesyła dalej. Stąd moje pytanie o to. Fajnie byłoby to mieć :D
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1168
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

czw wrz 17, 2020 7:29 pm

dzikusk pisze:
czw wrz 17, 2020 4:33 pm
Soft z Nettigo wysyła odczyt z HECA do aqi. Twój wyświetla to w Supli ale nie przesyła dalej. Stąd moje pytanie o to. Fajnie byłoby to mieć :D
Mam na biurku nowa stacje dla kolegi z forum , spróbuje to wstawić
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Awatar użytkownika
dzikusk
Posty: 104
Rejestracja: wt maja 01, 2018 7:24 pm
Lokalizacja: Bolesławiec

czw wrz 17, 2020 7:38 pm

Gdyby się udało z tym LCD to stawiam piwko :D
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1168
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pt wrz 18, 2020 12:48 am

Tak jak pisałem wcześniej, jeżeli coś powstanie to tylko coś takiego :D
czyli zdalny wyświetlacz (dotykowy 2,4 cala) stacji pogodowej który wyświetla dane w oparciu o linki bezpośrednie
Załączniki
IMG_2701.jpg
IMG_2701.jpg (573.16 KiB) Przejrzano 222 razy
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Awatar użytkownika
dzikusk
Posty: 104
Rejestracja: wt maja 01, 2018 7:24 pm
Lokalizacja: Bolesławiec

pt wrz 18, 2020 8:14 am

Właśnie zamówiłem sobie Zestaw wyświetlacza LCD z WiFi z Nettigo. Zobaczymy jak się będzie sprawować.
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1168
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pt wrz 18, 2020 6:57 pm

dzikusk pisze:
czw wrz 17, 2020 4:33 pm
Soft z Nettigo wysyła odczyt z HECA do aqi. Twój wyświetla to w Supli ale nie przesyła dalej. Stąd moje pytanie o to. Fajnie byłoby to mieć :D
Zrobiłem to... Aktualizacja na moim GitHub'ie
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Awatar użytkownika
dzikusk
Posty: 104
Rejestracja: wt maja 01, 2018 7:24 pm
Lokalizacja: Bolesławiec

pt wrz 18, 2020 7:42 pm

Wow. Szybko się z tym uporałeś. :o
Mogę prosić o binarkę?
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1168
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pt wrz 18, 2020 8:53 pm

dzikusk pisze:
pt wrz 18, 2020 7:42 pm
Wow. Szybko się z tym uporałeś. :o
Mogę prosić o binarkę?
No jest na githubie
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”