Stacja pogodowa by shimano73

Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1324
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pt maja 15, 2020 10:42 am

Jak będziesz montował to na płytce Nettigo, to przecież możesz sprawdzić działanie na oprogramowaniu Nettigo. Jak zadziała, to wtedy zmienisz oprogramowanie według potrzeb. Mam tą stację zamontowaną na balkonie, ale właśnie na firmware Nettigo i sprawuje się bardzo dobrze.

Ps.
@shimano73, czy Twoja wersja softu obsługuje monitor HECA oraz grzałkę powietrza zasysanego przez czujnik pyłu?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1155
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pt maja 15, 2020 10:59 am

Robert Błaszczak pisze:
pt maja 15, 2020 10:42 am
Jak będziesz montował to na płytce Nettigo, to przecież możesz sprawdzić działanie na oprogramowaniu Nettigo. Jak zadziała, to wtedy zmienisz oprogramowanie według potrzeb. Mam tą stację zamontowaną na balkonie, ale właśnie na firmware Nettigo i sprawuje się bardzo dobrze.

Ps.
@shimano73, czy Twoja wersja softu obsługuje monitor HECA oraz grzałkę powietrza zasysanego przez czujnik pyłu?
Tak Robercie , obsługuje
Załączniki
A214AFAD-109C-4DDC-9E5F-5A6D21254045.png
A214AFAD-109C-4DDC-9E5F-5A6D21254045.png (116.54 KiB) Przejrzano 722 razy
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
RKL
Posty: 21
Rejestracja: czw maja 14, 2020 6:20 pm

pt maja 15, 2020 6:50 pm

Przy kompilowaniu wyrzuca mi taki błąd ktoś coś podpowie Niby jest ta biblioteka ale arduino jej nie widzi


Primary_GUI-V2_Stacja_pogodowa_V2:34:28: error: supla_settings.h: No such file or directory

#include "supla_settings.h"

^

compilation terminated.

exit status 1
supla_settings.h: No such file or directory
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1155
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

sob maja 16, 2020 7:05 am

Ta biblioteka jak i pozostałe z całej paczki zip , musi się znajdować w tym samym folderze co plik *.ino
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
RKL
Posty: 21
Rejestracja: czw maja 14, 2020 6:20 pm

pn maja 25, 2020 7:18 am

Dzieki shimano73 za pomoc. Stacja działa na wemos d1 mini v2 bez czujnika sds Teraz tylko czekam na ten czujnik kiedy dojdzie
Kassewsky
Posty: 163
Rejestracja: śr sty 22, 2020 9:44 am

sob cze 20, 2020 4:27 pm

A dało by radę w sofcie zrobić taką konfigurację dla deszczomierza jak dla anemometru ?

Stacja będzie miała deszczomierz anemometr i bme280 🙂
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1155
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

sob cze 20, 2020 4:57 pm

Kassewsky pisze:
sob cze 20, 2020 4:27 pm
A dało by radę w sofcie zrobić taką konfigurację dla deszczomierza jak dla anemometru ?

Stacja będzie miała deszczomierz anemometr i bme280 🙂
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Kassewsky
Posty: 163
Rejestracja: śr sty 22, 2020 9:44 am

sob cze 20, 2020 5:06 pm

shimano73 pisze:
sob cze 20, 2020 4:57 pm
Kassewsky pisze:
sob cze 20, 2020 4:27 pm
A dało by radę w sofcie zrobić taką konfigurację dla deszczomierza jak dla anemometru ?

Stacja będzie miała deszczomierz anemometr i bme280 🙂
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli
Przy anenometrze możesz ustawić wartość dla 1 impuls na sekundę.
Przy deszczomierzu przydało by sie to samo . 🙂
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1155
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

sob cze 20, 2020 5:36 pm

Kassewsky pisze:
sob cze 20, 2020 5:06 pm
shimano73 pisze:
sob cze 20, 2020 4:57 pm
Kassewsky pisze:
sob cze 20, 2020 4:27 pm
A dało by radę w sofcie zrobić taką konfigurację dla deszczomierza jak dla anemometru ?

Stacja będzie miała deszczomierz anemometr i bme280 🙂
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli
Przy anenometrze możesz ustawić wartość dla 1 impuls na sekundę.
Przy deszczomierzu przydało by sie to samo . 🙂
Jest to do zrobienia , przyznaje się ze gdy robiłem swoj soft tę część ściągnąłem od kolegi QLQ 😁
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Kassewsky
Posty: 163
Rejestracja: śr sty 22, 2020 9:44 am

sob cze 20, 2020 5:42 pm

shimano73 pisze:
sob cze 20, 2020 5:36 pm
Kassewsky pisze:
sob cze 20, 2020 5:06 pm
shimano73 pisze:
sob cze 20, 2020 4:57 pm


Nie bardzo rozumiem co masz na myśli
Przy anenometrze możesz ustawić wartość dla 1 impuls na sekundę.
Przy deszczomierzu przydało by sie to samo . 🙂
Jest to do zrobienia , przyznaje się ze gdy robiłem swoj soft tę część ściągnąłem od kolegi QLQ 😁
Bardzo by się to przydało 🙂
Czekam na poprawkę wtedy zbuduje stacje 🙂
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”