NodeMCU v3 + BME280 v.1.0.0

cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

wt wrz 03, 2019 3:28 am

Yepestis pisze:
pn wrz 02, 2019 8:51 pm
Po zerwaniu połączenia raczej nic nie prześlesz. Chyba że masz na myśli przywrócenie stanu przekaźnika po powrocie połączenia.
Dokladnie jak piszesz.
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

wt wrz 03, 2019 5:21 pm

Co wpisać w pole id lokalizacja oraz haslo lokalizacji.Nie mogę dodać do clouda wemosa
Ostatnio zmieniony wt wrz 03, 2019 5:33 pm przez Arek.kandula, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 776
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt wrz 03, 2019 5:25 pm

Jak wpiszesz poprawnie wszystkie wymagane dane (i masz w Cloud włączoną rejestrację urządzeń) to wciśnij Zapisz, a następnie Restart. Moduł powinien Ci się zarejestrować.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
kuris
Posty: 103
Rejestracja: śr maja 23, 2018 5:02 am

ndz wrz 08, 2019 4:44 pm

Pytanie do tych co wygrywają softa do wemos D1 mini, czy jak wgracie i zrobicie restart urządzenia po przez wyłączenie usb to czy zaczyna sam z automatu rozglaszac sieć czy musicie go wywołać dwukrotnym naciśnięciem guzika??
U mnie tak się dzieje, muszę go wymusić.
tijo
Posty: 160
Rejestracja: pt gru 01, 2017 12:44 pm

pn wrz 23, 2019 9:29 pm

U mnie 2 wemosy d1 mini 4mb doopa...po wgraniu softu włącza się rozgłaszanie oraz strona konfiguracyjna...jak daję save to robi saved ale w przeglądarce pojawiają się krzaczki różne...nie ważne telefonem czy kompem zapisuje ustawienia....i nie łączy się z cloudem
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 302
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

wt wrz 24, 2019 6:33 am

tijo pisze:
pn wrz 23, 2019 9:29 pm
U mnie 2 wemosy d1 mini 4mb doopa...po wgraniu softu włącza się rozgłaszanie oraz strona konfiguracyjna...jak daję save to robi saved ale w przeglądarce pojawiają się krzaczki różne...nie ważne telefonem czy kompem zapisuje ustawienia....i nie łączy się z cloudem
BME280 prawidłowo podłączony?
D1 - SCL
D2 - SDA
3V3 - WIN
GND - GND

Ja wgrywałem w spi mode - dout, w qio coś nie wychodziło.

A może próbujesz bez BME280?
Jeżeli tak to się nie połączy.
tijo
Posty: 160
Rejestracja: pt gru 01, 2017 12:44 pm

wt wrz 24, 2019 3:19 pm

https://allegro.pl/oferta/czujnik-cisni ... gL_U_D_BwE

Taki mam i tylko 4 piny podpinam...
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 302
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

wt wrz 24, 2019 3:35 pm

tijo pisze:
wt wrz 24, 2019 3:19 pm
https://allegro.pl/oferta/czujnik-cisni ... gL_U_D_BwE

Taki mam i tylko 4 piny podpinam...
Nie o to pytałem.
Uruchom putty albo serial monitor w arduino ide i zobacz co pokazuje.
Obstawiam brak BME280 :)
tijo
Posty: 160
Rejestracja: pt gru 01, 2017 12:44 pm

wt wrz 24, 2019 3:57 pm

W końcu ruszyło....podpiąłem drugi czujnik i odpaliło od strzała ... pierwszy jest chyba upalony przez 5v
artur_n
Posty: 51
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm

wt paź 15, 2019 12:56 pm

Panowie potrzebuje softu do nodemcu z obsługa czujnika BME280 oraz 2-4 przekaźników.
ODPOWIEDZ