ESP8266 Primary GUI - Termostat

PioKar
Posts: 237
Joined: Thu May 03, 2018 5:56 am

Thu Oct 10, 2019 1:01 pm

krycha88 wrote:
Thu Oct 10, 2019 10:22 am
PioKar wrote:
Thu Oct 10, 2019 9:41 am
Na svr14 z ustawieniem przy wgrywaniu spi 80mhz chodzi od godziny jak burza.
Nie wiem o co chodzi z tymi 80mhz ale to działa.
Chyba już nie chcę pchać go na malinę.
W sumie akurat ten termostat jest bardzo autonomiczny.
Zobaczymy ile czasu będzie tak stabilnie i szybko.
Ktoś mądrzejszy się musi wypowiedzieć czemu akurat dla wamos czy nodemcu jest lepiej ustawić 80mhz. Może jest to błąd mojej kompilacji?
Ale dziś jestem na plusie.
Wemos niby się zarejestrował ale zmiany z telefonu go przymulały i w efekcie rozwalały połączenie.
Miałem jeszcze w szufladzie NodeMcu v2
Program na 80MHz i FLASH SIZE na 16Mbit-C1
Na oficjalnej chmurze bajka.
Z telefonu zmiany kupuje od razu.
Zmiana temperatury, manual włącz wyłącz, zmiana ikony stanu przekażnika, zmiana pokazywania temp ustawionej.
Jestem zadowolony.
Ale niestety próba zarejestrowania na malinie nie wyszła
Termostat zostaje na svr14
PioKar
Posts: 237
Joined: Thu May 03, 2018 5:56 am

Fri Oct 11, 2019 5:01 am

PioKar wrote:
Thu Oct 10, 2019 1:01 pm
krycha88 wrote:
Thu Oct 10, 2019 10:22 am
PioKar wrote:
Thu Oct 10, 2019 9:41 am
Na svr14 z ustawieniem przy wgrywaniu spi 80mhz chodzi od godziny jak burza.
Nie wiem o co chodzi z tymi 80mhz ale to działa.
Chyba już nie chcę pchać go na malinę.
W sumie akurat ten termostat jest bardzo autonomiczny.
Zobaczymy ile czasu będzie tak stabilnie i szybko.
Ktoś mądrzejszy się musi wypowiedzieć czemu akurat dla wamos czy nodemcu jest lepiej ustawić 80mhz. Może jest to błąd mojej kompilacji?
Ale dziś jestem na plusie.
Wemos niby się zarejestrował ale zmiany z telefonu go przymulały i w efekcie rozwalały połączenie.
Miałem jeszcze w szufladzie NodeMcu v2
Program na 80MHz i FLASH SIZE na 16Mbit-C1
Na oficjalnej chmurze bajka.
Z telefonu zmiany kupuje od razu.
Zmiana temperatury, manual włącz wyłącz, zmiana ikony stanu przekażnika, zmiana pokazywania temp ustawionej.
Jestem zadowolony.
Ale niestety próba zarejestrowania na malinie nie wyszła
Termostat zostaje na svr14
edit.
To jeszcze tylko dodam że ostatnie połączenie na stronie jest zapisane wczoraj o 18. Potem kilkadziesiąt razy zmieniałem ustawienia z telefonu.
Połączenia nie zerwało.
Chyba dobrze.
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sat Oct 12, 2019 9:39 am

Wrzuciłem ten soft do canvinga i zauważyłem, że podczas łączenia z wifi (po zaniku sieci) przekaźnik "klepie" kilka - kilkanaście razy...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
PioKar
Posts: 237
Joined: Thu May 03, 2018 5:56 am

Sat Oct 12, 2019 2:20 pm

slawek wrote:
Sat Oct 12, 2019 9:39 am
Wrzuciłem ten soft do canvinga i zauważyłem, że podczas łączenia z wifi (po zaniku sieci) przekaźnik "klepie" kilka - kilkanaście razy...
Ja tylko mogę potwierdzić to co wcześniej napisałem.
Dwa dni klikam na oficjalnej chmurze w telefon i połączenie mam cały czas i komendy przechodzą szybko.
Czemu malina nie kupuje tego nie wiem.
byniom
Posts: 330
Joined: Sat Jan 07, 2017 1:17 pm

Sat Oct 12, 2019 2:53 pm

Wgrałem soft do Wemosa D1 mini ale nie mam podłączonych czujników . Moduł stworzył wifi i wprowadziłem dane do niego ale po resecie nie widać go w clod . Czy przyczyną jest brak czujników ? Rejestrację nowych urządzeń mam aktywną .
krycha88
Posts: 430
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Sat Oct 12, 2019 3:52 pm

byniom wrote:
Sat Oct 12, 2019 2:53 pm
Wgrałem soft do Wemosa D1 mini ale nie mam podłączonych czujników . Moduł stworzył wifi i wprowadziłem dane do niego ale po resecie nie widać go w clod . Czy przyczyną jest brak czujników ? Rejestrację nowych urządzeń mam aktywną .
Zaloguj się na IP urządzenia i zobacz jaki status wyświetla u góry w belce.
byniom
Posts: 330
Joined: Sat Jan 07, 2017 1:17 pm

Sun Oct 13, 2019 8:07 am

Po wpisaniu danych do modułu i restarcie , modułu nie widać w sieci. Coś mam wpisywać w panelu administratora modułu ? jest tylko login admin .
User avatar
wojtas567
Posts: 1778
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Oct 13, 2019 8:29 am

byniom wrote:
Sun Oct 13, 2019 8:07 am
Coś mam wpisywać w panelu administratora modułu ? jest tylko login admin .
Musisz wpisać dane do swojej sieci wifi, w panelu administratora hasło i wypełnić ustawienia SUPLA.
Pozdrawiam
Wojtek
byniom
Posts: 330
Joined: Sat Jan 07, 2017 1:17 pm

Sun Oct 13, 2019 8:33 am

Podałem nazwę sieci i hasło do mojego wifi ale w ustawieniach administratora mam podać hasło do mojego routera ?
Attachments
supla.jpg
supla.jpg (160.78 KiB) Viewed 271 times
Last edited by byniom on Sun Oct 13, 2019 8:36 am, edited 1 time in total.
User avatar
wojtas567
Posts: 1778
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Oct 13, 2019 8:34 am

To jest hasło do zalogowania się przez przeglądarkę na ten moduł jak już będzie w sieci lokalnej.
Pozdrawiam
Wojtek
Post Reply