ESP8266 Primary GUI - Termostat

PioKar
Posty: 396
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

czw paź 10, 2019 1:01 pm

krycha88 pisze:
czw paź 10, 2019 10:22 am
PioKar pisze:
czw paź 10, 2019 9:41 am
Na svr14 z ustawieniem przy wgrywaniu spi 80mhz chodzi od godziny jak burza.
Nie wiem o co chodzi z tymi 80mhz ale to działa.
Chyba już nie chcę pchać go na malinę.
W sumie akurat ten termostat jest bardzo autonomiczny.
Zobaczymy ile czasu będzie tak stabilnie i szybko.
Ktoś mądrzejszy się musi wypowiedzieć czemu akurat dla wamos czy nodemcu jest lepiej ustawić 80mhz. Może jest to błąd mojej kompilacji?
Ale dziś jestem na plusie.
Wemos niby się zarejestrował ale zmiany z telefonu go przymulały i w efekcie rozwalały połączenie.
Miałem jeszcze w szufladzie NodeMcu v2
Program na 80MHz i FLASH SIZE na 16Mbit-C1
Na oficjalnej chmurze bajka.
Z telefonu zmiany kupuje od razu.
Zmiana temperatury, manual włącz wyłącz, zmiana ikony stanu przekażnika, zmiana pokazywania temp ustawionej.
Jestem zadowolony.
Ale niestety próba zarejestrowania na malinie nie wyszła
Termostat zostaje na svr14
PioKar
Posty: 396
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

pt paź 11, 2019 5:01 am

PioKar pisze:
czw paź 10, 2019 1:01 pm
krycha88 pisze:
czw paź 10, 2019 10:22 am
PioKar pisze:
czw paź 10, 2019 9:41 am
Na svr14 z ustawieniem przy wgrywaniu spi 80mhz chodzi od godziny jak burza.
Nie wiem o co chodzi z tymi 80mhz ale to działa.
Chyba już nie chcę pchać go na malinę.
W sumie akurat ten termostat jest bardzo autonomiczny.
Zobaczymy ile czasu będzie tak stabilnie i szybko.
Ktoś mądrzejszy się musi wypowiedzieć czemu akurat dla wamos czy nodemcu jest lepiej ustawić 80mhz. Może jest to błąd mojej kompilacji?
Ale dziś jestem na plusie.
Wemos niby się zarejestrował ale zmiany z telefonu go przymulały i w efekcie rozwalały połączenie.
Miałem jeszcze w szufladzie NodeMcu v2
Program na 80MHz i FLASH SIZE na 16Mbit-C1
Na oficjalnej chmurze bajka.
Z telefonu zmiany kupuje od razu.
Zmiana temperatury, manual włącz wyłącz, zmiana ikony stanu przekażnika, zmiana pokazywania temp ustawionej.
Jestem zadowolony.
Ale niestety próba zarejestrowania na malinie nie wyszła
Termostat zostaje na svr14
edit.
To jeszcze tylko dodam że ostatnie połączenie na stronie jest zapisane wczoraj o 18. Potem kilkadziesiąt razy zmieniałem ustawienia z telefonu.
Połączenia nie zerwało.
Chyba dobrze.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2239
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob paź 12, 2019 9:39 am

Wrzuciłem ten soft do canvinga i zauważyłem, że podczas łączenia z wifi (po zaniku sieci) przekaźnik "klepie" kilka - kilkanaście razy...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
PioKar
Posty: 396
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

sob paź 12, 2019 2:20 pm

slawek pisze:
sob paź 12, 2019 9:39 am
Wrzuciłem ten soft do canvinga i zauważyłem, że podczas łączenia z wifi (po zaniku sieci) przekaźnik "klepie" kilka - kilkanaście razy...
Ja tylko mogę potwierdzić to co wcześniej napisałem.
Dwa dni klikam na oficjalnej chmurze w telefon i połączenie mam cały czas i komendy przechodzą szybko.
Czemu malina nie kupuje tego nie wiem.
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 470
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

sob paź 12, 2019 2:53 pm

Wgrałem soft do Wemosa D1 mini ale nie mam podłączonych czujników . Moduł stworzył wifi i wprowadziłem dane do niego ale po resecie nie widać go w clod . Czy przyczyną jest brak czujników ? Rejestrację nowych urządzeń mam aktywną .
krycha88
Posty: 920
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

sob paź 12, 2019 3:52 pm

byniom pisze:
sob paź 12, 2019 2:53 pm
Wgrałem soft do Wemosa D1 mini ale nie mam podłączonych czujników . Moduł stworzył wifi i wprowadziłem dane do niego ale po resecie nie widać go w clod . Czy przyczyną jest brak czujników ? Rejestrację nowych urządzeń mam aktywną .
Zaloguj się na IP urządzenia i zobacz jaki status wyświetla u góry w belce.
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 470
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

ndz paź 13, 2019 8:07 am

Po wpisaniu danych do modułu i restarcie , modułu nie widać w sieci. Coś mam wpisywać w panelu administratora modułu ? jest tylko login admin .
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2014
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz paź 13, 2019 8:29 am

byniom pisze:
ndz paź 13, 2019 8:07 am
Coś mam wpisywać w panelu administratora modułu ? jest tylko login admin .
Musisz wpisać dane do swojej sieci wifi, w panelu administratora hasło i wypełnić ustawienia SUPLA.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 470
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

ndz paź 13, 2019 8:33 am

Podałem nazwę sieci i hasło do mojego wifi ale w ustawieniach administratora mam podać hasło do mojego routera ?
Załączniki
supla.jpg
supla.jpg (160.78 KiB) Przejrzano 1395 razy
Ostatnio zmieniony ndz paź 13, 2019 8:36 am przez byniom, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2014
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz paź 13, 2019 8:34 am

To jest hasło do zalogowania się przez przeglądarkę na ten moduł jak już będzie w sieci lokalnej.
Pozdrawiam
Wojtek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”