ESP8266 Primary GUI - Termostat

byniom
Posts: 330
Joined: Sat Jan 07, 2017 1:17 pm

Sun Oct 13, 2019 8:43 am

Wgrałem do moduły całkiem inny program i zalogował mi się w cloud czyli tutaj ze sprzętem jest ok , natomiast problem jest z tym programem termostatu. Podajcie dokładny link do pliku bo może pobrałem coś innego o czym wcześniej czytałem.
krycha88
Posts: 417
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Sun Oct 13, 2019 9:03 am

byniom wrote:
Sun Oct 13, 2019 8:33 am
Podałem nazwę sieci i hasło do mojego wifi ale w ustawieniach administratora mam podać hasło do mojego routera ?
Podaj status ale nie z trybu konfiguracji tylko IP urządzenia.
byniom
Posts: 330
Joined: Sat Jan 07, 2017 1:17 pm

Sun Oct 13, 2019 9:10 am

Nie bardzo wiem o co chodzi . :(
krycha88
Posts: 417
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Sun Oct 13, 2019 9:14 am

wchodzisz na router sprawdzasz jaki IP został przyznany urządzeniu, wpisujesz to IP w przeglądarkę logujesz się na urządzenie i podajesz status.
byniom
Posts: 330
Joined: Sat Jan 07, 2017 1:17 pm

Sun Oct 13, 2019 9:20 am

Załapałem . No problem z tym że moduł nie jest widziany przez moją sieć . Jedynie mogę się z nim połączyć w momencie konfiguracji ale po wpisaniu danych i restarcie już jest nie widoczny.
User avatar
uchnast.michal
Posts: 168
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am
Location: Czeladź
Contact:

Mon Oct 14, 2019 7:06 pm

Fajne obudowy sa na Ali szkoda, ze pod lcd a nie oled:(
https://s.click.aliexpress.com/e/pQeNpKI8
User avatar
dzikusk
Posts: 39
Joined: Tue May 01, 2018 7:24 pm

Mon Oct 28, 2019 7:01 am

Soft wgrałem do SonOff Basica R2. Poprawnie się odpala ale nie wykrywa mi żadnego DSa, czy to na RX czy TX. Co może być nie tak? Zaznaczam, że bez rezystora. Czy to może być przyczyną?
User avatar
makrz
Posts: 253
Joined: Tue Nov 27, 2018 1:43 pm
Location: Opole

Mon Oct 28, 2019 8:01 am

dzikusk wrote:
Mon Oct 28, 2019 7:01 am
Soft wgrałem do SonOff Basica R2. Poprawnie się odpala ale nie wykrywa mi żadnego DSa, czy to na RX czy TX. Co może być nie tak? Zaznaczam, że bez rezystora. Czy to może być przyczyną?
Może być.
User avatar
dzikusk
Posts: 39
Joined: Tue May 01, 2018 7:24 pm

Mon Oct 28, 2019 7:07 pm

No i tak było. Po dołożeniu 4.7 wykrywa mi DSa.
wrobel111
Posts: 52
Joined: Tue Jun 05, 2018 6:13 pm

Mon Nov 04, 2019 8:44 pm

Witam, termostat mam zainstalowany w łazience a chciałbym aby czujnik temperatury był w pokoju. Nie uśmiecha mi się ciągnięcie przewodów do salonu. Wymyśliłem więc że aby termostat nadal działał przy braku internetu wykorzystam do komunikacji moduły nrf24l01. Czy w związku z tym poza inicjalizacją starczy zrobić zmiany w funkcji get_temperature() i przypisywać wartość temperatury zmiennej t ?
Post Reply