ESP8266 Primary GUI - Termostat

Awatar użytkownika
byniom
Posty: 427
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

ndz paź 13, 2019 8:43 am

Wgrałem do moduły całkiem inny program i zalogował mi się w cloud czyli tutaj ze sprzętem jest ok , natomiast problem jest z tym programem termostatu. Podajcie dokładny link do pliku bo może pobrałem coś innego o czym wcześniej czytałem.
krycha88
Posty: 691
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

ndz paź 13, 2019 9:03 am

byniom pisze:
ndz paź 13, 2019 8:33 am
Podałem nazwę sieci i hasło do mojego wifi ale w ustawieniach administratora mam podać hasło do mojego routera ?
Podaj status ale nie z trybu konfiguracji tylko IP urządzenia.
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 427
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

ndz paź 13, 2019 9:10 am

Nie bardzo wiem o co chodzi . :(
krycha88
Posty: 691
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

ndz paź 13, 2019 9:14 am

wchodzisz na router sprawdzasz jaki IP został przyznany urządzeniu, wpisujesz to IP w przeglądarkę logujesz się na urządzenie i podajesz status.
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 427
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

ndz paź 13, 2019 9:20 am

Załapałem . No problem z tym że moduł nie jest widziany przez moją sieć . Jedynie mogę się z nim połączyć w momencie konfiguracji ale po wpisaniu danych i restarcie już jest nie widoczny.
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 251
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

pn paź 14, 2019 7:06 pm

Fajne obudowy sa na Ali szkoda, ze pod lcd a nie oled:(
https://s.click.aliexpress.com/e/pQeNpKI8
Awatar użytkownika
dzikusk
Posty: 54
Rejestracja: wt maja 01, 2018 7:24 pm

pn paź 28, 2019 7:01 am

Soft wgrałem do SonOff Basica R2. Poprawnie się odpala ale nie wykrywa mi żadnego DSa, czy to na RX czy TX. Co może być nie tak? Zaznaczam, że bez rezystora. Czy to może być przyczyną?
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 303
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

pn paź 28, 2019 8:01 am

dzikusk pisze:
pn paź 28, 2019 7:01 am
Soft wgrałem do SonOff Basica R2. Poprawnie się odpala ale nie wykrywa mi żadnego DSa, czy to na RX czy TX. Co może być nie tak? Zaznaczam, że bez rezystora. Czy to może być przyczyną?
Może być.
Awatar użytkownika
dzikusk
Posty: 54
Rejestracja: wt maja 01, 2018 7:24 pm

pn paź 28, 2019 7:07 pm

No i tak było. Po dołożeniu 4.7 wykrywa mi DSa.
wrobel111
Posty: 59
Rejestracja: wt cze 05, 2018 6:13 pm

pn lis 04, 2019 8:44 pm

Witam, termostat mam zainstalowany w łazience a chciałbym aby czujnik temperatury był w pokoju. Nie uśmiecha mi się ciągnięcie przewodów do salonu. Wymyśliłem więc że aby termostat nadal działał przy braku internetu wykorzystam do komunikacji moduły nrf24l01. Czy w związku z tym poza inicjalizacją starczy zrobić zmiany w funkcji get_temperature() i przypisywać wartość temperatury zmiennej t ?
ODPOWIEDZ