ESP8266 Primary GUI - Termostat

krycha88
Posty: 703
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

czw wrz 26, 2019 11:55 am

Patryk pisze:
czw wrz 26, 2019 11:40 am
A do szczęścia jeszcze OLED na wzór kolegi @elmaya, żeby szczególnie w trybie offline, widzieć co się prawie dzieje na termostacie.
To jak kolega @elmaya już zrobił, to poco kombinować? :) Właśnie ten stan diody informuje czy termostat jest włączony czy nie.
mirizag
Posty: 104
Rejestracja: pn sty 02, 2017 6:36 pm

czw wrz 26, 2019 2:34 pm

Witam. Z jakimi ustawieniami w download tool v3.6.6 mam wgrać ten plik bin. Bo mam problem w nodemcu v3 z zasięgiem wifi.
Jeżeli wgram multiboard to obok w drugim pomieszczeniu nodemcu łączy się bez problemu. A jeżeli wgram ten termostat z takimi ustawieniami:
rystalFreq 26M
SPI SPEED 40MHz
FLASH MODE DOUT
BAUDRATE 115200
FLASH SIZE 8Mbit
i wgrywam do 0x00000
To sąsiednim pomszczeniu się nie łączy. Łączy się jedynie w pomszczeniu gdzie jest router, ale jak robię jakieś zmiany na Cloud to nodemcu się rozłącza.
Na multiboard nie mam żadnych problemów z łącznością wifi
Proszę o pomoc gdzie robię źle.
Yepestis
Posty: 246
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

czw wrz 26, 2019 3:39 pm

mirizag pisze:
czw wrz 26, 2019 2:34 pm
Witam. Z jakimi ustawieniami w download tool v3.6.6 mam wgrać ten plik bin. Bo mam problem w nodemcu v3 z zasięgiem wifi.
Jeżeli wgram multiboard to obok w drugim pomieszczeniu nodemcu łączy się bez problemu. A jeżeli wgram ten termostat z takimi ustawieniami:
rystalFreq 26M
SPI SPEED 40MHz
FLASH MODE DOUT
BAUDRATE 115200
FLASH SIZE 8Mbit
i wgrywam do 0x00000
To sąsiednim pomszczeniu się nie łączy. Łączy się jedynie w pomszczeniu gdzie jest router, ale jak robię jakieś zmiany na Cloud to nodemcu się rozłącza.
Na multiboard nie mam żadnych problemów z łącznością wifi
Proszę o pomoc gdzie robię źle.
viewtopic.php?p=49431#p49431
krycha88
Posty: 703
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

czw wrz 26, 2019 5:50 pm

Yepestis pisze:
czw wrz 26, 2019 3:39 pm
mirizag pisze:
czw wrz 26, 2019 2:34 pm
Witam. Z jakimi ustawieniami w download tool v3.6.6 mam wgrać ten plik bin. Bo mam problem w nodemcu v3 z zasięgiem wifi.
Jeżeli wgram multiboard to obok w drugim pomieszczeniu nodemcu łączy się bez problemu. A jeżeli wgram ten termostat z takimi ustawieniami:
rystalFreq 26M
SPI SPEED 40MHz
FLASH MODE DOUT
BAUDRATE 115200
FLASH SIZE 8Mbit
i wgrywam do 0x00000
To sąsiednim pomszczeniu się nie łączy. Łączy się jedynie w pomszczeniu gdzie jest router, ale jak robię jakieś zmiany na Cloud to nodemcu się rozłącza.
Na multiboard nie mam żadnych problemów z łącznością wifi
Proszę o pomoc gdzie robię źle.
viewtopic.php?p=49431#p49431
Sugerujesz, żebym robił kompilacje z innymi parametrami?
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1217
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw wrz 26, 2019 7:10 pm

Świetny projekt @krycha88 ! A czy jest szansa na udostępnienie kodu Arduino?
krycha88
Posty: 703
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

czw wrz 26, 2019 7:14 pm

QLQ pisze:
czw wrz 26, 2019 7:10 pm
Świetny projekt @krycha88 ! A czy jest szansa na udostępnienie kodu Arduino?
Kod jest dostępny na github'ie
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1829
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt wrz 27, 2019 4:41 am

Fajnie by było jakbyś utrzymywał w pierwszym poście wątku link do źródeł, do posta z najnowszym binem itp :-)
krycha88
Posty: 703
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pt wrz 27, 2019 7:19 am

fracz pisze:
pt wrz 27, 2019 4:41 am
Fajnie by było jakbyś utrzymywał w pierwszym poście wątku link do źródeł, do posta z najnowszym binem itp :-)
poprawiłem :)
wrobel111
Posty: 62
Rejestracja: wt cze 05, 2018 6:13 pm

wt paź 01, 2019 7:51 pm

Witam, mam problem. Wgrałem soft na wemosa, lecz po prowadzeniu danych ciągle jest rejestracja w toku. Rejestracja w cloudzie włączona. Raz udało mi się zarejestrować lecz jak wyłączyłem to już nie chce się znów połączyć. Macie pomysł co może być przyczyną?
wemos.png
wemos.png (66.85 KiB) Przejrzano 605 razy
krycha88
Posty: 703
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

śr paź 02, 2019 4:51 am

wrobel111 pisze:
wt paź 01, 2019 7:51 pm
Witam, mam problem. Wgrałem soft na wemosa, lecz po prowadzeniu danych ciągle jest rejestracja w toku. Rejestracja w cloudzie włączona. Raz udało mi się zarejestrować lecz jak wyłączyłem to już nie chce się znów połączyć. Macie pomysł co może być przyczyną?
wemos.png
Spróbuj zmienić SPI SPEED na 80MHz i wgraj to jak z parametrami w zał.
Załączniki
flash.JPG
flash.JPG (76.38 KiB) Przejrzano 588 razy
ODPOWIEDZ