ESP8266 Primary GUI - Termostat

paziak
Posty: 8
Rejestracja: czw wrz 05, 2019 8:31 pm

pn paź 07, 2019 8:04 pm

Coś robię źle....
Po wgraniu wg. powyższych ustawień taka sama reakcja...
Dla spokoju ducha wgrałem do kolejnego dual r2 wyjętego prosto z pudełka, sprawdziłem jedynie czy działa z eWelink było ok,
po wgraniu ta sztuka nie reaguje wcale nawet nie sieje sieci ...
krycha88
Posty: 703
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

wt paź 08, 2019 4:30 am

paziak pisze:
pn paź 07, 2019 8:04 pm
Coś robię źle....
Po wgraniu wg. powyższych ustawień taka sama reakcja...
Dla spokoju ducha wgrałem do kolejnego dual r2 wyjętego prosto z pudełka, sprawdziłem jedynie czy działa z eWelink było ok,
po wgraniu ta sztuka nie reaguje wcale nawet nie sieje sieci ...
Musisz pokazać co wyświetla serial monitor.
paziak
Posty: 8
Rejestracja: czw wrz 05, 2019 8:31 pm

wt paź 08, 2019 6:26 am

krycha88 pisze:
wt paź 08, 2019 4:30 am
Musisz pokazać co wyświetla serial monitor.
Jeśli możesz to oświeć mnie ;) gdzie tego szukać
krycha88
Posty: 703
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

wt paź 08, 2019 6:37 am

paziak pisze:
wt paź 08, 2019 6:26 am
krycha88 pisze:
wt paź 08, 2019 4:30 am
Musisz pokazać co wyświetla serial monitor.
Jeśli możesz to oświeć mnie ;) gdzie tego szukać
musisz zainstalować putty ustawić protokół na Serial wskazujesz COM którego używasz do wgrywania, szybkość transmisji 74880 i uruchamiając urządzenie dajesz open. powinieneś zobaczyć rożne logi które loguje urządzenie.
tijo
Posty: 168
Rejestracja: pt gru 01, 2017 12:44 pm

wt paź 08, 2019 11:01 am

A jaka jest możliwość zmiany histerezy na niebieskiej stronie....czyli już po rejestracji w cloud? @krycha88 dużo to roboty??
krycha88
Posty: 703
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

wt paź 08, 2019 11:44 am

tijo pisze:
wt paź 08, 2019 11:01 am
A jaka jest możliwość zmiany histerezy na niebieskiej stronie....czyli już po rejestracji w cloud? @krycha88 dużo to roboty??
Nie rozumiem o co się pytasz, daj mi jakiś przykład.
tijo
Posty: 168
Rejestracja: pt gru 01, 2017 12:44 pm

wt paź 08, 2019 12:06 pm

krycha88 pisze:
wt paź 08, 2019 11:44 am
tijo pisze:
wt paź 08, 2019 11:01 am
A jaka jest możliwość zmiany histerezy na niebieskiej stronie....czyli już po rejestracji w cloud? @krycha88 dużo to roboty??
Nie rozumiem o co się pytasz, daj mi jakiś przykład.
Chodzi mi o to że po konfiguracji jak już dany termostat pracuje(jest zarejestrowany w cloud) po zalogowaniu do gui termostatu aktywne było okno zmiany histerezy...
krycha88
Posty: 703
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

wt paź 08, 2019 2:17 pm

tijo pisze:
wt paź 08, 2019 12:06 pm
krycha88 pisze:
wt paź 08, 2019 11:44 am
tijo pisze:
wt paź 08, 2019 11:01 am
A jaka jest możliwość zmiany histerezy na niebieskiej stronie....czyli już po rejestracji w cloud? @krycha88 dużo to roboty??
Nie rozumiem o co się pytasz, daj mi jakiś przykład.
Chodzi mi o to że po konfiguracji jak już dany termostat pracuje(jest zarejestrowany w cloud) po zalogowaniu do gui termostatu aktywne było okno zmiany histerezy...
A nie jest to pole edytowalne? Pokaż screena :)
tijo
Posty: 168
Rejestracja: pt gru 01, 2017 12:44 pm

wt paź 08, 2019 3:05 pm

krycha88 pisze:
wt paź 08, 2019 2:17 pm
tijo pisze:
wt paź 08, 2019 12:06 pm
krycha88 pisze:
wt paź 08, 2019 11:44 am


Nie rozumiem o co się pytasz, daj mi jakiś przykład.
Chodzi mi o to że po konfiguracji jak już dany termostat pracuje(jest zarejestrowany w cloud) po zalogowaniu do gui termostatu aktywne było okno zmiany histerezy...
A nie jest to pole edytowalne? Pokaż screena :)
Zaćma na oczach....idę do okulisty. THX!!
PioKar
Posty: 387
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

śr paź 09, 2019 3:31 pm

To jest dobre.
Dwa dni walczę z V4.5
Mam na swojej malinie cloud 2.3.13 i dodanych 30 urządzeń.
W tym termostat w pierwszej wersji i to wszystko śmiga.
Termostat v4,5 po zapisaniu ustawień i restarcie nie dodaje się.
Dziś z braku pomysłów wpisałem dane mojego konta na sv14.
I termostat się dodał do oficjalnej chmury.
Ktoś ma pomysł czemu tak jest?
ODPOWIEDZ