ESP8266 Primary GUI - Termostat

Awatar użytkownika
Dawid84
Posty: 130
Rejestracja: pn sty 14, 2019 12:45 pm
Lokalizacja: Piekary Śląskie

śr paź 09, 2019 4:24 pm

Pytanie czy bedzie dzialal ten soft jezeli wgram go sonoff th :?: :?: :?:
Pozdrawiam
Dawid
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

śr paź 09, 2019 4:58 pm

PioKar pisze:
śr paź 09, 2019 3:31 pm
To jest dobre.
Dwa dni walczę z V4.5
Mam na swojej malinie cloud 2.3.13 i dodanych 30 urządzeń.
W tym termostat w pierwszej wersji i to wszystko śmiga.
Termostat v4,5 po zapisaniu ustawień i restarcie nie dodaje się.
Dziś z braku pomysłów wpisałem dane mojego konta na sv14.
I termostat się dodał do oficjalnej chmury.
Ktoś ma pomysł czemu tak jest?
Tez mam duzy problem z dodaniem modułu z softem Primary GUI do clouda. Czy to malina czy ofocjal. :cry:
krycha88
Posty: 703
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

czw paź 10, 2019 9:31 am

PioKar pisze:
śr paź 09, 2019 3:31 pm
To jest dobre.
Dwa dni walczę z V4.5
Mam na swojej malinie cloud 2.3.13 i dodanych 30 urządzeń.
W tym termostat w pierwszej wersji i to wszystko śmiga.
Termostat v4,5 po zapisaniu ustawień i restarcie nie dodaje się.
Dziś z braku pomysłów wpisałem dane mojego konta na sv14.
I termostat się dodał do oficjalnej chmury.
Ktoś ma pomysł czemu tak jest?
A ile kanałów wykorzystawszy? Może na lokalnym serwerze są domyślnie jakieś limity?
PioKar
Posty: 387
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

czw paź 10, 2019 9:37 am

krycha88 pisze:
czw paź 10, 2019 9:31 am
PioKar pisze:
śr paź 09, 2019 3:31 pm
To jest dobre.
Dwa dni walczę z V4.5
Mam na swojej malinie cloud 2.3.13 i dodanych 30 urządzeń.
W tym termostat w pierwszej wersji i to wszystko śmiga.
Termostat v4,5 po zapisaniu ustawień i restarcie nie dodaje się.
Dziś z braku pomysłów wpisałem dane mojego konta na sv14.
I termostat się dodał do oficjalnej chmury.
Ktoś ma pomysł czemu tak jest?
A ile kanałów wykorzystawszy? Może na lokalnym serwerze są domyślnie jakieś limity?
To nie limity.
Też o tym myślałem.
Miałem 33 urządzenia.
Dwa usunąłem i to nie pomogło.
PioKar
Posty: 387
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

czw paź 10, 2019 9:41 am

Na svr14 z ustawieniem przy wgrywaniu spi 80mhz chodzi od godziny jak burza.
Nie wiem o co chodzi z tymi 80mhz ale to działa.
Chyba już nie chcę pchać go na malinę.
W sumie akurat ten termostat jest bardzo autonomiczny.
Zobaczymy ile czasu będzie tak stabilnie i szybko.
Ostatnio zmieniony czw paź 10, 2019 10:03 am przez PioKar, łącznie zmieniany 2 razy.
krycha88
Posty: 703
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

czw paź 10, 2019 9:42 am

PioKar pisze:
czw paź 10, 2019 9:37 am
krycha88 pisze:
czw paź 10, 2019 9:31 am
PioKar pisze:
śr paź 09, 2019 3:31 pm
To jest dobre.
Dwa dni walczę z V4.5
Mam na swojej malinie cloud 2.3.13 i dodanych 30 urządzeń.
W tym termostat w pierwszej wersji i to wszystko śmiga.
Termostat v4,5 po zapisaniu ustawień i restarcie nie dodaje się.
Dziś z braku pomysłów wpisałem dane mojego konta na sv14.
I termostat się dodał do oficjalnej chmury.
Ktoś ma pomysł czemu tak jest?
A ile kanałów wykorzystawszy? Może na lokalnym serwerze są domyślnie jakieś limity?
To nie limity.
Też o tym myślałem.
Miałem 33 urządzenia.
Dwa usunąłem i to nie pomogło.
nie chodzi mi o limit urządzeń, tylko ilość kanałów w termostacie. Na dzień dobry masz 3 kanały są przewidziane na sterowanie termostatem 2 kolejne na wyświetlanie informacji a jak dorzucisz jeszcze 8 termometrów to masz wykorzystane 12 kanałów licząc od zera i może tu jest problem.
PioKar
Posty: 387
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

czw paź 10, 2019 9:45 am

krycha88 pisze:
czw paź 10, 2019 9:42 am
PioKar pisze:
czw paź 10, 2019 9:37 am
krycha88 pisze:
czw paź 10, 2019 9:31 am


A ile kanałów wykorzystawszy? Może na lokalnym serwerze są domyślnie jakieś limity?
To nie limity.
Też o tym myślałem.
Miałem 33 urządzenia.
Dwa usunąłem i to nie pomogło.
nie chodzi mi o limit urządzeń, tylko ilość kanałów w termostacie. Na dzień dobry masz 3 kanały są przewidziane na sterowanie termostatem 2 kolejne na wyświetlanie informacji a jak dorzucisz jeszcze 8 termometrów to masz wykorzystane 12 kanałów licząc od zera i może tu jest problem.
Termometr tylko jeden.
krycha88
Posty: 703
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

czw paź 10, 2019 9:45 am

PioKar pisze:
czw paź 10, 2019 9:45 am
krycha88 pisze:
czw paź 10, 2019 9:42 am
PioKar pisze:
czw paź 10, 2019 9:37 am

To nie limity.
Też o tym myślałem.
Miałem 33 urządzenia.
Dwa usunąłem i to nie pomogło.
nie chodzi mi o limit urządzeń, tylko ilość kanałów w termostacie. Na dzień dobry masz 3 kanały są przewidziane na sterowanie termostatem 2 kolejne na wyświetlanie informacji a jak dorzucisz jeszcze 8 termometrów to masz wykorzystane 12 kanałów licząc od zera i może tu jest problem.
Termometr tylko jeden.
a na jakim sprzęcie to testujesz?
PioKar
Posty: 387
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

czw paź 10, 2019 10:00 am

krycha88 pisze:
czw paź 10, 2019 9:45 am
PioKar pisze:
czw paź 10, 2019 9:45 am
krycha88 pisze:
czw paź 10, 2019 9:42 am

nie chodzi mi o limit urządzeń, tylko ilość kanałów w termostacie. Na dzień dobry masz 3 kanały są przewidziane na sterowanie termostatem 2 kolejne na wyświetlanie informacji a jak dorzucisz jeszcze 8 termometrów to masz wykorzystane 12 kanałów licząc od zera i może tu jest problem.
Termometr tylko jeden.
a na jakim sprzęcie to testujesz?
Wemos mini, taki najtańszy bez pro
krycha88
Posty: 703
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

czw paź 10, 2019 10:22 am

PioKar pisze:
czw paź 10, 2019 9:41 am
Na svr14 z ustawieniem przy wgrywaniu spi 80mhz chodzi od godziny jak burza.
Nie wiem o co chodzi z tymi 80mhz ale to działa.
Chyba już nie chcę pchać go na malinę.
W sumie akurat ten termostat jest bardzo autonomiczny.
Zobaczymy ile czasu będzie tak stabilnie i szybko.
Ktoś mądrzejszy się musi wypowiedzieć czemu akurat dla wamos czy nodemcu jest lepiej ustawić 80mhz. Może jest to błąd mojej kompilacji?
ODPOWIEDZ