a jak zalogujesz się na urządzenie to jaki status Ci wyświetla? Czujniki nie mają znaczenia.
ESP8266 Primary GUI - Termostat
Nic mi nie pokazuje przy statusie. Wchodzę w konfigurację podam dane mojej sieci i cloud oraz GPIO , potem robię zapisz i następnie za chwilę robię reset , wszystko z poziomu konfiguratora . Możecie podać jak dokładnie mam ustawiac program do flashowania ?
To teraz musisz zalogować się na IP urządzenia które zostało przyznane przez router.
Podobnie jak użytkownik Tijo, ja również mam zły odczyt temperatury, zaraz po jakiejkolwiek (dosłownie) zmianie w panelu Supli. Co istotne, wskazanie to nie wpływa na działanie termostatu (nie powoduje przełączenia). Jest więc tylko niepoprawnym wskazaniem w aplikacji. Odczyt ten utrzymuje się do momentu zarejestrowania przez termometr jakiejkolwiek zmiany - w domyślnej konfiguracji +/- 0,25c dla ds18b20. Dotyczy to każdego podpiętego termometru. Wówczas wszystko wraca do normy. Po ponownej zmianie w Supli - jw. U mnie działają 2x ds18b20. Jeden wskakuje na 18c a drugi 30,5c. Te wskazania są w jakiś sposób zbieżne z odczytami podczas normalnej pracy - jeden jest w pomieszczeniu, drugi na ciepłej rurze CO. Może (nie chcę nić źle sugerować) jest to wartość z pierwszej rejestracji lub po restarcie? W razie potrzeby postaram się to ustalić, obecnie jestem poza miejscem gdzie działa urządzenie.
Krycha88, jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego projektu. Termostat użytkuję w robocie (piec to Junkers Cerapur Midi) już ponad dwa tygodnie i sprawuje się wybornie. Kawał świetnej roboty - szczerze dziękuję.
Dopinam właśnie finalną wersję platformy sprzętowej bo na polutowanego pająka nie mogę już patrzeć
.
Krycha88, jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego projektu. Termostat użytkuję w robocie (piec to Junkers Cerapur Midi) już ponad dwa tygodnie i sprawuje się wybornie. Kawał świetnej roboty - szczerze dziękuję.
Dopinam właśnie finalną wersję platformy sprzętowej bo na polutowanego pająka nie mogę już patrzeć

Też mu chciałem burbona do kranu podłączyć....
@krycha88
Odnośnie tych odczytów, co Ci inni koledzy zgłaszają, że po jakiej kolwiek zmianie na CLUD-ie pojawiają się "jakby" początkowe odczyty, może to Cię jakoś naprowadzi:
viewtopic.php?p=45311#p45311
Ja nie jestem informatykiem, ale jakoś to mi się skojarzyło.
Odnośnie tych odczytów, co Ci inni koledzy zgłaszają, że po jakiej kolwiek zmianie na CLUD-ie pojawiają się "jakby" początkowe odczyty, może to Cię jakoś naprowadzi:
viewtopic.php?p=45311#p45311
Ja nie jestem informatykiem, ale jakoś to mi się skojarzyło.
Poustawiałem tak jak wyżej i działa !!krycha88 pisze: ↑śr paź 02, 2019 4:51 amSpróbuj zmienić SPI SPEED na 80MHz i wgraj to jak z parametrami w zał.wrobel111 pisze: ↑wt paź 01, 2019 7:51 pmWitam, mam problem. Wgrałem soft na wemosa, lecz po prowadzeniu danych ciągle jest rejestracja w toku. Rejestracja w cloudzie włączona. Raz udało mi się zarejestrować lecz jak wyłączyłem to już nie chce się znów połączyć. Macie pomysł co może być przyczyną?
wemos.png