ESP8266 Primary GUI - Termostat

Awatar użytkownika
dzikusk
Posty: 135
Rejestracja: wt maja 01, 2018 7:24 pm
Lokalizacja: Bolesławiec

czw gru 05, 2019 8:46 am

Ja na SonOffie ustawiłem tak i działa.
Obrazek
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 472
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

czw gru 05, 2019 8:59 am

Mnie żadna wersja tego termostatu nie działa. Po zaprogramowaniu łączę się z wemosem , Wchodzę na adres 19.168.4.1 i wprpwadzam dane ale po resecie supla go nie widzi. Nie wiem co może być przyczyną . Moduł zawsze czyszczę i uzywałem różne programy do wgrywania i nic , supla nie wiedzi
krycha88
Posty: 1098
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

czw gru 05, 2019 9:08 am

byniom pisze:
czw gru 05, 2019 8:59 am
Mnie żadna wersja tego termostatu nie działa. Po zaprogramowaniu łączę się z wemosem , Wchodzę na adres 19.168.4.1 i wprpwadzam dane ale po resecie supla go nie widzi. Nie wiem co może być przyczyną . Moduł zawsze czyszczę i uzywałem różne programy do wgrywania i nic , supla nie wiedzi
A jaki STATUS na urządzeniu Ci się wyświetla?
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 472
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

czw gru 05, 2019 9:16 am

W pozycji STATUS nic nie pisze.
krycha88
Posty: 1098
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

czw gru 05, 2019 9:24 am

byniom pisze:
czw gru 05, 2019 9:16 am
W pozycji STATUS nic nie pisze.
sprawdź nie w trybie konfiguracyjnym? Może zaloguj się na IP urządzenia przyznanego przez router i tam odczytaj.

a przy okazji błąd znalazłeś, że w trybie konfiguracji nie próbuje łączyć się do clouda :)
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 472
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

czw gru 05, 2019 9:35 am

Moja sieć go nie widzi , wprowadziłem dane do innego routera w domu i tez nie jest widoczny. Jest widoczny jak go programuję ze smartfona w trybie konfiguracji. Taka samą sytuację jak z termostatem mam z modułem do którego jest podpięty BME że też cloud nie widzi i w mojej sieci tez jest nie widoczny.
krycha88
Posty: 1098
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

czw gru 05, 2019 9:40 am

byniom pisze:
czw gru 05, 2019 9:35 am
Moja sieć go nie widzi , wprowadziłem dane do innego routera w domu i tez nie jest widoczny. Jest widoczny jak go programuję ze smartfona w trybie konfiguracji. Taka samą sytuację jak z termostatem mam z modułem do którego jest podpięty BME że też cloud nie widzi i w mojej sieci tez jest nie widoczny.
musisz doprowadzić do sytuacji, aby go sieć zobaczyła. Na forum było kilka podobnych tematów, może coś Ci podpowiedzą. Może niepotrzebna spacja na końcu nazwy sieci?
kwiatek67
Posty: 33
Rejestracja: pn sie 12, 2019 8:16 pm

czw gru 05, 2019 11:03 am

byniom pisze:
czw gru 05, 2019 9:35 am
Moja sieć go nie widzi , wprowadziłem dane do innego routera w domu i tez nie jest widoczny. Jest widoczny jak go programuję ze smartfona w trybie konfiguracji. Taka samą sytuację jak z termostatem mam z modułem do którego jest podpięty BME że też cloud nie widzi i w mojej sieci tez jest nie widoczny.
U mnie jest identyczna sytuacja jak ustawię czujnik DHT22 a jak ustawię DS to jest dobrze .
Mam podgląd w routerze ( Mikrotik ) . Sonoff łączy się przez 9 sekund ( przypisuje mu się adres ip ) i potem restartuje i tak w kolo.
Sprawdzałem na Basic i TH 16 co dziwne wcześniej zaprogramowałem Sonoff TH 16 z wersją V4.5 z czujnikiem DHT22 chodzi poprawnie do tej pory.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1759
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

czw gru 05, 2019 11:06 am

kwiatek67 pisze:
czw gru 05, 2019 11:03 am

U mnie jest identyczna sytuacja jak ustawię czujnik DHT22 a jak ustawię DS to jest dobrze .
Mam podgląd w routerze ( Mikrotik ) . Sonoff łączy się przez 9 sekund ( przypisuje mu się adres ip ) i potem restartuje i tak w kolo.
Sprawdzałem na Basic i TH 16 co dziwne wcześniej zaprogramowałem Sonoff TH 16 z wersją V4.5 z czujnikiem DHT22 chodzi poprawnie do tej pory.
Pewnie jest bug w kodzie, który powoduje crash aplikacji i reset.
jethro
Posty: 15
Rejestracja: śr lis 13, 2019 2:29 pm

czw gru 05, 2019 3:29 pm

A czy działa wam jakakolwiek wersja termostatu na Sonoff Basic? Ja mam do Sonoffa podpiętego DS'a, w supli wszystko jest wykryte, temperatura odczytywana, ale na smartfonie ustawienie termostatu w trybie Auto nie powoduje, że się automatycznie przełącza gdy przekroczony zostanie warunek temperatury. W trybie Manual przekaźnik można załaczyć i wyłączyć, a Auto jakby w ogóle nie działa. Testowałem DS'a na portach GPIO2 i GPIO3 (Rx) i nic :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”