BME280 + DS18B20 + LCD20x4

Albert
Posty: 90
Rejestracja: pt sty 04, 2019 8:32 pm

pt lip 10, 2020 8:38 am

Więc tak: i ds i bme mają wspolne 3v3 i gnd. Od bme280 pin sda do gpio1, a scl do gpio 3. Sygnał z dsa do gpio0, ktore jest zarazem configiem. Jak pisalem - osobno działają. Ale po wybraniu opcji w konfiguracji, zeby byly oba typy, w ogóle nie pokazuje bme w cloudzie.

A w esp mam opisy pinów pod spodem. Ile diod nie pamietam - sprawdze jak wroce z pracy
Zybi
Posty: 1476
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pt lip 10, 2020 8:45 am

Czy po zmianie wyboru czujnika/ów w konfigu usuwasz z Clouda poprzednio zarejestrowaną instancję?
Albert
Posty: 90
Rejestracja: pt sty 04, 2019 8:32 pm

pt lip 10, 2020 9:06 am

Oczywiście. Przechodzę w tryb config i usuwam poprzednią instancję. Spróbuje z innym esp dzisiaj :roll:

Edit: działa ok, z tym, że moduł esp widzi czujnik bme280 jako dht22. Nie wiem czy tak ma byc, ale odczyty mam na nim i na dsach więc chyba jest ok :mrgreen:
unnamed93
Posty: 36
Rejestracja: śr cze 05, 2019 2:06 pm

wt lip 28, 2020 8:09 pm

jakbym tego bmp nie podłączał to go nie wykrywa. Wgralem tyle tych .bin ze masakra, DS18b20 wykrywa normalnie
Awatar użytkownika
dzikusk
Posty: 103
Rejestracja: wt maja 01, 2018 7:24 pm
Lokalizacja: Bolesławiec

ndz wrz 27, 2020 2:05 pm

Można prosić o binarkę pod LCD20x4?
Krzyśku
Posty: 74
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm

śr paź 14, 2020 5:35 pm

Kurde,
coś nie bangla.
Wgrałem do nodemcu ale nie rejestruje się w cloud.
Na wyświetlaczu wszystko gra.
Sieć, hasło wpisane. GUID pobrany ze strony i wpisany.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”