BME280 + DS18B20 + LCD20x4

qba93
Posty: 108
Rejestracja: czw kwie 18, 2019 10:09 pm

pn kwie 06, 2020 10:59 pm

na jakiej płytce to masz? Ja mam taką płytkę i brak ekranu i nie działa mi. Co może być tego przyczyną?
Załączniki
1.jpg
1.jpg (92.61 KiB) Przejrzano 369 razy
2.jpg
2.jpg (97.76 KiB) Przejrzano 369 razy
Zybi
Posty: 1451
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pn kwie 06, 2020 11:07 pm

qba93 pisze:
pn kwie 06, 2020 10:59 pm
na jakiej płytce to masz? Ja mam taką płytkę i brak ekranu i nie działa mi. Co może być tego przyczyną?
Myślę, że przyczyna tkwi w braku czytania ze zrozumieniem readme.txt
qba93
Posty: 108
Rejestracja: czw kwie 18, 2019 10:09 pm

pn kwie 06, 2020 11:26 pm

@Zybi

"GPIO1 SDA PIN OLED oraz BME280
GPIO3 SCL PIN OLED oraz BME280"
czyli na mini wemos SDA podłączam do TX
SCL do RX
jedyne czego chyba nie kumam to jest to:
"Do Cloud-a soft dodajemy "ręcznie""
woytas1
Posty: 72
Rejestracja: wt paź 02, 2018 10:34 pm
Lokalizacja: Krosno

wt kwie 07, 2020 6:38 pm

Działa pięknie.Też tego szukałem.Postawiłem na Nodemceu V3.testujemy. :D :D :D
piomar2
Posty: 351
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

wt kwie 14, 2020 10:15 am

Dokładam bina do oleda 0.96
Poprawione wyświetlanie stopni
Załączniki
BME_DS_oled.0.96_2.zip
(279.04 KiB) Pobrany 19 razy
Ostatnio zmieniony sob maja 16, 2020 2:43 pm przez piomar2, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Daro1003
Posty: 74
Rejestracja: pt sty 18, 2019 6:22 am

sob maja 16, 2020 2:02 pm

@piomar2 załadowałem ostatniego bin-a i niestety nie dodaje się do supli no i znów problem z wyświetlaczem.

konfiguracja przebiega pomyślnie lecz nie ma go na koncie supli.
piomar2
Posty: 351
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

sob maja 16, 2020 2:24 pm

Przed chwilą załadowałem ostatniego bina i u mnie tak:
BME_2.jpg
BME_2.jpg (61.63 KiB) Przejrzano 106 razy
IMG_20200516_161722.jpg
IMG_20200516_161722.jpg (1.21 MiB) Przejrzano 106 razy
Awatar użytkownika
Daro1003
Posty: 74
Rejestracja: pt sty 18, 2019 6:22 am

sob maja 16, 2020 2:30 pm

Zerknij czy odpowiednio załadowałem softa:
Załączniki
BME.png
BME.png (54.4 KiB) Przejrzano 105 razy
piomar2
Posty: 351
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

sob maja 16, 2020 2:33 pm

32Mbit reszta ok
Awatar użytkownika
Daro1003
Posty: 74
Rejestracja: pt sty 18, 2019 6:22 am

sob maja 16, 2020 2:38 pm

Czy tak:
Załączniki
BME.png
BME.png (49.73 KiB) Przejrzano 104 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”