BME280 + DS18B20 + LCD20x4

piomar2
Posty: 351
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

sob maja 16, 2020 2:40 pm

tak.
Awatar użytkownika
Daro1003
Posty: 74
Rejestracja: pt sty 18, 2019 6:22 am

sob maja 16, 2020 2:43 pm

No i gra w Supli się pojawił.
BME pokazuje w aplikacji więc ok a wyświetlacz martwy ja nie wiem chyba mam jakiegoś pecha na wyświetlacz.

SCK - D1
SDA - D2
piomar2
Posty: 351
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

sob maja 16, 2020 2:47 pm

Wyżej teraz dałem poprawioną wersje (wyświetlanie stopni). Nie ma to wpływu na działanie wyświetlacza...Coś Masz źle. Nie kontakt albo co bo kod sprawdzony wielokrotnie. Oled z adresem 0x3c i tak jak poprzednio SCK - D1
SDA - D2
Awatar użytkownika
Daro1003
Posty: 74
Rejestracja: pt sty 18, 2019 6:22 am

ndz maja 17, 2020 4:39 pm

Polutuję przewody i dam znać.
Czy bez DS18B20 termometr normalnie wystartuje ?
Czy musi być wpięty czujnik pod D4 ??
piomar2
Posty: 351
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

ndz maja 17, 2020 6:04 pm

Wystartuje bez DS-a ale na wyświetlaczu pokaże -127 (w polu DS-a).
Krzyśku
Posty: 53
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm

ndz maja 24, 2020 12:32 pm

A gdzie znajdę, lub jak dodać jeszcze obsługę jednego przekaźnika?
piomar2
Posty: 351
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

ndz maja 24, 2020 2:04 pm

Krzyśku pisze:
ndz maja 24, 2020 12:32 pm
A gdzie znajdę, lub jak dodać jeszcze obsługę jednego przekaźnika?
Przekaźnik znajdziesz pod D7...
Załączniki
BME_DS_oled_Pu.zip
(278.36 KiB) Pobrany 10 razy
Krzyśku
Posty: 53
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm

pn maja 25, 2020 11:32 pm

Dzięki.
Awatar użytkownika
Dawid84
Posty: 132
Rejestracja: pn sty 14, 2019 12:45 pm
Lokalizacja: Piekary Śląskie

śr maja 27, 2020 7:54 pm

Daro1003 pisze:
sob maja 16, 2020 2:43 pm
No i gra w Supli się pojawił.
BME pokazuje w aplikacji więc ok a wyświetlacz martwy ja nie wiem chyba mam jakiegoś pecha na wyświetlacz.

SCK - D1
SDA - D2
Udało Ci się odpalić oled ja dziś wgrałem soft w supli jest temperatura wilgotność ciśnienie też a oled ciemny.
Pozdrawiam
Dawid
Awatar użytkownika
Daro1003
Posty: 74
Rejestracja: pt sty 18, 2019 6:22 am

śr maja 27, 2020 8:39 pm

No nie udało próbowałem na innej płytce stykowej łączyłem na 3 różne metody i nic oled ciemny chyba ze 4 razy czyściłem pamięć i wygrywałem soft i nic. Planuje jeszcze pokutować kabelki ale watę ze niema styku. Sprawdzałem przejścia miernikiem na ciągłość o były styki ok nie wiem co jest.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”