Supla Airly Connect - odczyt jakości powietrza

piomar2
Posty: 268
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

wt mar 10, 2020 7:48 pm

No to już nie wiem...wifi połączone, z cloudem również. Z airly tak samo i tu zaczyna się jakiś bug. Api key nie pomylony? No chyba nie i pewnie lokalizacja też ok. Jak tak to ja już nie wiem co robić dalej. Przykro, ja się poddaję.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

wt mar 10, 2020 7:55 pm

Nie wiem gdzie można sprawdzić ale może wykorzystałeś dzienny limit zapytań. Błędne zapytania też są zliczane, ja dziś też mam same zera jak teraz zerknąłem u siebie albo jakaś awaria. Zostaw wszystko do jutra.
Pozdrawiam
Wojtek
piomar2
Posty: 268
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

wt mar 10, 2020 7:57 pm

U mnie dobrze...
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

wt mar 10, 2020 8:55 pm

Można jeszcze założyć drugie konto na airly i podmienić api jak będzie OK to kod masz dobry.
Pozdrawiam
Wojtek
rek.fm
Posty: 7
Rejestracja: wt gru 19, 2017 9:31 am

śr mar 11, 2020 7:32 pm

Niestety nowy API również nie rozwiązał problemu...
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr mar 11, 2020 7:59 pm

A czy nie masz przypadkiem w nazwie miasta lub ulicy na której znajduje się stacja polskiego znaku?
Pozdrawiam
Wojtek
rek.fm
Posty: 7
Rejestracja: wt gru 19, 2017 9:31 am

śr mar 11, 2020 8:13 pm

mam. stacja Dębowiec .
Ostatnio zmieniony śr mar 11, 2020 8:35 pm przez rek.fm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr mar 11, 2020 8:18 pm

Ok 140 linii odszukaj tą linię:

Kod: Zaznacz cały

        Device_name = "Airly: " + city_ + " " + street_ + " " + number_;
i zamień na tą:

Kod: Zaznacz cały

        Device_name = "Airly: " + street_ + " " + number_;
Pozdrawiam
Wojtek
rek.fm
Posty: 7
Rejestracja: wt gru 19, 2017 9:31 am

śr mar 11, 2020 8:37 pm

Raczej to nie będzie miało związku z nazwą bo podałem współrzędne innej miejscowości bez polskich nazw i dalej to samo.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr mar 11, 2020 8:40 pm

Przyślij mi dane na prv to skompiluję Ci .bin i zobaczymy czy zadziała.
Pozdrawiam
Wojtek
ODPOWIEDZ