Supla Airly Connect - odczyt jakości powietrza

rek.fm
Posty: 7
Rejestracja: wt gru 19, 2017 9:31 am

śr mar 11, 2020 10:33 pm

Dziękuję koledze wojtas567 za pomoc w rozwiązaniu problemu.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 662
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

śr mar 11, 2020 10:54 pm

rek.fm pisze:
śr mar 11, 2020 10:33 pm
Dziękuję koledze wojtas567 za pomoc w rozwiązaniu problemu.
Znalazłeś przyczynę?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr mar 11, 2020 11:05 pm

Wg mnie u kolegi był problem z miastem "ę" ale nie ma też ulicy ani numeru u siebie miałem Null i niby wskoczyły dane ale profilaktycznie wyciąłem w całości tą linijkę.
Druga sprawa, że odpytywanie serwera w tej sytuacji następuje co kilka sekund, i 100 zapytań kończy się po ok 2 - 3 min a tego nigdzie nie widać.
Pozdrawiam
Wojtek
Duch__
Posty: 697
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

sob mar 14, 2020 7:25 am

Chyba ich serwery dostały przez nas w d... :lol: 100 zapytań... :(
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob mar 14, 2020 11:03 am

Chyba tak :(, ja pobieram dane z dwóch stacji co 15 min i ostatnio do południa już miałem same zera. Podzieliłem to na dwa konta jedno działa ale drugie pod koniec dnia wywala.
Pozdrawiam
Wojtek
Duch__
Posty: 697
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

sob mar 14, 2020 9:13 pm

Widocznie nikt nie korzystal z ich API az tu nagle booooom..., przeliczyli się chyba.
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
ODPOWIEDZ