SUPLA Filesensors - wyślij do SUPLI cokolwiek skądkolwiek

lukfud
Posty: 179
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pt lut 07, 2020 10:12 pm

fracz pisze:
pt lut 07, 2020 10:09 pm
Po aktualizacji powinno być ok.

https://github.com/fracz/supla-filesensors#upgrade
Sprawdzam...

I jest ok, dziękuję :)
.newbie
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 760
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

ndz lut 09, 2020 9:08 am

fracz czy jeśli wartość która ma być wysłana do pliku wynosi zero to te zero powinno być wyświetlone w aplikacji czy wyświetli tylko ----.

mam napisany skrypt i wszystkie dane wysyła poprawnie, ale gdy wartość jest zero to nie wysyła do pliku nic. A akurat w tym przypadku wartość może wynoście tylko 0 lub 1..
Awatar użytkownika
klew
Posty: 662
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

ndz lut 09, 2020 9:44 am

PuteR pisze:
ndz lut 09, 2020 9:08 am
fracz czy jeśli wartość która ma być wysłana do pliku wynosi zero to te zero powinno być wyświetlone w aplikacji czy wyświetli tylko ----.

mam napisany skrypt i wszystkie dane wysyła poprawnie, ale gdy wartość jest zero to nie wysyła do pliku nic. A akurat w tym przypadku wartość może wynoście tylko 0 lub 1..
To jaka wartość wyświetli "---" na apce, zależy od typu kanału.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 760
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

ndz lut 09, 2020 10:11 am

klew pisze:
ndz lut 09, 2020 9:44 am
PuteR pisze:
ndz lut 09, 2020 9:08 am
fracz czy jeśli wartość która ma być wysłana do pliku wynosi zero to te zero powinno być wyświetlone w aplikacji czy wyświetli tylko ----.

mam napisany skrypt i wszystkie dane wysyła poprawnie, ale gdy wartość jest zero to nie wysyła do pliku nic. A akurat w tym przypadku wartość może wynoście tylko 0 lub 1..
To jaka wartość wyświetli "---" na apce, zależy od typu kanału.
Typ kanału to TEMPERATURE

Coś chyba jednak mam nie tak napisane niby robiłem kopiuj wklej a w momencie wykonania skryptu wyrzuca coś takiego

Kod: Zaznacz cały

-:1: parser error : Document is empty

^
-:1: parser error : Document is empty

^ 
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

ndz lut 09, 2020 10:51 am

-- wysyłam gdy plik jest pusty lub gdy go nie ma. 0 powinno się wyświetlać ok.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 760
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

ndz lut 09, 2020 11:09 am

Ok, jeszcze raz wszystko przeanalizuje może gdzieś zrobiłem błąd.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

ndz lut 09, 2020 5:36 pm

Dodałem więcej czujników: wiatru, deszczu, ciśnienia, głębokości/odległości, wagi

https://github.com/fracz/supla-filesens ... tag/v1.1.0
tomekk87
Posty: 66
Rejestracja: pt sie 02, 2019 12:19 pm

ndz lut 09, 2020 6:54 pm

Cześć

Zarejestrowałem się na AIRLY i mam własny klucz API. Poproszę o przykładowy adres URL do pobrania ciśnienia atmosferycznego.

PS: skąd mam skopiować współrzędne lokalizacji czujnika i gdzie je należy wkleić.

Pozdrawiam
Tomek
lukfud
Posty: 179
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

ndz lut 09, 2020 8:05 pm

tomekk87 pisze:
ndz lut 09, 2020 6:54 pm
Cześć

Zarejestrowałem się na AIRLY i mam własny klucz API. Poproszę o przykładowy adres URL do pobrania ciśnienia atmosferycznego.

PS: skąd mam skopiować współrzędne lokalizacji czujnika i gdzie je należy wkleić.

Pozdrawiam
Tomek
Kod do crona:

Kod: Zaznacz cały

*/15 * * * * (AIRLY_DATA=$(curl -s 'https://airapi.airly.eu/v2/measurements/nearest?lat=52.20077&lng=20.86936&apikey=XXXXX') && echo $AIRLY_DATA | jq '.current.values[] | select(.name=="PRESSURE") | .value') > /home/pi/supla-filesensors/var/airly.txt
Wejdź na https://airly.eu/map/pl/ i kliknij w wybraną stację, w linku pokażą się współrzędne. Podmień je w powyższym kodzie (lat i lng) i wpisz swój klucz API zamiast XXXXX.
.newbie
gigilio
Posty: 19
Rejestracja: ndz mar 10, 2019 7:48 pm
Lokalizacja: Chorzów

pn lut 10, 2020 2:06 am

Choć słabo u mnie z programowaniem spróbuję i podejmę się odgrzania kotleta :)
Upgrade domofonu z odczytem listy ostatnich gości po tagu rfid.
Zapis do pliku i odczyt przez fileaensors 👍👍👍👈👈👈💪💪💪
Good job Mr. Frącz
Prawdopodobienstwo jest zerowe że wygrasz miliona jak nie wyślesz kuponu totolotka...
Zablokowany