Supla virtual device MQTT

Beku
Posty: 357
Rejestracja: wt lis 06, 2018 1:49 pm

śr lut 19, 2020 12:00 pm

Cześć,

Ktoś kiedyś pytał o funkcjonalność podłączania do SUPLI urządzeń z innym softem które mają na pokładzie MQTT (tasmota, esphome, shelly itp).

Myśle ze ten soft się do tego nada 🤓

Https://github.com/lukbek/supla-virtual-device
lukfud
Posty: 311
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

czw lut 20, 2020 1:44 pm

Pomożesz?

Kod: Zaznacz cały

SUPLA-VIRTUAL-DEVICE v1.0.0
INFO[1582206183.855773] SSL version: OpenSSL 1.1.1d  10 Sep 2019
ERR[1582206183.886652] Protocol version error. Server doesn't support this Device. S:1-10/D:12
.newbie
Awatar użytkownika
klew
Posty: 905
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

czw lut 20, 2020 1:55 pm

lukfud pisze:
czw lut 20, 2020 1:44 pm
Pomożesz?

Kod: Zaznacz cały

SUPLA-VIRTUAL-DEVICE v1.0.0
INFO[1582206183.855773] SSL version: OpenSSL 1.1.1d  10 Sep 2019
ERR[1582206183.886652] Protocol version error. Server doesn't support this Device. S:1-10/D:12
Wersja protokołu Supli jest zbyt niska na serwerze i zbyt wysoka na urządzeniu.
lukfud
Posty: 311
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

czw lut 20, 2020 2:28 pm

klew pisze:
czw lut 20, 2020 1:55 pm
lukfud pisze:
czw lut 20, 2020 1:44 pm
Pomożesz?

Kod: Zaznacz cały

SUPLA-VIRTUAL-DEVICE v1.0.0
INFO[1582206183.855773] SSL version: OpenSSL 1.1.1d  10 Sep 2019
ERR[1582206183.886652] Protocol version error. Server doesn't support this Device. S:1-10/D:12
Wersja protokołu Supli jest zbyt niska na serwerze i zbyt wysoka na urządzeniu.
Już działa, w przykładowym .cfg brakuje O w słowie protocol ;)
.newbie
Beku
Posty: 357
Rejestracja: wt lis 06, 2018 1:49 pm

czw lut 20, 2020 2:31 pm

Tak, poprawiłem.
lukfud
Posty: 311
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

czw lut 20, 2020 3:15 pm

Cieszę się jak małe dziecko :)

Wczoraj wieczorem, kiedy odkryłem api amplitunera mogłem go z Supli włączyć, a dziś mogę też wyłączyć - tym samym przyciskiem!
Brakowało mi go do "budzikowej" sceny ze skryptów.
.newbie
lukfud
Posty: 311
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pt lut 21, 2020 8:45 am

@Beku, nie pokazują się wartości z kanału temperatury w cloud własnej instancji, w androidowej app tak.
.newbie
Awatar użytkownika
klew
Posty: 905
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pt lut 21, 2020 8:52 am

lukfud pisze:
pt lut 21, 2020 8:45 am
@Beku, nie pokazują się wartości z kanału temperatury w cloud własnej instancji, w androidowej app tak.
To pewnie przez używanie kanału ogólnego "THERMOMETER". Cloud nie wyświetlał wartości i nie przychowywał historii dla tego typu. Była poprawka, ale nie wiem czy trafiła do wersji dockerowej.
Beku
Posty: 357
Rejestracja: wt lis 06, 2018 1:49 pm

pt lut 21, 2020 8:56 am

Też tak podejrzewam. Sprawdź jaką wersje masz własnej instancji. Ja mam 2.3.19 i temperatura w cloud się wyświetla
lukfud
Posty: 311
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pt lut 21, 2020 9:03 am

klew pisze:
pt lut 21, 2020 8:52 am
lukfud pisze:
pt lut 21, 2020 8:45 am
@Beku, nie pokazują się wartości z kanału temperatury w cloud własnej instancji, w androidowej app tak.
To pewnie przez używanie kanału ogólnego "THERMOMETER". Cloud nie wyświetlał wartości i nie przychowywał historii dla tego typu. Była poprawka, ale nie wiem czy trafiła do wersji dockerowej.
W filesensors nie nie ma tego problemu. Czy aż tak obydwa projekty się różnią?

EDIT:

Kod: Zaznacz cały

pi@raspi:~/supla-docker $ git pull
Already up to date.
.newbie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”