Supla virtual device MQTT

Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1857
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

wt mar 17, 2020 9:32 am

Jakby ktoś chciał :cry:

Liczba zakażeń koronawirusem w Polsce:

Kod: Zaznacz cały

*/30 * * * * (WIRUS_DATA=$(curl -s 'https://gdziewirus.pl') && echo $WIRUS_DATA | pup '.infoborder:first-of-type text{}' | sed 's/[^0-9]*//g') > /home/pi/supla-virtual-device/var/koronawirus-polska.txt
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1406
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt mar 17, 2020 9:35 am

To jeszcze przydałaby się stosowna ikonka :lol:
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
andras
Posty: 313
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

śr mar 18, 2020 10:10 am

W pliku koronawirus-polska.txt cały czas mam 0
a w konsoli na
(WIRUS_DATA=$(curl -s 'https://gdziewirus.pl') && echo $WIRUS_DATA | pup '.infoborder:first-of-type text{}' | sed 's/[^0-9]*//g') > /home/pi/supla-virtual-device/var/koronawirus-polska.txt dostaję -bash: pup: command not found
co może być przyczyną ?
lukfud
Posty: 551
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

śr mar 18, 2020 10:59 am

andras pisze:
śr mar 18, 2020 10:10 am
W pliku koronawirus-polska.txt cały czas mam 0
a w konsoli na
(WIRUS_DATA=$(curl -s 'https://gdziewirus.pl') && echo $WIRUS_DATA | pup '.infoborder:first-of-type text{}' | sed 's/[^0-9]*//g') > /home/pi/supla-virtual-device/var/koronawirus-polska.txt dostaję -bash: pup: command not found
co może być przyczyną ?
Zainstaluj pup:
https://github.com/fracz/supla-filesens ... -xml-pages
tomkowski
Posty: 122
Rejestracja: wt paź 09, 2018 7:16 pm
Lokalizacja: Orzesze

śr mar 18, 2020 9:12 pm

fracz pisze:
wt mar 17, 2020 9:32 am
Jakby ktoś chciał :cry:

Liczba zakażeń koronawirusem w Polsce:

Kod: Zaznacz cały

*/30 * * * * (WIRUS_DATA=$(curl -s 'https://gdziewirus.pl') && echo $WIRUS_DATA | pup '.infoborder:first-of-type text{}' | sed 's/[^0-9]*//g') > /home/pi/supla-virtual-device/var/koronawirus-polska.txt
Jakiego kanału (funkcji) użyć w supla-virtual-device.cfg by wyświetlać np. tylko jednostkę stopnia (jak w przykładzie z zajętością karty).
No chyba, że coś robię nie tak.
Aa - i gdy w pliku conf dla supervisor'a wpisuję "command=*/30 * * * * ......" to polecenie nie jest rozpoznawane. Bez tego określenia czasu jest ok.
Jak i gdzie powinienem poprawnie to polecenie wkleić? Bo jestem przekoanany, że coś poknociłem :/
andras
Posty: 313
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

śr mar 18, 2020 9:21 pm

Użyj TEMPERATURE , a */30 * * * * (WIRUS_DATA=$(curl -s 'https://gdziewirus.pl') && echo $WIRUS_DATA | pup '.infoborder:first-of-type text{}' | sed 's/[^0-9]*//g') > /home/pi/supla-virtual-device/var/koronawirus-polska.txt
dodaj do crona
tomkowski
Posty: 122
Rejestracja: wt paź 09, 2018 7:16 pm
Lokalizacja: Orzesze

śr mar 18, 2020 9:31 pm

andras pisze:
śr mar 18, 2020 9:21 pm
... dodaj do crona
.. a tak bardziej dla nieogara?:)
Zrobię kilka przykładów i już będę wiedział :)

btw - dzięki za szybki odzew.

Edit:
Dzięki - dałem radę:) Zmyliło mnie na githubie fracza info, że przykłady podaje dla supervisora.
locar
Posty: 1
Rejestracja: pn mar 23, 2020 8:06 am

pn mar 23, 2020 8:12 am

fracz pisze:
wt mar 17, 2020 9:32 am
Jakby ktoś chciał :cry:

Liczba zakażeń koronawirusem w Polsce:

Kod: Zaznacz cały

*/30 * * * * (WIRUS_DATA=$(curl -s 'https://gdziewirus.pl') && echo $WIRUS_DATA | pup '.infoborder:first-of-type text{}' | sed 's/[^0-9]*//g') > /home/pi/supla-virtual-device/var/koronawirus-polska.txt
Cześć, czy inne dane z tej strony również da się wyciągnąć??
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 372
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

wt mar 24, 2020 11:00 am

@fracz jest możliwość połączenia wielu LYWSD03MMC do jednego Raspberry?
e-talking............
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”