Brama + furtka + poczta + wemos D1

Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 331
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

wt maja 26, 2020 7:14 am

kerad pisze:
wt maja 26, 2020 6:50 am
uchnast.michal pisze:
pn maja 25, 2020 8:18 am

U mnie drugi czujnik bramy jest niepodłączony. Sterownik Beninca Heady ma wyjście, które informuje o stanie bramy. jeżeli miga szybko to zamykanie, miga wolno otwieranie, zwarty zamknięta, rozwarty brama otwartże
Które to wyjście w centralce? Można zamiennie z kontaktronem podłączyć, tzn zamiast kontaktronu podpinasz pod to wejscie i masz informację o stanie bramy?
Znaczy, że coś nie tak z rezystorem. Działa na 100%. Po podłączeniu przytrzymaj chwilkę. Zobaczysz, że stan się zmieni. Jak będę miał chwilę nagram wideo jak to działa na biurku.
Edit
Wideo w pierwszym poście.
RKL
Posty: 20
Rejestracja: czw maja 14, 2020 6:20 pm

wt maja 26, 2020 6:55 pm

Piny rx i tx to te ktore sa opisane na wemos d1?
andras
Posty: 302
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

wt maja 26, 2020 7:23 pm

Tak to te piny .
RKL
Posty: 20
Rejestracja: czw maja 14, 2020 6:20 pm

wt maja 26, 2020 7:41 pm

To za cholere nie idzie odpalic skrzynki pocztowej
andras
Posty: 302
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

wt maja 26, 2020 9:05 pm

1 sensor TX i GND rezystor 4,7 TX i 3,3V
2 sensor RX i GND rezystor 4,7 RX i 3,3V
Ostatnio zmieniony śr maja 27, 2020 8:03 am przez andras, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 331
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

śr maja 27, 2020 5:03 am

RKL pisze:
wt maja 26, 2020 7:41 pm
To za cholere nie idzie odpalic skrzynki pocztowej
co masz na myśli "nie idzie odpalić"?
RKL
Posty: 20
Rejestracja: czw maja 14, 2020 6:20 pm

śr maja 27, 2020 5:40 am

uchnast.michal pisze:
śr maja 27, 2020 5:03 am
RKL pisze:
wt maja 26, 2020 7:41 pm
To za cholere nie idzie odpalic skrzynki pocztowej
co masz na myśli "nie idzie odpalić"?
że kontaktrony nie pokazują prawidłowo czy jest list czy nie. Z reszta powodują ze wemos sie resetuje co jakiś czas i przechodzi do rozgłaszania sieci i trzeba od nowa konfigurować go
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 331
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

śr maja 27, 2020 6:30 am

zrób zdjęcie podłączenia ale bez włączonego napiecia, stawiam, ze rezystor jest nie w tym miejscu.
Sensory pod 3,3v.
kerad
Posty: 26
Rejestracja: śr sty 22, 2020 10:55 am

śr maja 27, 2020 12:45 pm

uchnast.michal pisze:
wt maja 26, 2020 7:13 am
kerad pisze:
wt maja 26, 2020 6:50 am
uchnast.michal pisze:
pn maja 25, 2020 8:18 am

U mnie drugi czujnik bramy jest niepodłączony. Sterownik Beninca Heady ma wyjście, które informuje o stanie bramy. jeżeli miga szybko to zamykanie, miga wolno otwieranie, zwarty zamknięta, rozwarty brama otwartże
Które to wyjście w centralce? Można zamiennie z kontaktronem podłączyć, tzn zamiast kontaktronu podpinasz pod to wejscie i masz informację o stanie bramy?
Tak jak piszesz. Nie mam kontaktronu jedynie używam wyjścia z centrali.
Też mam właśnie tą samą centralkę, które to wyjścia odpowiadają za informację o stanie bramy, o to mi chodziło.
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 331
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

śr maja 27, 2020 4:44 pm

kerad pisze:
śr maja 27, 2020 12:45 pm
uchnast.michal pisze:
wt maja 26, 2020 7:13 am
kerad pisze:
wt maja 26, 2020 6:50 am


Które to wyjście w centralce? Można zamiennie z kontaktronem podłączyć, tzn zamiast kontaktronu podpinasz pod to wejscie i masz informację o stanie bramy?
Tak jak piszesz. Nie mam kontaktronu jedynie używam wyjścia z centrali.
Też mam właśnie tą samą centralkę, które to wyjścia odpowiadają za informację o stanie bramy, o to mi chodziło.
Znalazłeś?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”