Sonoff SV i satel b3 nie działa

biju
Posty: 54
Rejestracja: ndz wrz 19, 2021 6:57 pm

@krycha88 jesli jeszcze moge Ci trochę jeszcze pozawracać głowę :)
Tak się teraz zastanawiam czy da się na tym SV zrealizować funkcje logiczną że sprawdza temp i jezeli warosc jest poniżej okreslonej sprawdza stan i jesli otwarta zamyka
krycha88
Posty: 2435
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

biju pisze: pn wrz 20, 2021 8:28 pm @krycha88 jesli jeszcze moge Ci trochę jeszcze pozawracać głowę :)
Tak się teraz zastanawiam czy da się na tym SV zrealizować funkcje logiczną że sprawdza temp i jezeli warosc jest poniżej okreslonej sprawdza stan i jesli otwarta zamyka
Jest taka możliwość, zaznacz w builderze flagę SUPLA_CONDITIONS (nazwa na dniach pewnie zmieni się na Warunkowanie przekaźnika) i ustawiasz temperaturę wg której ma się włączyć wyłączyć przekaźnik.

Soft możesz zaktualizować przez OTA znajdziesz w menu Narzędzia.
Wsparcie projektu GUI-Generic ;)
https://paypal.me/guigeneric
biju
Posty: 54
Rejestracja: ndz wrz 19, 2021 6:57 pm

krycha88 pisze: wt wrz 21, 2021 5:18 am
biju pisze: pn wrz 20, 2021 8:28 pm @krycha88 jesli jeszcze moge Ci trochę jeszcze pozawracać głowę :)
Tak się teraz zastanawiam czy da się na tym SV zrealizować funkcje logiczną że sprawdza temp i jezeli warosc jest poniżej okreslonej sprawdza stan i jesli otwarta zamyka
Jest taka możliwość, zaznacz w builderze flagę SUPLA_CONDITIONS (nazwa na dniach pewnie zmieni się na Warunkowanie przekaźnika) i ustawiasz temperaturę wg której ma się włączyć wyłączyć przekaźnik.

Soft możesz zaktualizować przez OTA znajdziesz w menu Narzędzia.
Dzięki za informacje
Widzę że już jest "Warunkowanie przekaźników"
Niestety na testowym module SV nie działa
Wybrałem layout SV, zaznaczone "Wrunkowanie przekażników" ale po wygenerowaniu softu i jego wgraniu nie pojawia się w urządzeniu
krycha88
Posty: 2435
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

biju pisze: wt wrz 21, 2021 9:50 am Dzięki za informacje
Widzę że już jest "Warunkowanie przekaźników"
Niestety na testowym module SV nie działa
Wybrałem layout SV, zaznaczone "Wrunkowanie przekażników" ale po wygenerowaniu softu i jego wgraniu nie pojawia się w urządzeniu
A gdzie szukasz tej opcji? Jest ona w ustawieniach przekaźnika.
Wsparcie projektu GUI-Generic ;)
https://paypal.me/guigeneric
biju
Posty: 54
Rejestracja: ndz wrz 19, 2021 6:57 pm

Zwracam honor. Jest faktycznie
krycha88
Posty: 2435
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

biju pisze: wt wrz 21, 2021 6:42 pm Zwracam honor. Jest faktycznie
Daj znać czy działa zgodnie z oczekiwaniami :D
Wsparcie projektu GUI-Generic ;)
https://paypal.me/guigeneric
biju
Posty: 54
Rejestracja: ndz wrz 19, 2021 6:57 pm

krycha88 pisze: śr wrz 22, 2021 10:10 am
biju pisze: wt wrz 21, 2021 6:42 pm Zwracam honor. Jest faktycznie
Daj znać czy działa zgodnie z oczekiwaniami :D
Cześć, wszystko działało jednak finalnie zrezygnowałem z warunkowania

Teraz mam inny problem, padł odczyt temp i ni cholery nie chce ruszyć...

Podobny problem był tu już opisywany chciałem zmienić DS na hermetyczny ale po założeniu nie było waskazań (-273) więc wróciłem do starego i tutaj to samo (-273). A chodził przeszło tydzien i nie było żadnych problemów

Wgrałem jeszcze raz softa GUI 4.1.10 nic nie pomogło na drugim SV to sam żaden odczyt nie działa....
Poprzedni był GUI 4.1.3...

Rezystor zawsze wpięty 4.7k, kombinowałem z napięciem zasilanie 5-12v nic ....
krycha88
Posty: 2435
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

Jak dałeś 12v na ten czujnik to już pewnie go spaliłeś.
Wsparcie projektu GUI-Generic ;)
https://paypal.me/guigeneric
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 2142
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontakt:

Też tak myślę. Pewnie przez ułamek sekundy pokazał 200°C :D i odszedł do krainy śmieci elektronicznych.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 641
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

Robert Błaszczak pisze: wt wrz 28, 2021 4:51 am ...odszedł do krainy śmieci elektronicznych.
:lol: :lol: :lol:
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt”