Smart Connect

Demeter
Posty: 26
Rejestracja: sob wrz 21, 2019 12:29 pm

ndz lis 10, 2019 5:38 pm

Witam.
Kupiłem dziś kilka sztuk takiego sprzętu.
Kilka pilotów oraz gniazdek.
Czy da się wgrać do tego Supla?
Dziękuję.
Załączniki
20191110_172017.jpg
20191110_172017.jpg (3.81 MiB) Przejrzano 793 razy
Płytka pilota
Płytka pilota
20191110_183138.jpg (1.83 MiB) Przejrzano 793 razy
Płytka pilota
Płytka pilota
20191110_183241.jpg (2.43 MiB) Przejrzano 793 razy
Demeter
Posty: 26
Rejestracja: sob wrz 21, 2019 12:29 pm

ndz lis 10, 2019 5:41 pm

Wi-F- modul
Załączniki
User-Manual-3943857.pdf
(411.48 KiB) Pobrany 30 razy
Demeter
Posty: 26
Rejestracja: sob wrz 21, 2019 12:29 pm

ndz lis 10, 2019 5:47 pm

teoretycznie tak
ale co tam wgrać?
Załączniki
PIN.jpg
PIN.jpg (212 KiB) Przejrzano 788 razy
ducker
Posty: 5
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 1:47 pm

śr gru 11, 2019 1:38 pm

Cześć,

ja właśnie również testuję gniazdko LSC Smart Socket. W środku jest TYWE2S. Udało mi się przy pomocy TuyaConvert wgrać do niego soft inCan Easy. Mam tylko jedne problem dla którego nie mogę znaleźć odpowiedzi na chwilę obecną.

Ustawiłem taką konfigurację:

D2 - GPIO4 - dioda LED
D6 - GPIO12 - przekaźnik
D5 - GPIO14 - przycisk na gniazdku

Gniazdko dodało się prawidłowo do Clouda i można nim sterować. Dodatkowo gniazdko ma odwróconą logikę - w Cloud jest wyłączone, a faktycznie jest włączone i na odwrót. Niestety nie działa mi wcale dioda LED informująca o stanie przekaźnika. Czy ktoś jeszcze bawił się z tym gniazdkiem ?
ducker
Posty: 5
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 1:47 pm

śr gru 11, 2019 2:07 pm

Po zmianie sterowania na HighLevel logika przekaźnika jest OK. Została tylko nieszczęsna dioda LED.
Demeter
Posty: 26
Rejestracja: sob wrz 21, 2019 12:29 pm

sob gru 14, 2019 8:04 am

Juź mam sporo tych urządzeń.
Trzeba coś z tym robić...
20191214_085929.jpg
20191214_085929.jpg (3.35 MiB) Przejrzano 617 razy
Demeter
Posty: 26
Rejestracja: sob wrz 21, 2019 12:29 pm

sob gru 14, 2019 8:12 am

Jak nic nie wymyślę - to sprzedaję
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 250
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

ndz gru 15, 2019 9:45 pm

o la boga... ales tego nakupil... Trafiles na jakas promocje w Action? Ciekawy jest ten pilot ale pewnie żre baterie.... Opowiedz o doswiadczenich z tym systemem.
ducker
Posty: 5
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 1:47 pm

ndz gru 15, 2019 11:37 pm

Gniazdka myślę, że są do ogarnięcia. Ja chwilowo nie mam czasu, aby bawić się softem i użyłem gotowca.

Niestety pilot oraz syrena jest na Realteku RTL8710BN, czyli na chwilę obecną nie do użycia z Suplą. Reszta jest na ESP.
Demeter
Posty: 26
Rejestracja: sob wrz 21, 2019 12:29 pm

pn gru 16, 2019 2:45 pm

o_rany pisze:
ndz gru 15, 2019 9:45 pm
o la boga... ales tego nakupil... Trafiles na jakas promocje w Action? Ciekawy jest ten pilot ale pewnie żre baterie.... Opowiedz o doswiadczenich z tym systemem.
Trafiłem na chłopaka, który zajmuje się likwidacją magazynów sklepów w Niemczech.
Na temat pilota... od początku tematu ( chili więcej niż miesiąc) korzystam tym w domu. Bateria ta co tam była w zestawie. Na razie działa. Mam zainstalowane kilka lamp oraz taśm, czujniki ruchu i dwa piloty. Myślę o instalacji pilota do puszki na stałe, z osobnym zasilaczem, wykorzystując dla tego podwójne wyłączniki do rolet, żeby to wyglądało jak zwykli wyłącznik. W takim razie będę możliwość korzystania bez telefonu.
Aplikacja dość przyjemna.
Ale mam tego sporo. I jeszcze będę miał. Do mieszkania aż tyle nie potrzebuje, a w pracy mam Supla. Tak że i tak większość sprzedam.
ODPOWIEDZ