SonOFF RF R2 POWER Własny Cloud na 4443, nie chce się dodać

reed
Posty: 4
Rejestracja: pn lis 11, 2019 12:59 pm

pn lis 11, 2019 1:18 pm

Witajcie,

mam problem z ww urządzeniem. Na Orange Pi 2E+, udało mi się uruchomić instancję supla. Jako, że na pomarańczy mam też inny serwer potrzebowałem uruchomić instancję na innych portach. Mianowicie zamiast 80 wybrałem klasycznie 8080 a zamiast 443 port 4443. Cloud śmiga natomiast nie chce mi dodać ww urządzenia. Aplikacja na telefonie się uruchamia. Porty 2015-2016 mam przepuszczone. Coud ma włączoną opcję Aktywacji urządzeń. Kiedy próbuję dodać urządzenie (SonOFF RF R2 POWER, firmware: sonoff_ds18b20_v2.0_p4 - dodany przez mnie czujnik DS18B20) do mojej instancji za pomocą kreatora - mam komunikat, że "urządzenie nie jest zgodne z kreatorem". Zatem spróbowałem drugiej metody wszedłem na Webserwer tego sonoffa i w konfiguracji podałem dane do WiFi oraz Cloud. Odłączyłem zasilanie, podłączyłem i... dioda cały czas mruga spokojnym światłem. Urządzenie się nie dodaje. Co ciekawe miałem urządzenie dodane do oficjalnego cloud.supla.org i dodane było bez problemu. Myślałem, że problem jest, że już mam urządzenie powiązane z clpud.supla.org wiec je usunąłem. Niestety ciągle nie mogę dodać do swojego clouda tego urządzenia. A ponowne dodanie do oficjalnego cloud działa :-)

Czy problem może tkwić w jakichś portach które są potrzebne do konfiguracji, czy mam jakiś problem z moim cloudem?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9440
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn lis 11, 2019 1:22 pm

Urządzenia wykonawcze używają wyłącznie portów 2015/2016 TCP.
Sprawdź LAST STATE.
reed
Posty: 4
Rejestracja: pn lis 11, 2019 12:59 pm

pn lis 11, 2019 1:35 pm

LAST STATE: WiFi Connecting...
Zybi
Posty: 1479
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pn lis 11, 2019 1:42 pm

Moje kompilacje v2.0 można dodawać do Cloud-a tylko "ręcznie", a nie za pomocą kreatora.
reed
Posty: 4
Rejestracja: pn lis 11, 2019 12:59 pm

pn lis 11, 2019 1:46 pm

Tak też zrobiłem, z poziomu webservera wypełniłem formularz. Więc skoro do mojej instancji nie mogę dodać tego urządzenia. A do oficjalnej mogę , to chyba jednak muszę szukać w konfiguracji mojej instancji - co tam spartoliłem :)
reed
Posty: 4
Rejestracja: pn lis 11, 2019 12:59 pm

śr lis 20, 2019 7:54 pm

To może dla potomnych, problemem była komunikacja na interface'ach dockerowych. Odisntalowałem wszystko łączenie z interface'ami, zainstalowałem zgodnie z FAQ i ... hula aż miło. Wszystko póki co działa ;-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt”