Pomiar wysokich temperatur

PioKar
Posty: 352
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

sob sty 18, 2020 3:49 pm

@elmaya
And how did you know that I was waiting for such a soft?
Pozdrawiam.
elmaya
Posty: 659
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

sob sty 18, 2020 5:58 pm

PioKar pisze:
sob sty 18, 2020 3:49 pm
@elmaya
And how did you know that I was waiting for such a soft?
Pozdrawiam.
haha, jestem wróżbitą :lol:

just kidding, I have actually prepared for the friend @byniom
viewtopic.php?f=6&t=5944

But surely someone else is interested. ;)
PioKar
Posty: 352
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

śr sty 22, 2020 4:09 pm

elmaya pisze:
sob sty 18, 2020 5:58 pm
PioKar pisze:
sob sty 18, 2020 3:49 pm
@elmaya
And how did you know that I was waiting for such a soft?
Pozdrawiam.
haha, jestem wróżbitą :lol:

just kidding, I have actually prepared for the friend @byniom
viewtopic.php?f=6&t=5944

But surely someone else is interested. ;)
Cześć.
Kupiłem MAX6675 https://allegro.pl/oferta/modul-z-max66 ... NmQ0YTY%3D
I soft z wemos di mini znowu działa :)
Dzięki.
elmaya
Posty: 659
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

śr sty 22, 2020 4:16 pm

PioKar pisze:
śr sty 22, 2020 4:09 pm
elmaya pisze:
sob sty 18, 2020 5:58 pm
PioKar pisze:
sob sty 18, 2020 3:49 pm
@elmaya
And how did you know that I was waiting for such a soft?
Pozdrawiam.
haha, jestem wróżbitą :lol:

just kidding, I have actually prepared for the friend @byniom
viewtopic.php?f=6&t=5944

But surely someone else is interested. ;)
Cześć.
Kupiłem MAX6675 https://allegro.pl/oferta/modul-z-max66 ... NmQ0YTY%3D
I soft z wemos di mini znowu działa :)
Dzięki.
Czy mogę zapytać, do czego zamierzasz go użyć?
PioKar
Posty: 352
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

śr sty 22, 2020 4:24 pm

elmaya pisze:
śr sty 22, 2020 4:16 pm
PioKar pisze:
śr sty 22, 2020 4:09 pm
elmaya pisze:
sob sty 18, 2020 5:58 pm


haha, jestem wróżbitą :lol:

just kidding, I have actually prepared for the friend @byniom
viewtopic.php?f=6&t=5944

But surely someone else is interested. ;)
Cześć.
Kupiłem MAX6675 https://allegro.pl/oferta/modul-z-max66 ... NmQ0YTY%3D
I soft z wemos di mini znowu działa :)
Dzięki.
Czy mogę zapytać, do czego zamierzasz go użyć?
Czy ty nigdy nie odpoczywasz ? :)))
https://ekotlownia.pl/sterownik/60

Mam CO gazowe i węglowe.
Czujnik wkręcę w kanał spalinowy.
Tam bywa 300 stopni.
PioKar
Posty: 352
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

czw sty 23, 2020 4:14 am

Czy mogę zapytać, do czego zamierzasz go użyć?
[/quote]
Cześć.
Czy mogę prosić o dodanie przekaźnika ze sterowaniem jak automat schodowy.
Wtedy gdy temperatura w kominie przekroczy np. 300 stopni wyłączę sterownik na 5 s.
Klapa w piecu się zamyka i piec przygasa.
Było by super.
Piotr.
elmaya
Posty: 659
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

czw sty 23, 2020 8:59 am

Tak, jak tylko mam chwilę.
elmaya
Posty: 659
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

czw sty 23, 2020 11:29 am

CFG BUTTON = GPIO 0 // D3
status_led = GPIO 2 // D4
relay_pin = GPIO 5 // D1
thermo DO = GPIO 14 // D5
thermo CS = GPIO 12 // D6
thermo CLK = GPIO 13 // D7

Aby wprowadzić urządzenie w tryb konfiguracji, naciśnij i przytrzymaj przycisk przez co najmniej 10 sekund.
W trybie konfiguracji urządzenie przechodzi w tryb punktu dostępu, a dioda LED stanu świeci.

Aby wprowadzić lub zmienić ustawienia, musisz:

- Połącz się z Wi-Fi o nazwie „K_Probe” z dowolnego komputera z bezprzewodową kartą sieciową i przeglądarką internetową.
- Strona z otwartym dostępem: http://192.168.4.1
na stronie konfiguracji wprowadź dane dla „suplaServer, Email i Supla Device Name (nazwa, pod którą będzie widoczny w chmurze)”

dodano przekaźnik w GPIO 5
gdy temperatura przekroczy 300º przekaźnik jest aktywowany (GPIO 5 HIGH) na 5 sekund.

K_Probe_pause_DOUT_16Mbit.rar
compilde firmware
(487.82 KiB) Pobrany 24 razy
PioKar
Posty: 352
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

czw sty 23, 2020 4:31 pm

elmaya pisze:
czw sty 23, 2020 11:29 am
CFG BUTTON = GPIO 0 // D3
status_led = GPIO 2 // D4
relay_pin = GPIO 5 // D1
thermo DO = GPIO 14 // D5
thermo CS = GPIO 12 // D6
thermo CLK = GPIO 13 // D7

Aby wprowadzić urządzenie w tryb konfiguracji, naciśnij i przytrzymaj przycisk przez co najmniej 10 sekund.
W trybie konfiguracji urządzenie przechodzi w tryb punktu dostępu, a dioda LED stanu świeci.

Aby wprowadzić lub zmienić ustawienia, musisz:

- Połącz się z Wi-Fi o nazwie „K_Probe” z dowolnego komputera z bezprzewodową kartą sieciową i przeglądarką internetową.
- Strona z otwartym dostępem: http://192.168.4.1
na stronie konfiguracji wprowadź dane dla „suplaServer, Email i Supla Device Name (nazwa, pod którą będzie widoczny w chmurze)”

dodano przekaźnik w GPIO 5
gdy temperatura przekroczy 300º przekaźnik jest aktywowany (GPIO 5 HIGH) na 5 sekund.


K_Probe_pause_DOUT_16Mbit.rar
Działa :) Dziękuję.
Po osiągnięciu 300 stopni wyłącza na 5 sekund !
Jutro montuję do pieca.
ODPOWIEDZ