Sterownik TUYA - Wi-Fi Switch Module - jak wgrać Suplę

lukosław
Posty: 24
Rejestracja: pn paź 28, 2019 8:20 am

wt sty 28, 2020 5:25 pm

Wielkie dzięki Panowie za wszystkie informacje. Fajnie, że jest to w osobnym wątku i nie trzeba doszukiwać się informacji gdzieś w zakamarkach forum. Myślę, że niejeden suplowicz skorzysta :)
Krzysztof-KP
Posty: 33
Rejestracja: ndz sty 05, 2020 1:18 pm

wt sty 28, 2020 5:30 pm

dobo pisze:
wt sty 28, 2020 4:53 pm
Nie ma potrzeby wpinania się z 3,3V do pada w ESP można to zrobić w wyprowadzeniach dla złącza goldpin.
Pierwszy od góry to VCC 3,3V.

GPIO4 jest podłączone do buzera
I jeszcze pytanko:
W wersji konfiguracji którą ustawiłem buzer nie daje żadnych oznak.
Co mam przestawić żeby było prawidłowo i żeby odezwał się kiedy jest w trybie konfiguracji?
dobo
Posty: 239
Rejestracja: ndz kwie 07, 2019 8:14 pm

wt sty 28, 2020 8:08 pm

Nie wgrywałem iCan-easy ver. 2.7.2 więc nie mam pojęcia jak tam wygląda konfiguracja.
Dla led config nie ma wyboru czy ma być sterowany stanem wysokim czy niskim i raczej tu doszukiwał bym się problemu bo jak dobrze pamiętam to buzerem sterowany jest tranzystorem.
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1038
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

śr sty 29, 2020 9:49 am

W jaki sposób wejść w tryb konfiguracji na oryginalnym sofcie , myślę o przeprogramowaniu bez rozbierania i lutowania modułu, np w module typu wtyczka-gniazdko jest przycisk a tu?
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Krzysztof-KP
Posty: 33
Rejestracja: ndz sty 05, 2020 1:18 pm

śr sty 29, 2020 5:40 pm

Sądzę, że bez rozbierania i lutowania raczej nie wgrasz nowego softu do tego modułu.
Jeśli chodzi o fizyczny przycisk to jest on zainstalowany. Możesz go wcisnąć tylko jakimś cienkim drutem lub spinaczem biurowym.
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1038
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

czw sty 30, 2020 8:01 am

Jesteś tego pewien z gniazdkami się udało 😁 może i w tym przypadku również sie uda , przeglądałeś to viewtopic.php?f=27&t=5191&start=320
Zamówię sobie jeden taki do „Światła” i jeden do rolet i się zobaczy 😁
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Krzysztof-KP
Posty: 33
Rejestracja: ndz sty 05, 2020 1:18 pm

pt sty 31, 2020 2:47 pm

shimano73 pisze:
czw sty 30, 2020 8:01 am
Jesteś tego pewien z gniazdkami się udało 😁 może i w tym przypadku również sie uda , przeglądałeś to viewtopic.php?f=27&t=5191&start=320
Zamówię sobie jeden taki do „Światła” i jeden do rolet i się zobaczy 😁
Mógłbyś podesłać informację który model gniazdka udało Ci się tak zasuplować i jakim softem?
Prawdopodobnie zdecyduję się również na takie rozwiązanie. Zależy mi na gniazdku 16A.
Z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1038
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pt sty 31, 2020 3:07 pm

Krzysztof-KP pisze:
pt sty 31, 2020 2:47 pm
shimano73 pisze:
czw sty 30, 2020 8:01 am
Jesteś tego pewien z gniazdkami się udało 😁 może i w tym przypadku również sie uda , przeglądałeś to viewtopic.php?f=27&t=5191&start=320
Zamówię sobie jeden taki do „Światła” i jeden do rolet i się zobaczy 😁
Mógłbyś podesłać informację który model gniazdka udało Ci się tak zasuplować i jakim softem?
Prawdopodobnie zdecyduję się również na takie rozwiązanie. Zależy mi na gniazdku 16A.
Z góry dziękuję.
SmartDGM model pp-w162
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 760
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob lut 01, 2020 12:13 pm

Krzysztof-KP pisze:
pt sty 31, 2020 2:47 pm
shimano73 pisze:
czw sty 30, 2020 8:01 am
Jesteś tego pewien z gniazdkami się udało 😁 może i w tym przypadku również sie uda , przeglądałeś to viewtopic.php?f=27&t=5191&start=320
Zamówię sobie jeden taki do „Światła” i jeden do rolet i się zobaczy 😁
Mógłbyś podesłać informację który model gniazdka udało Ci się tak zasuplować i jakim softem?
Prawdopodobnie zdecyduję się również na takie rozwiązanie. Zależy mi na gniazdku 16A.
Z góry dziękuję.
Neo Coolcam 16A również można bez problemu zasuplować w ten sam sposób.
dobo
Posty: 239
Rejestracja: ndz kwie 07, 2019 8:14 pm

sob lut 01, 2020 12:39 pm

PuteR pisze:
sob lut 01, 2020 12:13 pm
Neo Coolcam 16A również można bez problemu zasuplować w ten sam sposób.
Jak wygląda procedura i co jest potrzebne?
ODPOWIEDZ