Coś jak MEW-01 ale na więcej Amperów

harc2000
Posty: 9
Rejestracja: ndz kwie 12, 2020 8:50 pm

pn paź 19, 2020 10:03 am

Cześć,
Poszukuję urządzenia do mierzenia zużytej energii, podobnego do MEW-01, ale o wyższym maksymalnym prądzie - optymalnie 1000A
harc2000
Posty: 9
Rejestracja: ndz kwie 12, 2020 8:50 pm

pn paź 19, 2020 10:08 am

Chyba że w MEW-01 można zastosować, inne większe przekładniki?
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1635
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn paź 19, 2020 10:38 am

Jedynie jakiś licznik energii z wyjściem impulsowym i do tego LIW-01. Ale z danych będziesz miał tylko zużycie energii (bez dodatkowych danych pomiarowych).
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
harc2000
Posty: 9
Rejestracja: ndz kwie 12, 2020 8:50 pm

pn paź 19, 2020 1:01 pm

Dzięki za pomysł.

W międzyczasie potwierdziłem z Zamelem że można korzystać tylko z przekładników znajdujących się w zestawie.
pirat
Posty: 69
Rejestracja: ndz maja 12, 2019 12:22 pm

pn paź 19, 2020 6:51 pm

harc2000 pisze:
pn paź 19, 2020 10:03 am
Cześć,
Poszukuję urządzenia do mierzenia zużytej energii, podobnego do MEW-01, ale o wyższym maksymalnym prądzie - optymalnie 1000A
Spore prądy chcesz mierzyć chyba masz małą elektrownie ;)
Awatar użytkownika
Ernest
Posty: 192
Rejestracja: wt paź 04, 2016 6:37 am

wt paź 20, 2020 4:53 am

Hej,

Aktualnie testujemy przekładniki do 200A - zobaczymy jak to zadziała ale jest nadzieja że uda się to zaimplementować
Co do wartości 1000 to rzeczywiście warto użyć licznik z możliwością podłączenia większych przekładników i zczytywać wartości LIW-01
harc2000
Posty: 9
Rejestracja: ndz kwie 12, 2020 8:50 pm

wt lis 03, 2020 6:20 pm

pirat pisze:
pn paź 19, 2020 6:51 pm
harc2000 pisze:
pn paź 19, 2020 10:03 am
Cześć,
Poszukuję urządzenia do mierzenia zużytej energii, podobnego do MEW-01, ale o wyższym maksymalnym prądzie - optymalnie 1000A
Spore prądy chcesz mierzyć chyba masz małą elektrownie ;)
Elektrownie nie, ale spory zakład przemysłowy.
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1237
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pt lis 06, 2020 9:03 am

U mnie w zakładzie na liniach przemysłowych zamontowali urządzenia tablicowe z monitoringiem obciążenia sieci które są wpięte do PLC po profiNet / Ethernet. Mogę się dowiedzieć co to za typ , chyba siemens ale pewności nie mam.
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
fedl85
Posty: 4
Rejestracja: pt lut 28, 2020 6:27 am

sob gru 05, 2020 10:03 pm

Ernest pisze:
wt paź 20, 2020 4:53 am
Hej,

Aktualnie testujemy przekładniki do 200A - zobaczymy jak to zadziała ale jest nadzieja że uda się to zaimplementować
Co do wartości 1000 to rzeczywiście warto użyć licznik z możliwością podłączenia większych przekładników i zczytywać wartości LIW-01
Czy już coś wiadomo ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt”