Wtyczka LSC z Action jak wgrać suple.

dogu18
Posty: 222
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:35 pm

Witam kupiłem w Action wtyczki smart bo czytałem ze prosto w nie wgrać soft.
niestety po rozebraniu okazało się ze jest w środku jakiś inny moduł i nie potrafię wprowadzić go w stan programowania.
moduł to WB2S. Miał ktoś z tym styczność i podpowie jak to oprogramować??

podrzucam zdjęcia tego modułu
Załączniki
1608660946073.jpg
1608660946073.jpg (2.68 MiB) Przejrzano 1180 razy
1608660946070.jpg
1608660946070.jpg (2.21 MiB) Przejrzano 1180 razy
Pozdrawiam
Grzegorz Labudda
Budek
Posty: 146
Rejestracja: ndz kwie 08, 2018 2:53 pm

WB2S is a low-power embedded Wi-Fi+BLE Dual protocol module that Tuya has developed. It consists of a highly integrated RF chip (BK7231T) and several peripheral components, with an embedded Wi-Fi network protocol stack and robust library functions.

viewtopic.php?p=76022#p76022

Nie wgrasz nic z Supli.

/Budek
dogu18
Posty: 222
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:35 pm

Kurde szkoda liczyłem ze uda się wgrać suple bo widziałem ze ludzie do wtyczek z action wgrywali tasmotę ale był inny moduł ...
szkoda
Pozdrawiam
Grzegorz Labudda
dogu18
Posty: 222
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:35 pm

Na Ali znalazłem takie coś. Pinout zgodny tylko nie wiem czy da się w to wgrać Suple?

https://a.aliexpress.com/_BT6kC4
Pozdrawiam
Grzegorz Labudda
elmaya
Posty: 1288
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: El Saucejo - Sevilla

dogu18 pisze: ndz sty 10, 2021 1:48 pm Na Ali znalazłem takie coś. Pinout zgodny tylko nie wiem czy da się w to wgrać Suple?

https://a.aliexpress.com/_BT6kC4
Not!
Adamo28
Posty: 34
Rejestracja: ndz lis 08, 2020 2:54 pm

Trzeba by wymienić układ wb2s na esp, pinologia jest inna ale poziomy napięć się zgadzają. Jedyne wyjście. Próby trwają ...
dogu18
Posty: 222
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:35 pm

Adamo28 pisze: śr lip 07, 2021 9:37 pm Trzeba by wymienić układ wb2s na esp, pinologia jest inna ale poziomy napięć się zgadzają. Jedyne wyjście. Próby trwają ...
Ja tak właśnie zrobiłem.

wlutowałem mały moduł esp i dzziała
Pozdrawiam
Grzegorz Labudda
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 1953
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

dogu18 pisze: pt lip 23, 2021 1:22 pm
Adamo28 pisze: śr lip 07, 2021 9:37 pm Trzeba by wymienić układ wb2s na esp, pinologia jest inna ale poziomy napięć się zgadzają. Jedyne wyjście. Próby trwają ...
Ja tak właśnie zrobiłem.

wlutowałem mały moduł esp i dzziała
Jaki moduł wlutowałeś? TYWE2S?
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt + MQTT
SUPLA: 1x MEW-01, 3x LIW-01, 3x SBW-02, 5x PNW-01, 3x ROW-01, 2x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07, 1x DIW-01, 1x mROW-02, 1x mSRW-01
2x Sonoff BRIDGE RF 433
dogu18
Posty: 222
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:35 pm

Goral64 pisze: pt lip 23, 2021 1:47 pm
dogu18 pisze: pt lip 23, 2021 1:22 pm
Adamo28 pisze: śr lip 07, 2021 9:37 pm Trzeba by wymienić układ wb2s na esp, pinologia jest inna ale poziomy napięć się zgadzają. Jedyne wyjście. Próby trwają ...
Ja tak właśnie zrobiłem.

wlutowałem mały moduł esp i dzziała
Jaki moduł wlutowałeś? TYWE2S?
Nie poprosi najmniejszy ESP jaki znalazłem na Ali chyba 05 i na kabelkach wlutowalem w miejsce oryginału
Pozdrawiam
Grzegorz Labudda
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 1953
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

dogu18 pisze: ndz lip 25, 2021 5:31 pm Nie poprosi najmniejszy ESP jaki znalazłem na Ali chyba 05 i na kabelkach wlutowalem w miejsce oryginału
Ale ESP-05 wystawia mniej GPIO niż ESP-01 :( A przecież jakiś GPIO do sterowania przekaźnika trzeba by użyć...
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt + MQTT
SUPLA: 1x MEW-01, 3x LIW-01, 3x SBW-02, 5x PNW-01, 3x ROW-01, 2x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07, 1x DIW-01, 1x mROW-02, 1x mSRW-01
2x Sonoff BRIDGE RF 433
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gotowy sprzęt”