Gosund P1

Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 654
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontakt:

Goral64 pisze: czw lis 25, 2021 9:32 am
uchnast.michal pisze: czw lis 25, 2021 9:19 am Wgrałem soft elmaya dla porównania. Działa dobrze ale nie mogę wejść w tryb konfiguracji. Po 10 s. włączają się wszystkie przekaźniki i tyle.
Jakie są inne parametry oprócz /update?
Pomiar też działa? Może też wgram na razie to firmware, dopóki GG tego nie ogarnie.
Wlasnie nie działa, dlatego chcialem wrócić do kalibracji.
BTW relay 1 zaczął działać:)
e-talking............
lukfud
Posty: 1403
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

Spójrzcie na tą kompilację ;)
Nie ma w niej przeciążenia portów USB i nie użyłem białej diody.
viewtopic.php?p=112352#p112352
bigthomas
Posty: 175
Rejestracja: pn sie 12, 2019 3:35 pm

lukfud pisze: czw lis 25, 2021 10:36 am Spójrzcie na tą kompilację ;)
Nie ma w niej przeciążenia portów USB i nie użyłem białej diody.
viewtopic.php?p=112352#p112352
Testuje ... pierwsze co to uwaga dla pozostałych użytkowników: gniazdo do kalibracji to jest to koło wejść USB (ja próbowałem kilka razy podłączać od strony przewodu i zastanawiałem się dlaczego nie działa :) )

Poza tym parametry wydają się byś w porządku po kalibracji.
Przyciski pod wejściami sieciowymi działają, głównym wyłącznikiem włączamy/wyłączamy zasilanie USB.

Wyłączenie diody na głównym przycisku po zarejestrowaniu urządzenia działa.
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 654
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontakt:

bigthomas pisze: sob lis 27, 2021 4:47 pm
lukfud pisze: czw lis 25, 2021 10:36 am Spójrzcie na tą kompilację ;)
Nie ma w niej przeciążenia portów USB i nie użyłem białej diody.
viewtopic.php?p=112352#p112352
Testuje ... pierwsze co to uwaga dla pozostałych użytkowników: gniazdo do kalibracji to jest to koło wejść USB (ja próbowałem kilka razy podłączać od strony przewodu i zastanawiałem się dlaczego nie działa :) )

Poza tym parametry wydają się byś w porządku po kalibracji.
Przyciski pod wejściami sieciowymi działają, głównym wyłącznikiem włączamy/wyłączamy zasilanie USB.

Wyłączenie diody na głównym przycisku po zarejestrowaniu urządzenia działa.
Na jakiej kompilacji testowałeś?
e-talking............
bigthomas
Posty: 175
Rejestracja: pn sie 12, 2019 3:35 pm

uchnast.michal pisze: sob lis 27, 2021 7:27 pm
bigthomas pisze: sob lis 27, 2021 4:47 pm
lukfud pisze: czw lis 25, 2021 10:36 am Spójrzcie na tą kompilację ;)
Nie ma w niej przeciążenia portów USB i nie użyłem białej diody.
viewtopic.php?p=112352#p112352
Testuje ... pierwsze co to uwaga dla pozostałych użytkowników: gniazdo do kalibracji to jest to koło wejść USB (ja próbowałem kilka razy podłączać od strony przewodu i zastanawiałem się dlaczego nie działa :) )

Poza tym parametry wydają się byś w porządku po kalibracji.
Przyciski pod wejściami sieciowymi działają, głównym wyłącznikiem włączamy/wyłączamy zasilanie USB.

Wyłączenie diody na głównym przycisku po zarejestrowaniu urządzenia działa.
Na jakiej kompilacji testowałeś?
Tej którą podał @lukfud
elmaya
Posty: 1325
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: El Saucejo - Sevilla

uchnast.michal pisze: czw lis 25, 2021 9:19 am Wgrałem soft elmaya dla porównania. Działa dobrze ale nie mogę wejść w tryb konfiguracji. Po 10 s. włączają się wszystkie przekaźniki i tyle.
Jakie są inne parametry oprócz /update?
if I remember correctly WiFiConfig was 10x click.
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 654
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontakt:

elmaya pisze: ndz lis 28, 2021 10:27 am if I remember correctly WiFiConfig was 10x click.
Thanks a lot, I was struggling to hold for 10 seconds; p
e-talking............
krycha88
Posty: 2675
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

bigthomas pisze: sob lis 27, 2021 4:47 pm
lukfud pisze: czw lis 25, 2021 10:36 am Spójrzcie na tą kompilację ;)
Nie ma w niej przeciążenia portów USB i nie użyłem białej diody.
viewtopic.php?p=112352#p112352
Testuje ... pierwsze co to uwaga dla pozostałych użytkowników: gniazdo do kalibracji to jest to koło wejść USB (ja próbowałem kilka razy podłączać od strony przewodu i zastanawiałem się dlaczego nie działa :) )

Poza tym parametry wydają się byś w porządku po kalibracji.
Przyciski pod wejściami sieciowymi działają, głównym wyłącznikiem włączamy/wyłączamy zasilanie USB.

Wyłączenie diody na głównym przycisku po zarejestrowaniu urządzenia działa.
Czy ktoś by mógł potwierdzić że faktycznie to jest powód braku pomiaru przy kalibracji? Jeżeli tak to czemu tak ? :lol:
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 2205
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

krycha88 pisze: pn lis 29, 2021 2:27 pm Czy ktoś by mógł potwierdzić że faktycznie to jest powód braku pomiaru przy kalibracji? Jeżeli tak to czemu tak ? :lol:
Może to jakaś specyfika tego firmware.
Ja kalibrowałem na GG w każdym gniazdku i w każdym gniazdku dostałem figę z makiem.
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt + MQTT
1x MEW-01, 4x LIW-01, 3x SBW-02, 7x PNW-01, 6x ROW-01, 4x ROW-02, 2x ROW-04m, 3x ROW-07, 1x DIW-01, 1x mROW-02, 1x mSRW-01, 2x SRW-01
2x BRIDGE RF 433, 10x SP111, 3x S26
lukfud
Posty: 1403
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

krycha88 pisze: pn lis 29, 2021 2:27 pm Czy ktoś by mógł potwierdzić że faktycznie to jest powód braku pomiaru przy kalibracji? Jeżeli tak to czemu tak ? :lol:
o co dokładnie pytasz?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gotowy sprzęt”