Melink z biedronki

Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1891
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr lis 14, 2018 6:28 pm

Jeżeli ktoś chce solidne gniazdko to powinny jeszcze być w tym sklepie :D
biedronka.jpg
biedronka.jpg (87.18 KiB) Przejrzano 8990 razy
da się za suplować :).
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2221
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr lis 14, 2018 6:37 pm

wojtas567 pisze:
śr lis 14, 2018 6:28 pm
Jeżeli ktoś chce solidne gniazdko to powinny jeszcze być w tym sklepie :D
da się za suplować :).
Jesteś pewien? Nic nie widze o wifi...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1891
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr lis 14, 2018 6:44 pm

Jetem
bo już wgrałem suplę :)
na pokładzie jest ESP-wroom-02
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7675
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lis 14, 2018 6:55 pm

vajera
Posty: 179
Rejestracja: śr paź 31, 2018 7:58 am

śr lis 14, 2018 8:02 pm

wojtas567 pisze:
śr lis 14, 2018 6:44 pm
Jetem
bo już wgrałem suplę :)
na pokładzie jest ESP-wroom-02
A napiszesz jak się podpiąć?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1891
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr lis 14, 2018 8:08 pm

Później wstawię kilka zdjęć wraz z opisem.
Pozdrawiam
Wojtek
Simono
Posty: 325
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

śr lis 14, 2018 8:40 pm

Czekamy na instrukcję ;)
Czy prawie laik da radę wgrać suplę w to urządzenie (w sensie czy obejdzie się bez lutowania)?
vajera
Posty: 179
Rejestracja: śr paź 31, 2018 7:58 am

śr lis 14, 2018 9:40 pm

Simono pisze:
śr lis 14, 2018 8:40 pm
Czekamy na instrukcję ;)
Czy prawie laik da radę wgrać suplę w to urządzenie (w sensie czy obejdzie się bez lutowania)?
też jestem prawie laikiem a dałem radę osuplować Sonoff S26 za pomocą taniej lutownicy ;) gorzej z takim gniazdkiem Neo Coolcam-wylutowanie całego złącza mnie przerosło...
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1891
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr lis 14, 2018 9:54 pm

Jeżeli chodzi lutowanie to niestety bez tego się nie obejdzie, ale jest dużo miejsca.
Rozebranie też nie powinno stworzyć większego problemu śrubki są trójkątne i to jest jedyna przeszkoda.
Teraz po kolei wyprowadzenia:
Przekaźnik: - GPIO4
SW: - GPIO5
led power: - GPIO13
led Link: - GPIO12
jest jeszcze SW reset.
soft wgrałem z arduino jako generik 8285 i zadziałało od pierwszego odpalenia :)
a teraz kilka fotek ze środka
Załączniki
IMG_20181113_222404.jpg
IMG_20181113_222404.jpg (130.54 KiB) Przejrzano 8905 razy
IMG_20181113_222346.jpg
IMG_20181113_222346.jpg (139.99 KiB) Przejrzano 8905 razy
IMG_20181113_222856.jpg
IMG_20181113_222856.jpg (114.29 KiB) Przejrzano 8905 razy
Pozdrawiam
Wojtek
ODPOWIEDZ