Melink z biedronki

User avatar
wojtas567
Posts: 1675
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sat Nov 17, 2018 3:50 pm

cies wrote:
Sat Nov 17, 2018 12:48 pm
Witam, można zmienić ten soft bez lutowania?
Może być ciężko
Pozdrawiam
Wojtek
cies
Posts: 4
Joined: Thu Nov 15, 2018 11:30 pm

Sat Nov 17, 2018 4:11 pm

Chciałbym zapytać czy przy zmianie softa będzie pokazywało zużycie energi? bo w tym org. niestety nie pokazuje
User avatar
pzygmunt
Posts: 6236
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat Nov 17, 2018 4:12 pm

Myślę, że jak ktoś wymyśli jakieś sprytne złącze do tego to zyska sporo klientów na taki sprzęt ;)
bulek68
Posts: 81
Joined: Thu Feb 08, 2018 6:51 pm

Sat Nov 17, 2018 5:20 pm

Podpowie ktoś jakie ma wymiary płytka z elektroniką tego ustrojstwa?
Zastawiam się czy nie da się tego puchnąć do puszki xD
User avatar
wojtas567
Posts: 1675
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sat Nov 17, 2018 6:29 pm

Ale on nie pokazuje zużycia energii, przynajmniej nie zauważyłem w tym modelu.
Płytka ma 5,5 x 5,5 x ok2 cm do puszki nie wejdzie, na trzech rogach są śrubki więc można by ściąć te rogi ale przy czwartym jest ESP,
może na styk byś wcisnął.
Pozdrawiam
Wojtek
sdsi
Posts: 112
Joined: Tue Nov 14, 2017 10:20 am

Sat Nov 17, 2018 11:39 pm

To jak to jest w tym gniazdku z izolacją galwaniczną? Podłączać czujnik temperatury czy nie?

Proszę o sugestię
Zybi
Posts: 1354
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Sat Nov 17, 2018 11:51 pm

Nie ma izolacji galwanicznej!

Zasilanie jest na chipie SM7035P.

We fragmencie mniej więcej wygląda to tak, jak na złączonym obrazku.
DS-a można podłączyć na przykład po to, aby kontrolować temperaturą wewnętrzną urządzenia i nie wyprowadzać kabelków poza obudowę.

.
Attachments
SM7035P.png
SM7035P.png (65.22 KiB) Viewed 1070 times
sdsi
Posts: 112
Joined: Tue Nov 14, 2017 10:20 am

Sun Nov 18, 2018 8:12 am

Czy w sonoffach (s20 i inne) jest podobnie?
User avatar
wojtas567
Posts: 1675
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Nov 18, 2018 9:35 am

Wszystkie albo prawie wszystkie tego typu urządzenia mają takie zasilacze.
Pozdrawiam
Wojtek
bulek68
Posts: 81
Joined: Thu Feb 08, 2018 6:51 pm

Sun Nov 18, 2018 9:48 am

wojtas567 wrote:
Sat Nov 17, 2018 6:29 pm
Ale on nie pokazuje zużycia energii, przynajmniej nie zauważyłem w tym modelu.
Płytka ma 5,5 x 5,5 x ok2 cm do puszki nie wejdzie, na trzech rogach są śrubki więc można by ściąć te rogi ale przy czwartym jest ESP,
może na styk byś wcisnął.
Dzięki za info, jutro poszukam w outlet'owej biedrze. ;-)
Post Reply