Melink z biedronki

Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1903
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn lis 19, 2018 1:13 pm

brak takiej biblioteki
a ustawienia mam jak na fotce poniżej
Załączniki
melink.jpg
melink.jpg (68.62 KiB) Przejrzano 927 razy
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 421
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pn lis 19, 2018 1:22 pm

Gdzie taką biblioteke znajdę ?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1903
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn lis 19, 2018 1:28 pm

To jest od wysyłania mail itp możesz ją usunąć lub zrób jak poniżej
// #include "Gsender.h"
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 421
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pn lis 19, 2018 1:53 pm

Działa , kontrolki nie swiecą ale przyciska działa i jak dla mnie wystarczy , dzięki
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1903
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn lis 19, 2018 1:56 pm

:D fajnie że się udało :D
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 421
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pn lis 19, 2018 4:21 pm

Kupiłem dwa , jeden poszedł bez problemu a drugi coś fiksuje . Po wgraniu twojego softu z przycisku działa czyli program się wgrał ale supla go nie widzi i nie mogę go dodać , natomiast wgrałem program od Espablo i w sieci się pojawił natomiast go nie rejestrowałem w supli a tylko chciałem sprawdzić czy działa moduł wifi . Jutro jeszcze pokombinuję i poprawię luty do modułu.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1903
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn lis 19, 2018 5:03 pm

może zmień w tym kawałku kodu jedna cyfrę

Kod: Zaznacz cały

  char GUID[SUPLA_GUID_SIZE] = {0x20,0x18,0x11,0x19, 
                                        mac[WL_MAC_ADDR_LENGTH - 6], 
                                        mac[WL_MAC_ADDR_LENGTH - 5], 
                                        mac[WL_MAC_ADDR_LENGTH - 4], 
                                        mac[WL_MAC_ADDR_LENGTH - 3], 
                                        mac[WL_MAC_ADDR_LENGTH - 2], 
                                        mac[WL_MAC_ADDR_LENGTH - 1],
                                        0x13,0x12,0x34,0x56,0x78,0x90};
w dolnej linii teoretycznie każdy powinien mieć inny mac adres ale...
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 421
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pn lis 19, 2018 5:07 pm

Zmieniałem , nic nie dało. Jutro powalczę z wgraniem innego jakiegoś kodu żeby sprawdzić czy zarejestruje się w supli , bez względu czy będzie działało czy nie . Jeżeli się zarejestruje to znaczy że coś z kodem a jeżeli nie to cos z modułem .Wcześniej zmieniłem parametr o rozgłaszaniu sieci i też nie jest widoczny.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1903
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn lis 19, 2018 5:10 pm

A do sieci lokalnej się zalogował?
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 421
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pn lis 19, 2018 5:21 pm

Coś nie łączyło bo poprawiłem przewody i poszło. Próbowałeś kombinować z kontrolkami żeby świeciła ta od zasilania ?
ODPOWIEDZ