Melink z biedronki

szabel99
Posty: 59
Rejestracja: ndz sty 28, 2018 10:30 am

wt lis 20, 2018 11:47 am

Tak off topic informuję, że cało czas warto szukać tych gniazd w Biedronkach. Ja dzisiaj odwiedziłem 6 szt. w Bydgoszczy (jest takie zagęszczenie sklepów, że zrobiłem zaledwie kilka km) i znalazłem 5 gniazd, kupiłem 4 szt. ponieważ przy zakupie 2 szt. cena wynosi 37,49 zł natomiast pojedynczego gniazda 49,99 zł.
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 421
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

wt lis 20, 2018 11:50 am

Te gniazda maja taki pały problem że usytuowanie jego względem obudowy powinno być odwrotne bo przy włożeniu np. do podwójnego gniazda na ścianie w drugie już nic się nie włoży. Teoretycznie można je w środku przełożyć ale za dużo zabawy z tymi kablami które sa tam nawet jakimś silikonem zalane.
Ryrzy
Posty: 147
Rejestracja: wt lis 07, 2017 10:40 am

wt lis 20, 2018 1:18 pm

nie rozumiem zachwytu tymi gniazdkami :) fajnie ze sa dostepne od reki w PL, ale ani gwarancji juz nie mamy po lutowaniu ani nic ;) sonoffa gniazdo u skośnookich kupuje sie za ok 35pln :)

edit

ok nie wziąłem pod uwagę promocji przy 2 sztukach :) w takim przypadku faktycznie lepiej te z biedry :D
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt lis 20, 2018 2:25 pm

Dodałem na szybko Melink'a do Multiboard. Nie działa jeszcze LED Power.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Maniek913
Posty: 198
Rejestracja: czw lut 22, 2018 9:46 pm

wt lis 20, 2018 6:19 pm

Wgrałem właśnie tą najnowszą wersję i nie mogę połączyć się z stroną konfiguracyjną (sieć jest rozgłaszana, można się z nią połączyć, ale nie można wejść na adres 192.168.4.1) , po wgraniu poprzedniej wersji jest OK. Zmienił się adres?
grzem
Posty: 10
Rejestracja: wt lis 20, 2018 9:25 pm

wt lis 20, 2018 9:34 pm

A czy mógłby się ktoś cofnąc i wyjaśnić jak to ma działać. Kupiłem i nie działa.
Czy to ma być tak, że gniazdko najpierw działa w trybie AccesPoint, pozwala się skonfigurować i potem działa jako AccesPointClient?
Jeśli tak to powinienem wykrywać gniazdko nie tylko z poziomu apki, ale np. z laptopa. Ani tak ani tak nic nie widzę.
sdsi
Posty: 112
Rejestracja: wt lis 14, 2017 10:20 am

śr lis 21, 2018 7:20 am

W trybie konfiguracji zielona doda miga?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1891
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr lis 21, 2018 7:25 am

W moim sofcie nie
Pozdrawiam
Wojtek
sdsi
Posty: 112
Rejestracja: wt lis 14, 2017 10:20 am

śr lis 21, 2018 7:53 am

Dzięki ale pytam @grzem czy wprowadził gniazdo w tryb konfiguracji :D
grzem
Posty: 10
Rejestracja: wt lis 20, 2018 9:25 pm

śr lis 21, 2018 8:33 am

Tak, zielona dioda miga, trwajakieś wyszukiwanie ale poddaje się, dioda też przestaje migac po około minucie.
Ale proszę o odpowiedź, czego apka szuka? AccessPointa gniazdka, który ma siać w czasie migania zielonej diody?

Nie widzę innej możliwości, ale skoro po zalogowaniu do apki miałoby być widoczne na liście, to dlaczego w instrukcji i na ekranie mamy Add new i prosi o dane autentykacyjne domowego (jak sądze) WiFi.
Spodzewałbym się raczej czegoś w rodzaju konfiguruj gniazdko i tam podawać jak się ma logować do domowego WiFi.
ODPOWIEDZ