Strona 4 z 16

Re: Melink z biedronki

: sob lis 17, 2018 3:50 pm
autor: wojtas567
cies pisze:
sob lis 17, 2018 12:48 pm
Witam, można zmienić ten soft bez lutowania?
Może być ciężko

Re: Melink z biedronki

: sob lis 17, 2018 4:11 pm
autor: cies
Chciałbym zapytać czy przy zmianie softa będzie pokazywało zużycie energi? bo w tym org. niestety nie pokazuje

Re: Melink z biedronki

: sob lis 17, 2018 4:12 pm
autor: pzygmunt
Myślę, że jak ktoś wymyśli jakieś sprytne złącze do tego to zyska sporo klientów na taki sprzęt ;)

Re: Melink z biedronki

: sob lis 17, 2018 5:20 pm
autor: bulek68
Podpowie ktoś jakie ma wymiary płytka z elektroniką tego ustrojstwa?
Zastawiam się czy nie da się tego puchnąć do puszki xD

Re: Melink z biedronki

: sob lis 17, 2018 6:29 pm
autor: wojtas567
Ale on nie pokazuje zużycia energii, przynajmniej nie zauważyłem w tym modelu.
Płytka ma 5,5 x 5,5 x ok2 cm do puszki nie wejdzie, na trzech rogach są śrubki więc można by ściąć te rogi ale przy czwartym jest ESP,
może na styk byś wcisnął.

Re: Melink z biedronki

: sob lis 17, 2018 11:39 pm
autor: sdsi
To jak to jest w tym gniazdku z izolacją galwaniczną? Podłączać czujnik temperatury czy nie?

Proszę o sugestię

Re: Melink z biedronki

: sob lis 17, 2018 11:51 pm
autor: Zybi
Nie ma izolacji galwanicznej!

Zasilanie jest na chipie SM7035P.

We fragmencie mniej więcej wygląda to tak, jak na złączonym obrazku.
DS-a można podłączyć na przykład po to, aby kontrolować temperaturą wewnętrzną urządzenia i nie wyprowadzać kabelków poza obudowę.

.

Re: Melink z biedronki

: ndz lis 18, 2018 8:12 am
autor: sdsi
Czy w sonoffach (s20 i inne) jest podobnie?

Re: Melink z biedronki

: ndz lis 18, 2018 9:35 am
autor: wojtas567
Wszystkie albo prawie wszystkie tego typu urządzenia mają takie zasilacze.

Re: Melink z biedronki

: ndz lis 18, 2018 9:48 am
autor: bulek68
wojtas567 pisze:
sob lis 17, 2018 6:29 pm
Ale on nie pokazuje zużycia energii, przynajmniej nie zauważyłem w tym modelu.
Płytka ma 5,5 x 5,5 x ok2 cm do puszki nie wejdzie, na trzech rogach są śrubki więc można by ściąć te rogi ale przy czwartym jest ESP,
może na styk byś wcisnął.
Dzięki za info, jutro poszukam w outlet'owej biedrze. ;-)