Strona 5 z 16

Re: Melink z biedronki

: ndz lis 18, 2018 10:36 am
autor: sdsi
Mi się udało wczoraj jeszcze jeden kupić ale raczej znowu miałem szczęście, bo były pozamieniane stoiska i gniazdo walało się gdzieś wśród bibelotów...:)

Dzięki wszystkim za pomoc i informacje.

Będę zmieniał soft na Suplę, ale żałuję, że suplowa aplikacja na telefonie nie ma harmonogramów W tej natywnej są i powiem wam, że to wygodne.

Re: Melink z biedronki

: ndz lis 18, 2018 12:09 pm
autor: slawek
Harmonogramy masz w cloud, a ustawić możesz równie dobrze z telefonu... ;)

Re: Melink z biedronki

: ndz lis 18, 2018 3:50 pm
autor: akrapo
Witam!
Mam tylko 1 pytanie: czy da się ta wtyczkę w jakiś sposób podpiąć pod Google Home bez zmiany oprogramowania?
Firma Melink wydaje się być marką na wyłączność Biedronki. Czy układ który nią steruje jest obsługiwany przez któraś z firm i podczas dodawania gniazda do Google Home można wybrać operatora na którym wtyczka ta będzie funkcjonować?
Proszę o pomoc w powyższym temacie.

Re: Melink z biedronki

: ndz lis 18, 2018 5:56 pm
autor: pzygmunt
Supla na dniach będzie miała wsparcie Google Home tak wiec jak zmienisz firmware to będziesz miał. Co do oryginału to nie wiem.

Re: Melink z biedronki

: ndz lis 18, 2018 6:14 pm
autor: Zybi
Ze względu, iż uważam Melink-a z Biedronki za naprawdę bardzo porządny sprzęt, a ponadto udało mi się kupić 5 sztuk, to trochę podrasowałem swoje firmware.

Obecnie wygląda to tak, jak na złączonym obrazku.

.

Re: Melink z biedronki

: pn lis 19, 2018 8:43 am
autor: bulek68
Kupiłem dziś 2 sztuki, jeszcze kilka zostało. Co ciekawe zapłaciłem za nie 75zl. Sprzedają teraz z 25% rabatem ;-)

Re: Melink z biedronki

: pn lis 19, 2018 9:43 am
autor: cies
Witam, mam parę szt. mogę odsprzedać

Re: Melink z biedronki

: pn lis 19, 2018 12:25 pm
autor: byniom
jaki program do tego wgrać ?

Re: Melink z biedronki

: pn lis 19, 2018 12:54 pm
autor: wojtas567
Jeżeli korzystasz z arduino to tu masz soft
wystarczy wpisać dane do swojej sieci wifi i chmury

Re: Melink z biedronki

: pn lis 19, 2018 12:59 pm
autor: byniom
dzięki , a jaką płytkę wybrać w ustawieniach ? taki błąd mi wywaliło Gsender.h: No such file or directory