Melink z biedronki
Tak off topic informuję, że cało czas warto szukać tych gniazd w Biedronkach. Ja dzisiaj odwiedziłem 6 szt. w Bydgoszczy (jest takie zagęszczenie sklepów, że zrobiłem zaledwie kilka km) i znalazłem 5 gniazd, kupiłem 4 szt. ponieważ przy zakupie 2 szt. cena wynosi 37,49 zł natomiast pojedynczego gniazda 49,99 zł.
Te gniazda maja taki pały problem że usytuowanie jego względem obudowy powinno być odwrotne bo przy włożeniu np. do podwójnego gniazda na ścianie w drugie już nic się nie włoży. Teoretycznie można je w środku przełożyć ale za dużo zabawy z tymi kablami które sa tam nawet jakimś silikonem zalane.
nie rozumiem zachwytu tymi gniazdkami
fajnie ze sa dostepne od reki w PL, ale ani gwarancji juz nie mamy po lutowaniu ani nic
sonoffa gniazdo u skośnookich kupuje sie za ok 35pln 
edit
ok nie wziąłem pod uwagę promocji przy 2 sztukach
w takim przypadku faktycznie lepiej te z biedry 

edit
ok nie wziąłem pod uwagę promocji przy 2 sztukach

Dodałem na szybko Melink'a do Multiboard. Nie działa jeszcze LED Power.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

https://github.com/Espablo

https://github.com/Espablo
Wgrałem właśnie tą najnowszą wersję i nie mogę połączyć się z stroną konfiguracyjną (sieć jest rozgłaszana, można się z nią połączyć, ale nie można wejść na adres 192.168.4.1) , po wgraniu poprzedniej wersji jest OK. Zmienił się adres?
A czy mógłby się ktoś cofnąc i wyjaśnić jak to ma działać. Kupiłem i nie działa.
Czy to ma być tak, że gniazdko najpierw działa w trybie AccesPoint, pozwala się skonfigurować i potem działa jako AccesPointClient?
Jeśli tak to powinienem wykrywać gniazdko nie tylko z poziomu apki, ale np. z laptopa. Ani tak ani tak nic nie widzę.
Czy to ma być tak, że gniazdko najpierw działa w trybie AccesPoint, pozwala się skonfigurować i potem działa jako AccesPointClient?
Jeśli tak to powinienem wykrywać gniazdko nie tylko z poziomu apki, ale np. z laptopa. Ani tak ani tak nic nie widzę.
Tak, zielona dioda miga, trwajakieś wyszukiwanie ale poddaje się, dioda też przestaje migac po około minucie.
Ale proszę o odpowiedź, czego apka szuka? AccessPointa gniazdka, który ma siać w czasie migania zielonej diody?
Nie widzę innej możliwości, ale skoro po zalogowaniu do apki miałoby być widoczne na liście, to dlaczego w instrukcji i na ekranie mamy Add new i prosi o dane autentykacyjne domowego (jak sądze) WiFi.
Spodzewałbym się raczej czegoś w rodzaju konfiguruj gniazdko i tam podawać jak się ma logować do domowego WiFi.
Ale proszę o odpowiedź, czego apka szuka? AccessPointa gniazdka, który ma siać w czasie migania zielonej diody?
Nie widzę innej możliwości, ale skoro po zalogowaniu do apki miałoby być widoczne na liście, to dlaczego w instrukcji i na ekranie mamy Add new i prosi o dane autentykacyjne domowego (jak sądze) WiFi.
Spodzewałbym się raczej czegoś w rodzaju konfiguruj gniazdko i tam podawać jak się ma logować do domowego WiFi.