Powers strip

uchnast.michal
Posts: 21
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am

Thu Jun 06, 2019 8:06 am

Dzień dobry,
Posiadam dwie listwy:
1. ZEOOTA Wifi Smart Power Strip 4 EU outlets with 4 USB ports , która na pewno działa z Tasmota
2. No name
Czy supla wspiera powyższe urządzenia?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
2 x sonoff basic
User avatar
michael
Posts: 856
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Thu Jun 06, 2019 8:20 am

1. Można przeprogramować na Supla
2. Jak w środku siedzi ESP to też można
:)
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
dobo
Posts: 32
Joined: Sun Apr 07, 2019 8:14 pm

Thu Jun 06, 2019 1:17 pm

w tym pierwszym jak odkleisz tą naklejkę na module WiFi to będą pady z GPIO
Mam podobny moduł WiFi w dopuszkowym Smart switch https://pl.aliexpress.com/item/Tuya-Sma ... e7deda1-13
uchnast.michal
Posts: 21
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am

Thu Jun 06, 2019 4:21 pm

Dziękuję bardzo za odpowiedzi. W weekend spróbuję.
2 x sonoff basic
uchnast.michal
Posts: 21
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am

Mon Jun 10, 2019 3:14 pm

Drugi model listwy to SA P402A. Zacząłem zmianę firmware zgodnie z instrukcją
Niestety próba połączenia kończy się niepowodzeniem. Co więcej po podłączeniu RX i TX mocno się nagrzewa.
Ma ktoś jakieś sugestie?
...
Chyba wiem w czym problem, nie połączyłem GPIO0 z masą przed podłączeniem USB. Listwa nadal działa, chociaż tyle :) Pytanie jak długo zwierać, czy analogicznie do włącznika - 5s?
2 x sonoff basic
uchnast.michal
Posts: 21
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am

Tue Jun 11, 2019 9:11 am

michael wrote:
Thu Jun 06, 2019 8:20 am
1. Można przeprogramować na Supla
2. Jak w środku siedzi ESP to też można
:)
Dzięki Michał, udało mi się wgrać firmware multi. Co muszę teraz zrobić by dostosować listwę do 5CH z opcją obsługi włącznika i diody zgodnie z opisem ?
2 x sonoff basic
User avatar
michael
Posts: 856
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Tue Jun 11, 2019 9:17 am

Ty albo ktoś doświadczony musiałby zrobić dla tej listwy dedykowany firmware.
Sporo możesz zrobić wygrywając soft InCanEasy kolegi Espablo - z tego co się orientuję to tam jest dowolność przypisywania odpowiednich kanałów pod konkretne GPIO

Poniżej pomocny obrazek, który wyłuskałem z Twoich linków :)

Image
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
uchnast.michal
Posts: 21
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am

Tue Jun 11, 2019 10:01 am

Ok wgrałem inCan_Easy_1024 ale nie widzę możliwości ustawienia 5 kanałów :(
2 x sonoff basic
User avatar
wojtas567
Posts: 1612
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Jun 11, 2019 10:04 am

InCan ma tylko 2 przekaźniki.
Multiboard ma więcej w którejś konfiguracji ale tam chyba nie masz możliwości zmiany GPIO.
Pozdrawiam
Wojtek
uchnast.michal
Posts: 21
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am

Tue Jun 11, 2019 10:20 am

Czyli lipa? Szkoda, że nikt do tej pory nie próbował zaadaptować do Supli listwy 5CH.
2 x sonoff basic
Post Reply