Powers strip

User avatar
michael
Posts: 957
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Tue Jun 11, 2019 10:26 am

uchnast.michal wrote:
Tue Jun 11, 2019 10:20 am
Czyli lipa? Szkoda, że nikt do tej pory nie próbował zaadaptować do Supli listwy 5CH.
Jakbym potrafił sam sklecić taki soft to chętnie pomógłbym, ale gubię się w tym. Może ktoś z kolegów pomoże :?
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
User avatar
wojtas567
Posts: 1763
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Jun 11, 2019 10:34 am

Jesteś chyba pierwszą osobą która wgrywa w taką listwę.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
wojtas567
Posts: 1763
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Jun 11, 2019 11:07 am

uchnast.michal wrote:
Tue Jun 11, 2019 10:01 am
Ok wgrałem inCan_Easy_1024 ale nie widzę możliwości ustawienia 5 kanałów :(
A powiedz mi po wgraniu udało Ci się uruchomić?
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
wojtas567
Posts: 1763
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Jun 11, 2019 11:13 am

Robiłem sobie ostatnio soft do przedłużacza tylko własnej produkcji :). Nie mam pojęcia co tam jest za ESP.
Spróbuj wgrać to na takich ustawieniach: 115200, 1M, 40MHz, DOUT, 0x0000
Attachments
GUI_przedl16_strip.ino.generic.bin.7z
(218.07 KiB) Downloaded 15 times
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
uchnast.michal
Posts: 161
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am
Location: Czeladź
Contact:

Tue Jun 11, 2019 11:23 am

Po wgraniu 2 przekaźniki działały.
Spróbuje wgrac Twój i napiszę. Dziękuję za odp.
User avatar
uchnast.michal
Posts: 161
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am
Location: Czeladź
Contact:

Tue Jun 11, 2019 11:41 am

wojtas567 wrote:
Tue Jun 11, 2019 11:13 am
Robiłem sobie ostatnio soft do przedłużacza tylko własnej produkcji :). Nie mam pojęcia co tam jest za ESP.
Spróbuj wgrać to na takich ustawieniach: 115200, 1M, 40MHz, DOUT, 0x0000
Wgrałem, połączyłem się z siecią E-Supla_FE9894 lecz pod adresem 192.168.4.1 nie odpowiada urządzenie.
User avatar
wojtas567
Posts: 1763
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Jun 11, 2019 11:47 am

uchnast.michal wrote:
Tue Jun 11, 2019 11:41 am

Wgrałem, połączyłem się z siecią E-Supla_FE9894 lecz pod adresem 192.168.4.1 nie odpowiada urządzenie.
192.168.4.1:81 hasło 12345678
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
uchnast.michal
Posts: 161
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am
Location: Czeladź
Contact:

Tue Jun 11, 2019 12:31 pm

Super, działa:)
Początkowo pokazał mi trzy termometry :)
Przy konfiguracji ustawiłem, że zapamiętuje stan i to chyba był błąd, można to teraz zmienić?
User avatar
wojtas567
Posts: 1763
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Jun 11, 2019 12:44 pm

wchodzisz na ip na jakim jest w sieci lokalnej np 192.168.1.25:81 login: admin, hasło: password
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
uchnast.michal
Posts: 161
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am
Location: Czeladź
Contact:

Tue Jun 11, 2019 12:56 pm

Usilnie wpisywałem 12345678 :) Dziękuję
Post Reply