Powers strip

User avatar
wojtas567
Posts: 1608
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Jun 11, 2019 1:02 pm

uchnast.michal wrote:
Tue Jun 11, 2019 12:31 pm
Przy konfiguracji ustawiłem, że zapamiętuje stan i to chyba był błąd, można to teraz zmienić?
A czemu błąd?
jak się zachowuje?
Pozdrawiam
Wojtek
uchnast.michal
Posts: 20
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am

Tue Jun 11, 2019 2:23 pm

Miałem na myśli że lepszym rozwiązaniem jest gdy Po ponownym podłączeniu zasilania wszystkie przekaźniki będą wyłączone. Przy okazji zmienilem sieć WiFi i błędnie wpisałem hasło Jak wprowadzić go teraz w stan konfiguracji?
2 x sonoff basic
User avatar
wojtas567
Posts: 1608
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Jun 11, 2019 2:36 pm

Soft na szybko przerobiłem ze swojego i nie ma jeszcze wejścia przez zwykłe GPIO.
Najłatwiej stworzyć taką sieć jaką ustawiłeś czyli dane z tym błędem gdyż tam wejście jest przez kliknięcie dwa razy reset ale nie wiem czy tam jest na płytce możesz ewentualnie wgrać ponownie softu tylko tu musisz najpierw zrobić czyszczenie pamięci bo będzie pamiętał stare ustawienia do sieci wifi i chmury.
Pozdrawiam
Wojtek
uchnast.michal
Posts: 20
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am

Tue Jun 11, 2019 2:53 pm

Dziękuję Wojtek, jest już ok. Po ciężkich ... listwa ma miejscu. Możesz podesłać link do tut jak edytować firmware? Czy przez Arduino ide da sie?
jeszcze raz dziękuję za pomoc.
2 x sonoff basic
User avatar
wojtas567
Posts: 1608
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Jun 11, 2019 3:14 pm

Tak arduino ide
To jest ten soft viewtopic.php?f=11&t=4161&hilit=gui#p31625
Pozdrawiam
Wojtek
uchnast.michal
Posts: 20
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am

Tue Jun 11, 2019 5:00 pm

:D
2 x sonoff basic
Post Reply