Smart DGM

djack2017
Posty: 383
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

czw wrz 19, 2019 9:17 pm

makrz pisze:
czw wrz 19, 2019 8:18 pm
Wgrałem i działa prawidłowo. Dobra robota.
@djack2017 czy led ma się świecić cały czas?
Włączony czy wyłączony u mnie świeci.
Ten LED wskazuje połączenie z siecią i z serwerem SUPLA (zarejestrowane urządzenie). W innych urządzeniach są dwa LEDY - jeden tak jak opisałem na wstępie, drugi wskazuje stan przekaźnika.
W zasadzie - jak wolicie tą drugą funkcję to mogę to zmienić.
Ostatnio zmieniony czw wrz 19, 2019 9:20 pm przez djack2017, łącznie zmieniany 1 raz.
Marcin1988
Posty: 14
Rejestracja: ndz wrz 01, 2019 12:17 am

czw wrz 19, 2019 9:19 pm

djack2017 pisze:
czw wrz 19, 2019 12:59 pm
Jest kompletna (z obsługą przycisku) wersja firmware'u dla DSG PP-W162 (z Biedronki) - 2.8.1
Aby włączyć/wyłączyć, zasilany przez urządzenie odbiornik, należy przycisk on/off przytrzymać wciśnięty przez ok 3 sek. Konfiguracja - przycisk wciśnięty przez ok 10 sek. Kalibracja opisana została we wcześniejszych postach.
Z testów wynika, że urządzenie jest dosyć odporne na zakłócenia.
Podziękowanie dla @Marcin1988 za wypożyczenie mi urządzenia.
Ja bardzo dziękuję za przygotowanie softu :)
djack2017
Posty: 383
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

czw wrz 19, 2019 9:22 pm

Marcin1988 pisze:
czw wrz 19, 2019 9:19 pm
djack2017 pisze:
czw wrz 19, 2019 12:59 pm
Jest kompletna (z obsługą przycisku) wersja firmware'u dla DSG PP-W162 (z Biedronki) - 2.8.1
Aby włączyć/wyłączyć, zasilany przez urządzenie odbiornik, należy przycisk on/off przytrzymać wciśnięty przez ok 3 sek. Konfiguracja - przycisk wciśnięty przez ok 10 sek. Kalibracja opisana została we wcześniejszych postach.
Z testów wynika, że urządzenie jest dosyć odporne na zakłócenia.
Podziękowanie dla @Marcin1988 za wypożyczenie mi urządzenia.
Ja bardzo dziękuję za przygotowanie softu :)
Potrzymam to urządzenie jeszcze z tydzień jakby były jakieś uwagi.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw wrz 19, 2019 9:27 pm

djack2017 pisze:
czw wrz 19, 2019 9:17 pm
W zasadzie - jak wolicie tą drugą funkcję to mogę to zmienić.
Z tą diodą można by zrobić tak że po zalogowaniu do sieci i chmury gaśnie i wtedy zaczyna reagować z przekaźnikiem.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 310
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

czw wrz 19, 2019 9:29 pm

djack2017 pisze:
czw wrz 19, 2019 9:17 pm
makrz pisze:
czw wrz 19, 2019 8:18 pm
Wgrałem i działa prawidłowo. Dobra robota.
@djack2017 czy led ma się świecić cały czas?
Włączony czy wyłączony u mnie świeci.
Ten LED wskazuje połączenie z siecią i z serwerem SUPLA (zarejestrowane urządzenie). W innych urządzeniach są dwa LEDY - jeden tak jak opisałem na wstępie, drugi wskazuje stan przekaźnika.
W zasadzie - jak wolicie tą drugą funkcję to mogę to zmienić.
Ja bym wolał żeby migał przy konfiguracji a normalnie wskazywał stan przekaźnika.
Ale niech inni użytkownicy się też wypowiedzą. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 250
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

czw wrz 19, 2019 9:39 pm

Dla mnie polaczenie z Supla=swieci dioda- jest OK (szybka diagnoza gdy router ma problemy).
Jesli jest wlaczony przekaznik to cos co pod niego jest podlaczone dziala wiec swiecenie diody jest juz nieistotne.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1137
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pt wrz 20, 2019 5:28 am

Ale chyba lepiej byłoby odwrotnie. Polaczenie z Suplą = nie świeci dioda = jest OK, dioda miga wolno = brak połączenia z Suplą (szybka diagnoza gdy router ma problemy), dioda miga szybko = tryb konfiguracji. Odnośnie stanu przekaźnika to zgadzam się z Tobą :).

Ps. Co prawda nie posiadam żadnego gniazda Smart DGM, ale @djack2017, dzięki za kawał dobrej roboty :).
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Simono
Posty: 343
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

pt wrz 20, 2019 11:36 am

@djack2017 czy z Twojej wiedzy układ HLW8012 który jest zamontowany w DSG PP-W162 jest dokładniejszy od BL0937 zamontowanego w Blitzwolf BW-SHP6 czy też są to tożsame układy a urządzenia różnią się jedynie wyglądem i mocą przekaźnika która jest większa w przypadku DSG PP-W162?
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 310
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

pt wrz 20, 2019 12:21 pm

Simono pisze:
pt wrz 20, 2019 11:36 am
@djack2017 czy z Twojej wiedzy układ HLW8012 który jest zamontowany w DSG PP-W162 jest dokładniejszy od BL0937 zamontowanego w Blitzwolf BW-SHP6 czy też są to tożsame układy a urządzenia różnią się jedynie wyglądem i mocą przekaźnika która jest większa w przypadku DSG PP-W162?
W DSG_PP-W162 jest BL0937. Przynajmniej w moich :D
Simono
Posty: 343
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

pt wrz 20, 2019 12:40 pm

Czyli pewnie to prawie ten sam układ.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gotowy sprzęt”